onsdag 20 mars 2013

TT vägrar låta den Judiska Staten använda internationell lag till deras fördel. Obama.

Det viktigaste som sagoberättarna hos TT klämmer i med är: "I koalitionen ingår starka förespråkare för kontroversiella israeliska bosättningar."

Förespråkare för giltig internationell lag? Det är TT:s huvudsakliga klagomål.

Inte förnämlig nyhetsrapportering, utan snarare ren och skär antisemitism och lögn.

Minns du gänget som vann i Första Världskriget? De bestämde självklart vad vinnarna i krig alltid gjorde. De bestämde vad som skulle ske med landet de hade erövrat. Det palestinska mandatet ansågs höra till judarna, se San Remobeslutet, internationell lag fortfarande, och samtidigt fick araberna 200 gånger mer land att kontrollera runt omkring, som hade tillhört det Ottomanska Imperiet tidigare ett antal hundra år. Studera när dessa länder uppstod så sker det i många nog fall vid ungefär samma tidpunkt.

Arafat fick Nobelpris för att få kontroll över area A, B, den första gången de s.k. "palestinierna" fick någon som helst kontroll över något landområde. Det "palestinska folket" uppfanns av KGB mitt på sextiotalet som en propagandaploj att utnyttjas av Arafat. Samtidigt fick Israel i samma mån fullständig kontroll över area C enligt samma avtal, ett område med ca 15 araber per km2.

Det som får en att klia huvudet är det faktum att EU var med och bevittnade underskriften av Osloavtalet av Rabin och Arafat - men de läste påtagligen aldrig vad dokumentet sa!

9 dagar före Osloavtalet skrev Arafat ett brev till Rabin där han lovade att ta bort de paragrafer i PLO:s Charter som inte tillåter Israel att existera som en judisk stat. FORTfarande står det kvar i Fatahs Konstitution! Se  nedan där jag tagit fram två av de värsta paragraferna som är kristallklara om vad Abbas styrs av. Paragraferna togs aldrig bort från PLO:s Charter. Även PA-ledare erkände detta öppet.

Redan 1996 kom Israels regering med en lista över de 10 värsta punkterna där PA hade vägrat uppfylla sina löften.EU, USA och FN låtsades som om det regnade i öknen.

Säkerhetzsrådets §242, vad säger den? Att Israel ska lämna tillbaka LAND - inte ALLT land, som de vann i sitt försvarskrig 1967. De ska göra det när de har säkra försvarbara gränser och fred med araberna, inte innan. Betänk att i detta landområde ingick hela det enorma Sinai, mycket större än Israel, se kartan till höger.

Jag förmodar att ditt minne är lite bättre än TT:s - innan Obama övertalade Abbas att kräva frysning av judarnas nybyggande i sina gamla områden, area C, frågade varken Arafat eller Abbas om det - det var ju beslutat i Oslo att Israel skulle kontrollera det området, som i stort sett var tomt på araber och alltid varit det.

Obama 50 timmar till Israel, landar om en stund. 

Gubbarna när Obama anländer till Israel.
Du kan se en tidsplan över hans göranden och låtanden på denna länk. Han är precis lika rädd för Israel som de svenska ledarna och vågar inte tala inför Knesset. Han ska till Ramallah några timmar, hade han verkligen velat åstadkomma något hade han där trivialt kunnat säga: "inte en dollar till förrän du uppfyllt löftena från Oslo om totalstopp på all terror och hatpropaganda mot judar".

Och därefter påmint om en plan enligt Oslo på att sätta upp ett industricentrum för att ge folk arbete och palestinierna exportinkomster för att inte leva på tiggeri, vilket förstås är förödande för den mentala hälsan. Det är vad EU förordar hela tiden. Se länk:


d. seek ways to increase Palestinian industrial output through, inter alia, the promotion of a program of industrial parks or zones in accordance with an agreed concept and in cooperation with all relevant institutions; and
e. dedicate special efforts to attract the international business sector and in particular multinational firms.
Nog låter det betydligt mer tilltalande än att leva på professionellt tiggeri. Tyvärr tycker varken PA:s ledning eller EU det. EU arbetar aktivt tvärtom, helt emot Osloavtalet och andra regler, och försöker stjäla area C från Israel utan någon som helst laglig grund, de bara "tycker" så eftersom Abbas gör det. Hon har för längesedan gått över gränsen för EU:s egen definition av antisemitism, liksom Bildt och en del en inte alla, andra. Antisemitismen i EU klämmer med råge nazitidens antisemitism.

Lite detaljer om besöket här. En present från Israel till Obama vill bli en hamburger av gummi till hans hund. Don efter person.

När jag läser svenska blaskor har de tydligen fått för sej att det hänger på Netanyahus oändliga givmildhet, inte Abbas uppfyllanden av gamla löften, om man ska kunna närma sig fred. Dessa media tycks ha en kollektiv skruv lös och är ointresserade att se vad som verkligen händer. Arafat fick temporär kontroll (till avslutade fredssamtal) ENDAST om han uppfyllde de fastställda villkoren, som att upphöra med all terror (hur det gick) och hatpropaganda. Arafat hann knappt att dö på ett känt franskt AIDS-sjukhus förrän Abbas började uppföra sig på samma sätt. Han är totalt ointresserad av fred med Israel, som trivialt ses på Fatah Konstitution:
Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.
Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.

När nämndes det sist i svenska media? Man kan läsa identiskt samma TT-skröna på 20 ställen online - inte exakt anpassat internet och Google. Men ingenstans har man försökt i någon mikroskopisk mängd förklara bakgrunden och vad som verkligen pågår. Läser man t.ex. DN:s kåseri där de gör sitt bästa för att förolämpa Israel, Ekonomiskt, diplomatiskt och militärt har INTE Obama gjort mer än amerikanska folket och militären har tvingat honom. Han har gjort en lång rad avslöjanden som förstört säkerheten för Israel, från när han ballrade strax efter sitt tillträde, om det 40-åriga atomsamarbetet mellan USA och Israel.   I början for fru Clinton omkring och talade om USA:s "kärnvapenparaply" över Israel och Gulfstaterna speciellt, så de inte där skulle börja bygga kärnvapen för att försvara sig. Nu har han eliminerat alla sådana möjligheter, USA drar ner antalet hangarfartyg i Persiska Golfen till ett. Missilskärmen i Östeuropa som skulle skydda Mellanöstern  mot iranska missiler är bortblåst, och har i stället flyttats till USA för att skydda mot Nordkoreanska raketer.

Minns när Obama skvallrade om militärt samarbete Israel-Azerbaijan, som ställde till problem för både Israel och Azerbaijan - till Obamas stora förnöjelse. Minns när iranierna plockade ner en drönare oskadd, så de kunde studera alla hemligheter där, och förmedla informationen till besökande ryssar och kineser mot god betalning. Han gjorde inte ett enda allvarligt försök att återta den, bad vänligt att de skulle skicka den till honom per post. Självklart fanns både amerikanska och israeliska hemligheter där, signalsystem etc. Israel fick säkert brått om att bygga om sina kommunikationssystem.

Kort och gott vet Israel alldeles utmärkt att de inte kan lita på Obama för ett ögonblick. De samarbetar ja, men håller tyst om väsentlig och känslig information. Israel får en del militära pengar som antingen måste användas hos amerikanska tillverkare eller gör Israel forskningen och utvecklingen och USA får del av resultatet.

Överhuvudtaget tjänar USA enorma summor på Israel.

Självklart var både Israel och en stor del av kongressen vansinniga över Obamas leverans av toppmoderna jetplan till Muslimska Brödraskapet i Egypten, som enbart kan användas mot en. Och det är knappast demonstranterna på Tahrir Square.

När berättade våra okunniga och ointresserade media senast hur enormt mycket USA har tjänat på och tjänar på Israel? En översiktssida med många länkar här.

De roliga artiklarna i svenska media kör stenhårt med "inga förväntningar att Obama ska ge Abbas allt han pekar på utan att uppfylla några som helst krav", åtminstone är det betydelsen av deras hopaskrivna material. Du hittar inte ett dyft med FAKTA som avgör vad som kan hända, som i denna artikeln.

Jag försöker föreställa mig i Obamas kläder - han har inte en enda vän i Mellanöstern han kan lita på mer än möjligen Erdogan - och även om han är vänskapligt inställd mot honom vet han att han inte kan lite på honom heller. Han kan lita på Israel även om han inte vill.








http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5479226


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-godkanner-ny-regering
http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-evig-vanskap-med-israel
http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-landar-i-israel
http://www.expressen.se/nyheter/dokument/obamas-besok-i-israel-kan-bli-en-besvikelse/
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nedskruvat-infor-obamas-resa_8012136.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/obama-och-netanyahu-betonade-vanskap_8013774.svd
http://www.nsk.se/article/20130320/TTUTRIKES/303209981/-/laringga-foumlrvaumlntningar-paring-obamabesoumlk
http://www.skanskan.se/article/20130320/TTUTRIKES/303209981/-/laringga-foumlrvaumlntningar-paring-obamabesoumlk


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)