lördag 13 april 2013

Finanskrisen i PA (Palestinian Authority - Abbas styre, du vet)?

PA fortsätter att betala fängslade terrorister

PA, som klagar och klagar på att de lider av en allvarlig finansiell kris, fortsätter att betala till terrorister i israeliska fängelser.

Av Elad Benari, Kanada
Först Publicerat: 2013/04/05, 21:09

Den palestinska myndigheten, trots att de hela tiden klagar att de lider av en allvarlig finansiell kris, fortsätter att tillhandahålla månatliga betalningar till terrorister som sitter av tid i israeliska fängelser, rapporterade Makor Rishon-tidningen i fredags. Detta är inte första gången som de enorma löner PA betalar terrorister har framhållits.

Enligt fredagens rapport, som bygger på uppgifter som samlats in av forskningsavdelningen vid det israeliska utrikesdepartementet, är minst 4% av den palestinska regeringens budget för terroristernas löner.

Varje månad överför PA cirka 17,5 miljoner shekel [1 NIS är just nu 1:76 SKR så nästan dubbla för att få kronor] till terrorister, har UD observerat. Medan PA har hävdat till det internationella samfundet att medel avsätts för socialbidrag, visar den information som samlats i Israel annorlunda. [Dvs Sverige betalar sin dryga del av terroristlönerna.]

Enligt den information som publiceras i Makor Rishon, är andelen stöd för terrorister bestämt av antalet år i fängelse var och en har dömts till. Detta innebär att ju allvarligare brott som begåtts av terroristen, desto högre lön.

Enligt de skalor som finns i PA tjänar en terrorist som avtjänar mer än 30 år i ett israeliskt fängelse 12 tusen shekel per månad. De terrorister som dömts till 25 till 30 år får 10 tusen shekel varje månad. En terrorist som avtjänar fem till tio år tjänar fyra tusen shekel.

De insamlade uppgifterna har också funnit att lönerna för dessa tusentals terrorister är högre än  månadslönen för en PA-arabisk polisman, vars genomsnittliga lön är endast ca 2.700 siklar.

Dessutom, rapporterade Makor Rishon, den israeliska utrikesministeriet har upptäckt att det är ingen annan än PA:s premiärminister Salam Fayyad, som ofta presenterar sig för världen som om han motsätter sig terrorismen, som för två år sedan gav order om att betalningen till terrorister skulle tredubblas.

Enligt rapporten träffade Norges utrikesminister Epsen Barth Eide Fayyad på torsdagen och uttryckte sin protest mot vad som hände i PA. Bara för några veckor sedan träffade Eide Fayyad då internationella givare försökte samla 1,2 miljarder dollar som behövdes för att hjälpa till att finansiera PA.

Eide har tidigare antytt att Israel var orsaken till PA:s finansiella kris och har uppmanat Israel att lätta på restriktionerna på PA så att de kan fortsätta att reformera, och givarna att fortsätta att donera.

EU-tjänstemän som känner till ärendet citerades av Makor Rishon att ha sagt att den information som samlats in är verkligen oroande och att åtminstone några av de berörda länderna, särskilt Norge och Storbritannien, kommer att undersöka saken grundligt. [Inte Sverige förstås. Sverige vägrar som alltid att erkänna verkligheten.]


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)