lördag 9 mars 2013

Glenns eulogi över Chavez.

http://www.glennbeck.com/2013/03/08/glenn-beck%E2%80%99s-heartfelt-goodbye-to-hugo-chavez/
[videolänk]



Glenn Becks program visade Hugo Chavez sin respekt idag, nämner alla prestationer diktatorn visade upp. Från det ökade antalet mord till ökningen av hans vikt och rikedom, täcker Glenn alla underbara prestationer som lämnade Venezuela med skenande inflation och livsmedelsbrist.

Segmentet var fullt av röda baskrar och krokodiltårar, eftersom varje värd tog god tid att håna den avlidne kommunistiska diktatorn. Först på scenen var Pat Gray, som fokuserade på hur fantastiskt  Hugo Chavez' sjukvårdssystem var.

"Det är passande att efter att den venezuelanska sjukvården avundas av hela planeten, vägrade Hugo Chavez att använda den för att lämna mer utrymme för de människor han älskade och han lämnade mycket utrymme. Den speciella njurenheten i Caracas har varit helt tom i nästan ett år. Ingen är där. Inte en enda patient. Läkare har avvisat patienter sedan sjukhusets reningsverk bröt ner för månader sedan" sade Pat. "Lyckligtvis såg Hugo till, som vi just förlorat, att ingen med njursvikt fick stå ut med ett sjukhus med mindre än astronomiskt god vattenrening."

"Hugo lämnade sitt land flera gånger efter diagnosen bäckencancer  för något mindre toppklassat men ändå häpnadsväckande fantastisk hälsovård på Fidel Castros Kuba. Men på grund av hans engagemang för den globala uppvärmningen vägrade han att flyga till Kuba en gång till för behandling. Om han bara fått en ytterligare behandling från Kuba skulle han  fortfarande vara vid liv i dag och så skulle förhoppningarna hos miljoner i Venezuela."

Stu vände sedan ordet över till Glenn, som levererade en warm, innerlig ... och gäckande lovsång till den avlidne kommunistledaren.

"Venezuela, nej världen har förlorat en stor ledare, har förlorat en stor diktator med fantastiska styrka. Hugo Chávez fjorton års regeringsår med underbar socialism och hårdhänt förtryck upphörde tidigare i veckan.

När Hugo kom till makten var endast 77% av Venezuelas ekonomi baserad på olja. Idag är det upp till robusta 96% av economin. På bara 14 korta år har Hugo Chavez kundnat befria Venezuela från nästan alla branscher utom statliga olja. Detta, som vi alla vet, ger människor mer fri tid att koppla av.

Hugo tog kontroll över militären, rättsväsendet, kongressen, banksystemet, aluminiumindustrin, cement, guld, järn, jordbruk, transport, el och livsmedel. Också valrådet och media. På så sätt behövde de som användes för att arbeta i dessa branscher inte längre ligga och vrida sig nattetid i bekymmer om dessa uppgifter. Han kunde befria Venezuela från pesten av privata investeringar som sjönk 43%."

"För att spegla de förändringar han gjorde i ekonomin döpte han om valutan och ändrade det från Bolívar till Bolívar Fuerte, vilket innebär den starka Bolívar med den styrka som den venezuelanska ekonomin visade när dess valuta bara föll 66% i värde. Och inflationen är endast 23% just nu. Men vännerna som samlas här idag tycker om detta: hade Hugo inte bytt namn på valutan kan ni föreställa er hur långt dess värde kan ha sjunkit, om han inte hade berättat för alla att det var en stark Bolívar?"

"Tänk att vår älskade president ärvde en jättestor $34 miljarder skuld, och han mötte några motvindar, men han vände ynka $ 34 miljarder skuld till $ 150 miljarder i skuld. Vilket dock inte visar samma förmåga som vår amerikanska president."

"Chavez politik har möjliggjort för de fattiga mer kontakt med sina familjer genom att få dem bort från sina elektriska apparater och han har åstadkommit detta genom att införa strömavbrott och periodvis total mörkläggning av alla städer i inlandet av Venezuela. Genom okontrollerade utgifter, expropriationer, priskontroll, monetär expansion och andra vackra grundsatser inom socialismen, hjälpte Hugo sitt folk att göra mer med mindre."

"Visst har det funnits brist på basvaror och ransonering av vatten och strömavbrott. Och trots nästan $1.000.000.000.000 i oljeintäkter är nationen på väg att kollapsa,vilket kommer att föra det venezuelanska folket ännu närmare varandra. Mer gemenskap för de människor som han älskade så innerligt."

"Genom sin korruption och oduglighet, lyckades Hugo ombesörja en massiv stegring av antalet mord, vilket bidrar till att venezulaner komma får bättre inblick i hur dyrbart livet är. Nu tar de inte en enda minut, en enda promenad i parken, tar sina barn till skolan. Det kan vara den sista promenad de någonsin tar."

"Medan andelen allvarligt fattiga i landet inte gick ner lika mycket som den gjorde i några av omgivande latinamerikanska länder som praktiserar kapitalism minskade Chavez hastigheten på försämringarna genom omfördelning av rikedomar - ta från de onda rika, konfiskera deras mark och ägodelar och ge det till andra. Han stoppade alla irriterande debatter om hans politik genom att ta kontroll över, eller helt enkelt stänga media. Allt för att hjälpa hans folk att slappna av, sakta ner och njuta sin salsa."

"Äntligen lyckades Hugo Chavez varna sitt folk om hotet. Hotet som inte bara de står inför utan varje medborgare i varje land inom hela mänskligheten. Han kunde varna sitt folk om hotet från judarna. Att låta venezuelanerna veta om det judiska inflytandet över bankerna tillät honom att ta besittning av dessa banker under sin valkampanj. Mot en oppositionskandidat varnade han sitt folk 'att inte låta sig förgiftas av de vandrande judarna.' Goda råd, Hugo "

"På tal om val tog Hugo spänningen ur dem genom att rigga dem till hans fördel. På så sätt behövde hans folk aldrig vara rädda för att förlora honom tills idag. Tyvärr, nu för alla oss som älskade Hugo Chavez - nu har vi förlorat honom. Döden var bara en sak som Hugo inte kunde riggen, kunde inte återta, kunde inte omfördela."

"De har förlorat sin älskade Hugo, och så har vi."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)