fredag 8 februari 2013

Frågor och svar om "fred"

Av Steven Plaut

Fråga: Med Obama på väg att besöka landet, bör Israel gå med på att närvara vid nya förhandlingssessioner med den palestinska myndigheten?

Svar: Nej inget positivt kan komma ur det. I 20 år har Israel försökt "tala" med palestinierna och man har uppnått absolut ingenting annat än israelisk kapitulation. I varje förhandlingsrunda har Israel gett bort mer och mer tillgångar och gjort ett ständigt växande antal eftergifter, utan att få något i gengäld.

F: Varför ge upp hoppet om att palestinierna kommer att godkänna någon form av utbyte?

S: Därför att de än inte har uppfyllt ett enda skiljetecken i något av de avtal som de redan har undertecknat.

F: Vad ska Israel erbjuda palestinierna?

S: Inget alls.

F: Ingenting?

S: Israel bör ställa krav i stället för erbjudanden om eftergifter. Det bör inte göra några nya erbjudanden om någonting förrän de långa listorna av deras egna krav uppfyllts helt.

F: Men hur kan då Israel uppnå fred med palestinierna?

S: Det kan de inte. Göra oändliga eftergifter har inte större chans att uppnå fred än att erbjuda någonting. Med andra ord, eftersom palestinierna är ointresserade av fred kommer inget erbjudande av något slag att producera fred, och därför ska de inte erbjudas någonting alls.

F: Vad är det bästa sättet att finna en lösning på den arabisk-israeliska konflikten?

S: Genom att överge alla försök att finna en lösning. Strävan efter "Lösningar" har varit roten till allt ont i Mellanöstern dessa senaste två decennierna. Israel bör sluta leta efter lösningar och istället
bedriva militär seger.

F: Vill du på allvar att Israel skickar trupper tillbaka till Gaza efter deporteringen av Sharon med det israeliska tillbakadragandet från Gaza?

S: Ja, naturligtvis. Det var uppenbart vid tidpunkten för det israeliska ensidiga tillbakadragandet att militär återockupation av Gaza bara var en tidsfråga, oundviklig och nödvändig. Ju tidigare det sker, det
bättre.

F: Orsakar inte den israeliska ockupationen terrorism?

S: Nej, avlägsnandet av israelisk ockupation orsakar terrorism.

F: Vad ska Israel erbjuda Syrien?

S: Rätt att behålla Damaskus och annat syriskt territorium öster om Golanhöjderna i utbyte mot att Syrien överger sina krav på "återkomst" till Golanhöjderna.

F: Förväntar du dig på allvar att Syrien ska gå med på det?

S: Nej.

F: Hur ska Israel hantera terrorismen?

S: Först och främst genom att erkänna att det inte finns  icke-militär lösning på problemen med terrorism.

F: Vad ska Israel göra med terrorister?

S: Summariskt avrätta dem utan rättegång när de fångas medan de är engagerade i våld. Dödsstraff bör införas för alla andra terrorister.

F: Hur ska Israel hantera Hamas och Islamiska Jihad?

S: Genom att döda så många av deras medlemmar som möjligt.

F: Vad är den bästa strategin Israel kan anta när det gäller Gazaremsan och Västbanken?

S: Återockupation och denazifiering.

F: Hur ska Israel hantera Qassamraketer?

S: Genom återockupation och denazifiering. Det finns inget sätt Qassamraketerna kan stoppas genom "samtal". De kan endast stoppas genom Israels återupprättande av fullständig militär kontroll över Gazaremsan.

F: Ska Israel åter tillåta judiska nybyggare i Gush Katif i Gaza?

S: Ja, naturligtvis.

F: Vad ska Israel göra med nybyggen på Västbanken?

S: Bygga fler av dem. Det är det bästa sättet att avlägsna en palestinsk stat från bordet en gång för alla. I framtida avtal baserade på "begränsad autonomi "- som naturligtvis var det ursprungliga konceptet Israel accepterade i Camp David - kommer inte "bosättningar" att representera något hinder alls för
genomförande.

F: Hur ska Israel hantera Hezb'Allah?

S: Genom att bidra till att lösa alla parkeringsproblem i städer och byar i södra Libanon som är fästen för Hezb'Allah och lojala mot dem. Detta genom att konstruera stora nya parkeringsplatser där.

F: Hur ska Israel hantera inhemska arabiska radikaler?

S: Israeliska araber som öppet identifierar med Israels fiender eller godkänner terrorism bör fråntas sina israeliska medborgarskap och deporteras. Alla araber som sitter i parlamentet, som arbetar som chefstjänstemän eller som domare måste vara skyldiga att avlägga ed på trohet, på en helig bok av deras religion, till Israel som en sionistisk stat. De utvidgade familjerna av alla araber som deltar i terrorism eller antijudiskt våld bör utvisas och deras egendom beslagtas.

F: Hur är det med Tempelberget?

S: PLO måste helt fråntas kontrollen över det.

F. Hur kan "hopp om fred" skapas i Mellanöstern?

S: Genom att eliminera alla förhoppningar bland araberna att de har möjlighet att förgöra Israel.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)