lördag 20 april 2013

Ögonblicksbilder från det VERKLIGA Mellanöstern.

http://www.gloria-center.org/2013/04/snapshots-from-the-real-middle-east/

Av Barry RUBIN 12 APRIL, 2013


Dessa är alla personliga observationer, utvalda från en mycket längre personlig lista:

-Den palestinska kristna mannen är desperat. Kan jag hjälpa honom att komma ut ur landet? Han är rädd för islamisterna. Kan jag hjälpa honom att få sin son till universitetet i Amerika? Situationen är ohållbar. Någonting är utarbetat med lite hjälp från mig.

-Den drusiska kvinnan är desperat. Hon har en pojkvän hennes familj inte godkänner. Med hjälp från några israeler har hon smugglats till en säker plats.

-Brevet från den syriska kristna mannen berättar om hans desperation att komma ut ur landet innan islamisterna tar över.

-Den egyptiska kristna har fått en lägenhet utomlands och komma ut ur landet för att resa till Amerika.

-Den syriska kurdiska flyktingen har fastnat i södra Turkiet. Inget västland kommer att överväga att erbjuda politisk asyl på grund av politiska skäl, de vill att flyktingarna återvänder till Syrien efter att det är "befriade", även om befrielsen kommer att göras av radikala, repressiva islamister. Han har en desperat önskan att leva i vad han kallar ett "fritt, sekulärt samhälle."

-De turkiska liberalerna skriver om hur de är rädda för att tala ut offentligt, med ständiga arresteringar, av mediernas utpressning av regeringen. För att få fördelar hos islamisterna lanserar  en välkänd, ambitiös turkisk akademiker ett misslyckat bud att ta över en akademisk tidskrift utgiven av en israelisk professor.

-Den israeliska observatören beskriver hur han såg egyptiska soldater som slog sudanesiska flyktingar som försökte komma över Sinai till Israel. Han kan höra kvinnor skrika, kanske de blir våldtagna.

-EU insisterar på dess förmåga att stoppa vapen från att smugglas in i Gaza. Israel accepterar Två poliser från EU: s medlemsstaters arméer tilldelas varje skift. De sitter i stolar, tittar på folk och varor som passerar men de gör aldrig någonting
.
-USA och FN lovar Israel att stoppa vapen från att smugglas till Hizbollah i Libanon och lovar att hindra Hizbollah från att återvända för att bygga militära befästningar i södra Libanon. De misslyckas på båda punkterna. Hizbollah hotar dem, mystiska beväpnade män anfaller eller rånar soldaterna. FN-styrkornas befälhavare prisar Hizbollah. Samtidigt är löftet till Israel kränkt.

-En ung israelisk man som just lämnat armén beskriver hur hans första jobb i armén var att registrera vapen som ges till de palestinska styrkorna för att upprätthålla säkerheten och förebygga terrorism. Hans sista uppdrag innan de lämnar är att fånga palestinska terrorister som ibland erkänner - genom att kontrollera serienummer på vapnen - att det är de vapen han delade ut till den palestinska polisen ett par år tidigare.

-Den amerikanska regeringen meddelar att vapen det hjälper smuggla in Syrien för rebellerna kommer att hållas ur händerna på al-Qaida. Därefter visas You-Tube videor som visar samma vapen i händerna på al-Qaida.

-Den palestinska terroristen från Västbanken medger, efter atthae tagits, att hans syster just har haft fri läkarvård i ett israeliskt sjukhus.

-Vdi det redaktionella mötet med ett Ivy League universitets högskolepress förkastar ett projekt av en författare efter det att en medlem anmärker att de inte kan ha israeler som skriver om arabisk politik.

-Den turkiska tv-värden, efter att han ser till att dörren är stängd, berättar hur regeringen har trakasserat honom och hur människor är rädda att de kommer att säga fel saker och bli arresterade eller förföljda.

-Den amerikanska journalisten får veta från den palestinska guiden att vissa strukturer i Betlehem är tortyrkammare som sätts upp för att användas av Israels armé när de förhör palestinierna. Vid inspektion, visar de sig vara portabla toaletter.

-Den libanesiska ledaren berättar för en delegation att Israel bör göra eftergifter till den palestinska myndigheten och därefter, off the record, tillägger han att han aldrig skulle lita på dem själv.

-Den vänsterorienterade amerikanska fredsaktivisten föreläser för Fatahmannen, som har berättat för amerikanen ärligt att han vill utplåna Israel och ersätta det med en palestinsk stat, om hur han ska låta mer moderat för att få västvärldens stöd.

-Den palestinska läkare säger till en journalist att Yasser Arafat är vid bra hälsa och efter det att journalisten har lämnat medger han till en kollega att Arafat är mycket sjuk. (Detta, naturligtvis, avser de påståenden att Arafat plötsligt dog, i ett försök att antyda att han var förgiftad av Israel.)

-Den iranska journalisten som brutalt angriper en israelisk motsvarighet offentligt vid en konferens, erkände sedan privat för honom att hon inte trodde på något hon sa, men var tvungen att göra det eftersom folk från den iranska ambassaden var närvarande.

-De turkiska tjänstemännen som privat talar om sin rädsla och hat för den islamistiska härskaren som de ilsket skyller för att förstöra deras land. [Borde framföras till mr Bildt.]

-Den iranska tjänstemannen som vid en hemlig konferens kallar araberna där "en massa stammar."

-Många araber, iranier och turkar fördömer Obama-administrationen och anklagar den för att sälja ut dem till islamister eller Iran.

-Den framtida palestinska myndighetens utrikesminister som vid middagen läxar upp Yasser Arafat och den palestinska strategin som alltför radikal, sedan nästa dag på konferensen skyller Israel uteslutande för att inte vilka uppnå fred.

-De libanesiska kristna som nu stöder Hizbollah eftersom de är rädda för den shiamuslimska terroristgruppen men är ännu mer rädda för sunnimuslimska islamister.

-Den charmiga saudiska prinsen, som ser ut som en kopia av den avlidna skådespelaren Peter Ustinov, uttrycker i ett privat, personligt möte hans glädje över att möta en israel för första gången. Senare, efter att ha läst en lögnaktig artikel i västerländska massmedia säger han att det är fruktansvärt att sådana onda människor kan existera.

-Egyptiska författare som (trovärdigt) förklarar privat att de inte har något emot Israel men måste vara militanta och fulla av hat offentligt för att skydda sig själva.

-Toppledaren inom PLO som påstår att Israel har en hemlig karta i sitt parlament där de kräver kontroll över det mest av arabvärlden. Sedan, när detta påstående förlöjligas, kommer han med axelryckningar och leenden. Nåja, ingen skada att försöka.

-De nöjda uttryck hos islamister eller PLO-företrädare eller radikala nationalister när de har fått tag på en godtrogen västerländsk akademiker eller journalist som faktiskt tror på det nonsens som de delar ut. Ibland är de förvånade över hur lätt det är att lura dem med sin gallimatias på detta sätt.

-Den välkända palestinska intellektuella (nej, inte den du tror) som säger att palestinierna endast kommer att få en stat när palestinska intellektuella fördömer terrorism. Och sedan fortsätter under resten av sitt liv att stödja palestinska terroristgrupper.

-Den amerikanska studenten som häcklar en palestinsk moderat och berättar för honom att han inte riktigt förstår Mellanöstern och hur ond Israel är.

-De västerländska journalister som i Israel privat uppvisar chockerande anti-judiska och anti-Israeliska fördomar i konversationer eller på fester.

-Alla västerländska diplomater som gör detsamma.

-De västerländska aktivister som låtsas vara måttliga och anhängare av en tvåstatslösning som plötsligt glömmer sig själva och gör det klart att bara Israels totala förstörelse skulle tillfredsställa dem.

-Den nordamerikanska studenten som berättar att när hon motsatte sig kvinnlig könsstympning i sin college klass fick veta att hon var en privilegierad imperialist. Och det var från läraren.

-De libaneser, palestinier, turkar och iranier som kommit fram till en israelisk talare efter en föreläsning och klagat på att väst stöder islamister som tar över campusgrupper och är hotfulla mot alla andra.

Detta är den verkliga Mellanöstern. Inte den tänkta platsen för Obama och Kerry, FN och EU, klassrummen i Väst eller kolumnerna i massmedia. Dessa är alla saker som jag har personligen bevittnat eller känt den person som gjorde. Om man inte förstår denna verklighet förstår man ingenting.

Och efter att ha upplevt dessa och många andra saker, jag kan helt enkelt inte gå tillsammans med de klichéer och osanningar som väsvärldens "expert"-flock kör med oavsett hur populär det skulle göra mig eller hur lönsamt det kunde vara.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)