onsdag 10 april 2013

Spengler: Ditt land dör.

http://pjmedia.com/spengler/2013/04/08/memo-to-jew-haters-on-yom-hashoah-you-are-dying/?singlepage=true

8 apr 2013 - 08:26

[Tänk hela tiden efter hur många av symptomen som redan finns synliga i Sverige.]

En man går in i en judisk restaurang och frågar chefen: "Hur du förbereder du dina kycklingar" "Vi säger dem rakt i ögonen: du kommer inte att klara det", svarar han. Till de italienare som röstade för Beppe Grillos Five Star Alliance, eller greker som stöder Golden Dawn-rörelsen eller väljarna av Jobbiks Parti i Ungern, bland annat: Tillåt mig att berätta framför näsan på er att ni inte kommer att klara det heller. Era länder dör eftersom ni inte längre vill leva. Man kan "förutse en tid när din mark med sina floder och berg fortfarande ligger under himlen som den gör idag, men andra människor bor där, när ditt språk begravts i böcker, och dina lagar och seder har förlorat sin levande kraft," för att parafrasera Franz Rosenzweig.

Dessa politiska partier har återvänt gammaldags judehat till den politiska huvudfåran. Södra Europas ekonomiska kris och sociala upplösning, föreställer sig de nya antisemiterna , är ett verk av en global konspiration av judiska bankirer drivna av Rothschilds, Illuminati och frimurarna. Beppe Grillo, mottagaren av en femtedel av den italienska omröstningen i Italiens februarival, säger: ". Hitler kan ha varit sjuk, men tanken på att eliminera judarna var att eliminera deras ekonomiska diktatur" En Jobbik-kandidat till Europaparlamentet skrev: "Antisemitism är inte bara vår rätt, det är en plikt för varje ungersk hemlandsälskare, och vi måste förbereda en väpnad kamp mot judarna." En medlem av det grekiska parlamentet för Golden Dawn läste upp utdrag från den anti-semitiska förfalskningen Sions Vises Protokoll.

Får jag be dig att överväga - bara för diskussionens skull - en alternativ förklaring? Hypotetiskt sett är det möjligt att judarna inte har något alls att göra med ditt elände, utan att du förstör dig själv?

Tänk på fakta: från 2040, har du ungefär 60% fler äldre anhöriga än du har nu, och ungefär hälften så många unga arbetstagare. Din ekonomi kommer att kollapsa, tillsammans med ditt sociala skyddsnät. Kurvorna i diagrammet nedan väl kan underskatta problemet. I FN: s låga variant stannar Ungerns summerade fruktsamhetstalet över ett barn per kvinna. Exklusive romer (zigenare), har Ungerns fruktsamhetstalet sjunkit redan till ett skrämmande lågt 0,85:


Tre europeiska länder: Äldre (60 +) vs Unga (15-24)
Befolkning (2000 = 100)     Källa: FN
Du dör för att du vill dö, det vill säga att du vill inte fostra barn. Endast 10% av ungerska män och 12% av ungerska kvinnor är gifta efter ålder 30, det vill säga att endast en tiondel av unga ungrare har för avsikt att skaffa barn. Om du inte har barn, kommer du att försvinna, judar eller inte judar. Långt innan du försvinner, kommer din ekonomi att kollapsa under tyngden av dina beroende äldre.

Det är nog att göra vem som helst galen. Men det finns ett hinder för självdiagnos: Om du har försökt att visualisera din egen utrotning, har du misslyckats. Sinnet gör uppror inför tanken på nationell utrotning. Vi kan inte föreställa oss vår död som individer. Sigmund Freud konstaterade: "Det är verkligen omöjligt att föreställa sig sin egen död. ... När vi försöker göra så upplever vi att vi faktiskt fortfarande är närvarande som åskådare. I det omedvetna är varenda en av oss övertygad om vår egen odödlighet "Ännu mindre kan vi tänka oss att ingen kommer att tala vårt språk, ingen sjunger våra låtar, skrattar åt våra skämt, nickar till vår historia -. Att vi inte bara kommer att passera ut ur vår jordiska existens, utan från allt minne också.

Vi kan inte tänka oss en värld som har raderat oss från minnet. Vi kan inte även om vi försöker, för vi behöver ett språk för att tänka, och vi kan inte tänka på en utdött språk. Våra sinnen är inte ett tabula rasa som tar avtryck av alla slags data som träffar oss på måfå. Perception börjar med medvetenhet och medvetande har sina rötter i identiteten. Vi hör och ser saker som har betydelse för oss. En värld utan oss har ingen betydelse för oss, och vi har ingen möjlighet att uppfatta den.

Eftersom du, judehatare, inte kan tänka dig en värld där du är utraderad, är det omöjligt för dig att bilda en rationell bedömning om din framtid, och nästan lika svårt att bilda en rationell bedömning om din nuvarande, som obönhörligen pekar på att du saknar en framtid. Om du kunde göra en rationell bedömning skulle du förmodligen emigrera, liksom 250.000 till 500.000 unga ungrare under de senaste tio åren. Och om du inte kan bilda rationella bedömningar, kommer du att göra irrationella bedömningar - till exempel om en konspiration av judiska bankirer. Es Zol gor nisht helfen (jiddisch: Det är hopplöst). Det är därför som USA är här: vi får flyktingar från människor som vill leva och därför överger döende kulturer.

Frågan kvarstår: varför är vi judar föremål för ditt paranoida besatthet? Varför inte en global kinesisk konspiration, till exempel? Det finns bara 30.000 judar kvar i Italien, till exempel, och färre än 5.000 i Grekland.

Får jag föreslå en förklaring? Din besatthet är inte med judarna som sådana, utan med din dödlighet och den förestående utrotningen av din kultur.

Du är besatt av något som ingen människa och inga människor kan fantisera, för att du inte kommer att vara en åskådare vid din egen begravning eller ett vittne till din egen nationella utrotning. Du antisemit må vara kristen eller inte, men någonstans på baksidan av era sinnen minns du  Johannes 4:22: "Frälsningen kommer från judarna" Ersätt ordet "frälsning" med "evighet" och uppkomsten av din besatthet blir klar. Folken i världen fick först hopp om evigt liv från judarna, och kristendomen lovade judarnas frälsning för hedningarna.

Du har sedan länge övergett kristendomens löfte som din vägran att ha barn visar. Allt som återstår är din resterande avund inför det judiska löftet om evigheten, dödens avundas livet.

Judehat verkar mest virulent i länder där den nationella utrotningen är en påtaglig närvaro vid horisonten, och nästan obefintlig i länder övertygade om sin egen framtid. Antisemitismen är relativt sällsynt i USA, Indien och Kina. Ungern är bland de västerländska länder som har minst chans att lyckas, och på motsvarande sätt det minst gästvänliga mot judar. Förra året återupplivade en riksdagsledamot för Jobbikpartiet, Zsolt Baráth, 1882 års förtal av Tiszaeszlár om ritualmordsanklagelser mot Ungerns judar - påståendet att judarna slaktade en 14-årig flicka för att få blod att göra påskens Matzos med. De judiska åtalade frikändes från de befängda anklagelserna, men Baráth "hävdade att domaren hade bevis för svarandenas skuld men dukade under för trycket att frikänna dem för att undvika att sätta Ungern i konkurs av internationella finansiärer", som AP rapporterade den 5 april 2012. Inför resten av den civiliserade världen, stämplar det dig outplånligt som onda clowner.

Några månader innan incidenten besökte jag Budapest, en stad som verkar bebos av fler statyer än människor. Den byggdes som en imperialistisk huvudstad för att styra ett område på 25 miljoner människor, men nu tjänar den ett land med färre än 10 miljoner. Den är mer mausoleum än metropol, fylld med marmorbilder av sedan länge bortglömda hjältar från självständigstsstrider som snart kommer att passera ut ur det mänskliga minnet. På sätt och vis är det en skam. De fyllda karpen i aladåb med en körsbärs- och pepparrotssås som serveras på en av stadens två överlevande kosherrestauranger är en uppenbarelse för judar som har drabbats med fadd smet som påstår sig vara gefilte fish. Med undantag för den stoppade karpen är Budapest en av de mest deprimerande platserna i världen, en påminnelse om generationer av tidigare lidande och besatthet som har kommit på skam.

Den senaste ungerska folkräkningen visar att mer än hälften av ungerska familjer har inga barn (mot 1/5 i USA). En fjärdedel av familjerna har bara ett barn, och bara 15% har två. Andelen beroende äldre steg till 38% från 32,5%. Och Ungerns fruktansvärda glid in i demografisk utplåning har bara börjat.

Under dessa omständigheter är det heller ingen överraskning att Ungern har en av de högsta självmordstalen i världen, med 21 per 100.000 av befolkningen per år.

Fertilitet vs självmordsbenägenhet.



Ungern är i den yttersta änden av fertilitetsskalan och nästan på toppen av självmordstabellerna (andra demografiskt utmanade länder - Vitryssland, Japan, Ryssland och Ukraina - kommer in strax före). Vi möter Israel i det yttersta motsatta hörnet av diagrammet, med den lägsta självmordsfrekvensen i den industriella världen och den högsta fruktsamheten. Som dessa objektiva kriterier visar älskar Israel liv mer än någon annan nation på jorden. Din hat bottnar i bitterheten hos den döende mot de levande.

Din misär är helt och hållet ditt eget fel. Jag begär inte att du kan ändra dina sinnen. Om du hade sinnet att förändra dig skulle du inte vara i denna röra till att börja med. Inte begå självmord. Stanna kvar för att titta på din egen kulturella nedgång. Din död kommer att ha desto större slutgiltighet om du väntar tillräckligt länge för att se din kultur försvinna omkring dig. Bara påminn den sista personen kvar i Budapest att släcka ljuset. Och skicka oss ett vykort med recept på fylld karp med körsbärs-pepparrotsås. Vi vill ha något att minnas dig med.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)