söndag 7 april 2013

DN kör med ren och skär antisemitism.

Kolla de vackra bilderna hos DN på denna länken. Händelsen inträffade den 20 november 2012 och massor av videos av händelsen spreds över världen och visades överallt.

DN har INTE berättat att en liknande videoström som kördes fram i internationell press en vecka tidigare - har visat sig vara ett resultat av en HAMAS-raket som landade. Vem som åstadkom förstnämnda händelse har aldrig på samma sätt utretts vad jag vet. Israelhatare bara utgår från att det var orsakat av Israel av ren slentrian.

Och vad hände just då? DN är totalt fri från kommentarer om bakgrunden. Kolla denna länken med händelser i tidsordning, från den engelska Wikin: [Jag började översätta exakt samma artikel, men den för 2012, till svenska i början av förra året. Jag blev omedelbart attackerad av alla möjliga officiella redaktörer och andra extremvänster/högertyper och de stoppade mej från att skriva - eftersom en direkt översättning av vad som skrivits i USA inte var antisemitiskt nog för den svenska Wikin!]


November 14-21 
Huvudartikel: Operation Pillar of Defense
Efter det israeliska riktade dödandet av Hamas militära chef Ahmed Jabari, sköt palestinier över 20 raketer mot israeliska städer. För första gången avfyrades en Gradmissil mot Dimona, platsen för Israels Negev Nuclear Research Center. Sjutton Gradmissiler avfyrades mot Beersheba. En raket träffade direkt en butik i staden, och sårade en kvinna lätt. En annan exploderade i en bil, och satte den i brand. Flera andra byggnader uppgavs vara skadade. Ytterligare raketer slog ner i Ashkelon och Eshkolregionen. Iron Dome försvarssystemet sköt ner cirka 15 raketer. Israeliska myndigheter bad invånarna att befinna sig 15 sekunder från ett skyddsrum vid alla tidpunkter. Kommunerna i regionen, däribland Beersheba, Ashdod och Ashkelon, stängde skolorna för följande dag.
Den 15 november var alla skolor inom 40 kilometer från Gazaremsan stängda, och 13 israeler skadades under natten. En raket slog ner i en lägenhet i Kiryat Malachi, dödade tre civila, däribland en gravid kvinna. Offren var Mirah Scharf (25), Itzik Amsalem (24), och Aharon Smadja (49).  5 skadades i samma attack, inklusive barn och spädbarn. Ett hus i Ashdod och en skola i Ofakim har också drabbats av raketer.
Över 1.456 raketer avfyrades mot Israel mellan november 14 och 21. Raketer avfyrades mot Jerusalem för första gången och mot Tel Aviv för första gången sedan det första Gulfkriget.
Som av November 19, har över 252 israeler skadats i raketattacker sedan början av operationen, enligt uppgifter från Magen David Adom, Israels akutvård.
Den 20 november dödsades två israeler av raketer, en soldat och en civil. Offren var korpral Yosef Partuk (18) och Elian Salam Id Alanbary (29).
Den 21 november dödades en annan soldat, Boris Yarmilnik (28), och en buss bombades i Tel Aviv. Bussbombningen, som skadade 28 civila israeler, har fördömts av FN, USA och flera europeiska länder, och lovordades av Hamas.
En vapenvila förklarades senare samma dag. Även efter vapenvilan, en timme senare, hade 12 fler raketer skickas in i Israel från Gaza.  Raketavfyrandet fortsatte till 23:00 med minst 13 raketer avfyrade efter det att vapenvilan inleddes.
November 22Ynet rapporterade att 10:06 landade en av Hamas raketer inne i Gazaremsan, vilken orsakade flygsirenerna att gå i Hof Ashkelon landade.
Självklart drösade en massa raketer ner i Israel, både före och efter, se samma artikel.

Det är självklart rent bedrägeri av DN att vägra nämna bakgrunden, En annan sak de inte nämnt de senaste 20 åren, eller kommer att nämna de nästa 20 åren de enorma mängderna gods som levereras till fienden i Gaza utan att Israel har någon som helst laglig skyldighet, se detaljer på http://www.cogat.idf.il/894-en/Matpash.aspx  För något år sedan tog jag en normal dagsleverans och en överslagsberäkning visade att Ship to Gaza levererade mindre än 1% av en dagsleverans. Jämför reklamen i svenska media för det skeppet och Israels leveranser, kommentar?

Jag uppfattar det som ren och skär antisemitism enligt EU-s definition.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)