torsdag 25 april 2013

CIA ville placera de muslimska jihadisterna i Boston på bevakningslistan, Obama förbjöd det.


http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/04/obamas-epic-fail-cia-wanted-boston-bombing-suspect-placed-on-terror-watchlist-.html


Detta ser mer och mer ut som Benghaziröran [där Obama och Hillary vägrade berätta om sanningen i det längsta och slingrade sig i flera månader]. Och att tro att Obama satte FBI att ansvara för Benghaziutredningen - nu vet vi varför. Se ingen jihad, hör ingen jihad, tala ingen jihad. Den senaste bombningen är fantastisk. Efter ryssarna gick till FBI med oro över Tamerlan Tsarnaevs jihadaktiviteter och var summariskt ignorerade, gick ryssarna till CIA, som ville sätta Bostonbombarna på bevakningslistan för potentiella terrorister. Men det gick inte för sig, inte i O-merika.

Men Obamas kultur av inkompetens och shariakänslighet går långt utöver FBI. Department of Homeland Security's Janet Napolitano ändrar sin berättelse hela tiden. DHS har aldrig hört talas om något förrän det hände. Napolitano sade vid tisdagens utfrågning om invandringsreform att hennes byrå visste om Bostonbombarren Tamerlan Tsarnaevs resa till Ryssland förra året, trots att hans namn var felstavat på ett resedokument. Detta var nyheter för senatorn Lindsey Graham (RS.C.), som berättade för sekreteraren att det motsade vad han hade fått höra av FBI.


Han uppgav detta även igår på "Fox and Friends": "Anledningen till att vi inte visste att han reste till Ryssland var att hans namn var felstavat."
"De sa att de inte hade någon kännedom att han lämnat eller kommit tillbaka så jag skulle vilja prata med dig mer om det här fallet," sa Graham till Napolitano idag när hon vittnade om svepande lagstiftning om invandring.
Napolitano sade att även om Tsarnaevs namn var felstavat, tillät felsäkerheten i systemet hans avgång att observeras av amerikanska myndigheter i januari 2012. Men hon sa att när han kom tillbaka sex månader senare, hade en FBI varning på honom gått ut men hans återinträde noterades inte.
"Systemet pingade när han lämnade USA. När han återvände hade alla undersökningar stängts," sade Napolitano.


Lögnen är djup, och speglar den ständigt föränderliga berättelsen om den saudiska medborgare som först grillades i Bostonbombningen. Nu detta:


CIA ville ha den misstänkta Bostonbombaren placerad på terrorbevakningslistan Breitbart
CIA bad direkt FBI att placera den äldre av de misstänkta Bostonbombarna, Tamerlan Tsarnaev på kontraterrorism bevakningslistan som hanteras avNationella Kontraterrorismcentrat. Denna begäran kom efter den ryska regeringen bett CIA att hålla ett öga på Tsarnaev. Det kom också ett år efter det att FBI stängde sin första utredning av Tsarnaev baserad på ryska varningar.
Bevakningslistan, känd som Terrorist Identities Datamart Environment (TIDE), är faktiskt en huvudbevakningslista som tillhandahåller information för en rad mindre bevakningslistor, inklusive FBI :scentrala Terrorist Screening Database, och den ökända Transportation Security Administrations flygförbudslista.
Trots att Tsarnaev lades till i listan, vittnade Secretary of Homeland Security Janet Napolitano igår att Tsarnaev inte övervakades när han återvände från Ryssland år 2012. FBI säger nu att ryssarna var bra men nivån av granskningen på Tsarnaev bestämdes av den amerikanska regeringen, dvs Obama. "De var nöjda," berättade en icke namngiven tjänsteman för Washington Post. "Vi hade kontrollerat deras uppgifter."

Inte konstigt att de var nöjda. Tsarnaevs attackerade inte deras maraton.

[Lätt att inse varför terrorister tas tillfånga i Kanade men inte i USA.]

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)