fredag 22 mars 2013

4 raketer från Gaza, så de får mindre fisk att äta.

Svar på raketer: Gazas fiskezon halverad.
Senior försvarskälla: Israel kommer inte att tillåta Hamas att sända ett "duggregn" av raketer igen.

Av Gil Ronen
Först Publicerat: 2013/03/21, 10:47

Israel har svarat på avfyrandet av fyra raketer mot Sderot torsdag genom att skära den tillåtna fiskezonen till Gazafiskare på mitten, från sex miles till tre miles från land. Detta gör att fiskezonen nu är  tillbaka till dess storlek innan Operation Molnstod.

"Vi kommer inte att tillåta Hamas att gå tillbaka till den tidigare situationen med ett duggregn av raketer som inte besvarades," och hela försvaret är överens i denna fråga, berättade en senior försvarskälla i södra kommandot.

"Hamas förstår detta", tillade han. "Dess högre tjänstemän förstår att de kommer att vara de första att få betala ett pris för att förnya elden."

Israel planerar inte att skjuta tillbaka på Gaza, eftersom man förutsätter att raketbeskjutningen i torsdags genomfördes utan Hamas kunskap (även om de som ledare i Gaza bär det fulla ansvaret). En Salafistisk grupp, Majles Shura al-Mujahedin, tog på sig ansvaret för attacken.

Inskränkningen i fiskezonen godkändes av premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Moshe Yaalon.

Dessutom gav försvarsministern order stoppa passagen av alla varor till Kerem Shalomterminalen mellan Gaza och Israel. Erez Crossing kommer att tjäna endast för humanitära ändamål. Se en veckoleverans här. Varför skulle de ha allt detta frå/via Israel om de samtidigt beskjuter landet?

[Man kan inse hur det kan fortsätta om Hamas och gänget fortsätter sin livsuppgift, vilket INTE är som regering åt folket där! Vad kan komma nästa gång?


Fler begränsningar av varuflödet.
Stopp för de ca 10000 sjukdomsfall som det senaste året kommit till Israel, de får resa till Kairo i stället.
Stopp för de stora mängder el Gaza får via kabel från Israel.
Klippa den nya bredbandsledningen till Gaza.
Ta över Philadelphikorridoren, där alla illegala tunnlar är grävda. Israel har full rätt till detta.
Hamas har redan gjort bort sej så många gånger av stolthet, så vem vet. De har mycket ont om vatten, de har borrat brunnar så grundvattnet är helt salt, men ändå - för ett tag sen blev de erbjudna en avsaltningsanläggning men var hellre törstiga eftersom Israel var inblandat.
De blev en gång erbjudna en mycket lönande frihamn i Gaza, men eftersom det också innebär att de måste stoppa terror i tio år vägrade de.]

Det är allt klarare att de enbart är fanatiska massmördare som helt skiter i befolkningen i Gaza. Vilket inte hindrar vänsterelement i Sverige att underdånigt favorisera dom som co-antisemiter.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)