måndag 20 maj 2013

Arabiska terrorister skadade 16 förra veckan. Nya order till israeliska soldater att skjuta i benen.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168091#.UZkFzbVSWCY

Av Maayana Miskin
Först Publicerat: 2013/05/19, 08:44

[caption id="attachment_14671" align="alignright" width="250"]arab terrorist molotov cocktail Arabisk terrorist med brandbomb.[/caption]

Sexton personer skadades i arabiska attacker förra veckan, enligt uppgifter som samlats in av försvarsförvaltningen.

Sju av de skadade var soldater, sju var poliser och två var civila.

Två poliser skadades när de drabbades av stenar under ett upplopp i El Aroub. Fyra soldater skadades lätt när en brandbomb fick deras jeep att krascha.

En busschaufför blev lätt sårad av stenar, och en andnan civilperson blev lätt sårad när han attackerades av en arabisk mobb under körning till Kotel (Västra Muren) för att be.

Tre poliser skadades i en mobbattack vid Sikemporten, i den gamla staden i Jerusalem, och tre andra skadades i ett upplopp nära Silwan, nära Davids stad.

På lördag kvällgrep  IDF tre efterlysta terrorister, en i Kalkilya, en i Beir Zeit och en i Doha.


 

Nya order till IDF äntligen som låter soldaterna skjuta sten- och brandbombskastande arabiska terrorister.

Säkerhetschef: IDF tar av silkesvantarna.

IDF slutar sin "behandling med silkesvantar" av araber som attackerar israeliska städer och byar med stenar och brandbomber, säger säkerhetschefen.

Av Maayana Miskin
Först Publicerat: 2013/05/19, 13:43

IDF är fast beslutet att stoppa PA-arabernas [de under Abbas] attacker mot israeliska samhällen, och är villigt att använda levande eld om det behövs, säger Yehuda Dana, säkerhetschef för Beit El-regionen.

Dan sade att det skett en upptrappning i arabiska attacker mot israeliska civila under de senaste månaderna. "Deras fräckhet har passerat linjen - de gör vad de inte gjorde för ett år sedan, som att komma till stängslet runt en israelisk by och kasta stenar in i samhället, vilket orsakat skador," berättade han.

Hittills har arabiska upprorsmakare hanterats "med silksvantar", sa han, med soldater som begränsat sig till icke-dödliga metoder för upploppsstopp såsom tårgas och gummikulor.

"Tyvärr insåg palestinierna att de stod inför en motståndare som inte kunde besegra dem," sade han.

Men, sade han, saker och ting förändras. "Det är en förändring i beslutsamheten, i viljan att avsluta detta fenomen ... Jag hoppas att den andra sidan inser att 'silkesvantarna' är borta."

Dana gav den nya befälhavaren för Judéen och Samarien Division, brigadgeneral Tamir Yadai, stor del av äran för förändringen. "Vi träffade den nya District Commander och konversationen var positiv. Jag hoppas befälhavarens anda når varenda soldat," sade han.

"Yadai har klargjort att stenar inte kommer att tillåtas att passera stängslet runt samhällen, och att det är otänkbart att invånarna eller egendom skadas," förklarade han. "Han betonade att han skulle ta en sträng hållning som svar på sådana händelser."

Invånare i Beit El regionen var glada att se IDF soldater som tar tydlig ställning mot stenattacker och brandbombning, sade Dana, men väntar på att se hur situationen kommer att utvecklas. "Ytterst kommer resultaten att tala för sig själva," avslutade han.


 

Araber såras under upplopp av IDF-eld.

IDF-soldater öppnar eld vid upplopp av araber nära Beit El, när de misslyckats med att bryta upp en protest med tårgas.

Av Elad Benari, Kanada
Först Publicerat: 2013/05/17, 11:31

 

 

 

[caption id="attachment_14675" align="alignleft" width="250"]palestinians throw stones Arab i action[/caption]

IDF-soldater öppnade eld vid upplopp av PA-araber på fredagen, efter att de misslyckats med att bryta upp en protest där stenar hade kastats på dem.

Händelsen ägde rum vid Jelazoun, nära Binyamin-regionens stad Beit El. Kol Yisraels radio rapporterdet att fem araber sårades, medan palestinska säkerhetsstyrkornsa tjänstemän sa till AFP att nio araber skadades.

Tjänstemännen berättade för nyhetsbyrån att araberna kastade sten på israeler nära Beit El och besköts från soldater som skickats för att skingra dem.

De sade att sex av de skadade skickades hem efter att ha fått första hjälpen vid ett PA-baserat sjukhus och tre höll kvars i sjukhus, men ingen av dem var i livshotande tillstånd. Alla träffades i benen enligt AFP.

En taleskvinna för IDF sade till AFP att soldaterna öppnade eld med 0,22 ammunition efter tårgas och gummikulor misslyckats att skingra folkmassan av ca 50 personer engagerade i "en våldsam störning."

En säkerhetstjänsteman sade att genom att öppna eld, lydde soldaterna IDF:s regler, eftersom de hade misslyckats med att stoppa upploppet med andra medel.

På torsdag demonstrerade invånarna i Beit El mot fortsatt stenkastarterrorism av araber från den intilliggande byn.

Förra veckan skadades en kvinna från samhället när en arabisk pojke stod nära Inhägnaden och kastade stenar in på området.

Vårdtagaren uppmanade IDF:s befälhavare att äntligen vakna upp, och "att lugna ner araberna i de angränsande byarna omedelbart."

En protest mot säkerhetsläget av nybyggare i Neria för två veckor sedan slutade med misshandel av två judar, varav en är Yosef Yitzhak Kovalkin av Neria. Han blev slagen av en mobb, liksom Aharon Zlatkin, 53.

Judéen och Samariesn Division Commander, Brig. Gen Tamir Yadai, turnerade Beit El denna vecka, efter de senaste stenkastar-incidenterna.

Yadai träffade en tjej som sårades i en av attackerna, och pratade med henne och familjemedlemmar. Han sade att IDF skulle "uppdatera sina instruktioner" till soldater i ett försök att sätta stopp för fenomenet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)