lördag 27 april 2013

Palestiniernas nybyggda stad Rawabi kastar bort 3000 träd donerade av judar.

Som ett led i att visa sitt fredsintresse kastar Rawabi bort träd donerade av Judiska Nationalfonden. Varför skulle Israel hjälpa palestinaaraber med någonting? De är alls inte tvingade enligt internationell lag.


Rawabis utvecklare ersätter träd som donerats av JNF


Publicerad Tisdag 08/02/2011 (Uppdaterad) 10/02/2011 11:43

Ramallah (Ma'an) - Bashar al-Masri, utvecklare av en ny Västbanksstad Rawabi, sade på tisdagen att träden som donerats till projektet från Jewish National Fund skulle kastas och ersättas av olivträd.

Masri sade att det fanns viss förvirring över träden, och förklarade att tallar nära staden faktiskt var i Area C, en zon under full israelisk kontroll.

Han betonade att den nya stadens identitet var palestinsk, och att vissa israeliska element försökte "att manipulera frågan."

Tidigare på tisdagen bad en senior Fatahmedlem, Uri Davis på Masri att utrota träden i en debattartikel publicerad på Ma'an.

Davis sade Masri att accepterade en donation på 3000 träd från Jewish National Fund under 2009 som ett "grönt" bidrag.

Det skrevs  att JNF:s avsikt var "inlösen" av palestinsk mark för judisk bosättning, Davis sade att  genom att acceptera donationen hade PA "blandat sig i den etniska rensningen av Palestina vid sidan av JNF och den israeliska armén." [Fredspartner huh.]

Han tillade att JNF planterade "typiskt politisk-sionistiska Pinera [confiers], det vanligaste trädet som planterades av JNF i skogar och fritidsanläggningar på land och över ruinerna av palestinsk-arabiska byar etniskt rensade av den israeliska armén."

Enligt Davis hade Masri vägrat tidigare begäran att utrota plantor.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)