onsdag 27 februari 2013

Raketer från Gaza mot Ashkelon.

Tisdagen såg två nya raketer på Ashkelon, Israels försvarsminister Barak gjorde som vanligt - ingenting. Terroristerna i Gaza vet att de kan roa sig med att sända nån enstaka dödlig raket var dag, Israel gör ingenting. De har ju lovat att inte göra nånting. OK, det var under villkor att de inte blir beskjutna men en sån liten detalj......

Sökte i svenska massmedia efter ordet Gaza, hittade EN artikel på den första sidan eller två hos Google och den var inte från TT. OK, letade vidare några sidor och hittade Expressen, där det sägs att det kom från TT. Sen SvD och Dagen men de första Googlesidorna talade bara om "Ship to Ashkelon", där nån ny film ska visa att de israeliska soldaterna var tvungna att bli riktigt hårdhänta mot idioterna från Sverige som producerade hur många spaltmeter som helst i svenska blaskor om ett totalt illegalt försök att göra det lättare för vapentransporter till Gaza.

De råljuger på alltför många ställen för att det ska vara en tillfällighet. Om du läser på denna länken om laglig blockad står det
The blockading nation typically establish a blockaded area of water, but any ship can be inspected as soon as it is established that it is attempting to break the blockade. This inspection can occur inside the blockaded area or in international waters
men inte en kotte har kommit så långt i sina studier. Jag har sett oändliga gånger nämnas att inte Israel får utföra detta, som är det vanliga sättet att stoppa illegala försök att bryta en laglig blockad, som också FN har intygat är laglig.

Och går gazanerna hungriga? Det finns regler om att de ska matas OM de inte kan få nödvändiga varor något annat sätt men tittar man på kartan har faktiskt Gaza gräns mot ett land de inte är i strid med, Egypten. Alla organisationer som levererar saker till Gaza har ingen som helst anledning att göra det via Gazas fiende Israel, där finns väg från Egypten och om den råkar vara lite för smal - för katten - de får ju utvidga den som Israel har gjort!

Eftersom du inte är särskilt intresserad vet du nog inte hur mycket Israel levererar VAR DAG - både varor med Israel som ursprung och från andra, diverse NGO:s, UNRWA etc. Kolla senaste veckans leveranser här.
Vad den svenska båten levererade, var betydligt mindre än en DAGS leveranser från Israel, men hur många vet det, och hur många vet att Israel enligt internationell lag MÅSTE stoppa illegala blockadbrytare?

Israel tar också emot stora mängder sjuka från Gaza liksom från Abbas folk, och du ser också exporten från Gaza till EU på bilden. Export som Israel och Holland gjort möjlig. Ser du den inte i dina affärer beror det på att de som bojkottar varor från Israel också bojkottar de från Gaza, de ser inte skillnaden och bryr sej heller inte. Deras enda intresse är att trakassera Israel, inte att hjälpa araberna.

Åter till raketerna, Israel har klagat hos FN, men tja - det har de gjort 20 gånger innan det senaste året, det har gått direkt i Ban ki-Moons papperskorg.

Det står i nyheterna att raketerna var ett svar på att en terrorist dött i fängelset, vilket Abbas deklarerade som tortyr innan han sett offret, som enligt Israel fick hjärtattack. Så många hundra tusen sjuka palestinier som Israel tagit emot  det senaste året lär de veta skillnaden, men inte vare sej Abbas  eller massmedia bryr sig. Att Israel häromdagen räddade livet på en tok som var så idiotisk att han kastade sten på unga israeliska soldater, inte fick Israel nån blomma för det.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)