onsdag 1 maj 2013

Irakiska barn genomgår hjärtoperationer i Israel.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4373472,00.html

Den Israel-baserade internationella organisationen Rädda ett Barns Hjärta samarbetar ankomsten av barn - 1, 4 och 5 - till israeliska sjukhus, 180 irakiska barn har behandlats i israeliska operationssalar det senaste decenniet

Omri Efraim Publicerad: 04.28.13, 23:26 

Inrikesminister Gideon Sa'ar godkände på söndagen ankomsten av tre irakiska barn - i åldrarna ett, fyra och fem - till Israel, för att få livräddande medicinsk vård på Edith Wolfson Medical Center i Holon. De tre väntas anlända till israeliska sjukhus inom de närmaste dagarna.

Sa'ar godkände barnens inträde till landet på grund av humanitärt bistånd, som stöds av Rädda ett Barns Hjärta, ett Israel-baserat internationellt projektet, som hittills samordnat hjärtoperationer för cirka 3000 barn från 44 länder.

Liknande historier:
Gaza tonåring behandlas för brännskador i Israel
Soldater räddar palestinsk bebis nära gränsövergången
7 syrier sårade nära gränsen behandlas i Israel

Sedan 2004 har 180 irakiska barn kommit till Israel - 50 av dem under de senaste två åren.

Just nu behandlas barn i israeliska sjukhus från Irak, samt från den palestinska myndigheten, Tanzania, Zanzibar, Ghana, Etiopien, Kenya, Rumänien och Kina. Läkare och sjuksköterskor från Tanzania, Etiopien, den palestinska myndigheten och Georgien deltar också i projektet och genomgår utbildning på israeliska sjukhus.

Grundad in 1996 stöder SACH barnens verksamhet via donationer och en särskild budget från det regionala samarbetsrådsministeriet, som leds av Silvan Shalom.

[caption id="attachment_14368" align="alignright" width="408"]Shama och hennes mor, från Irak (Photo: Sheila Shalhevet) Shama och hennes mor, från Irak (Photo: Sheila Shalhevet)[/caption]

"Detta arbete ger en känsla av tillfredsställelse som är svårt att sätta ord på," sade Dr Lior Sasson, projektets ledande kirurg och chef för Thoraxkirurgiska vid Wolfson Medical Center.

"Vi räddar barn som annars inte skulle ha överlevt, eftersom de inte kunde få behandling. Möjligheten att hjälpa föräldrar från länder som definierats som 'fientliga länder' och återställa deras hopp efter att de har förlorat det är inte alls självklart."

Dr Sasson tillade att under intifadan fortsatte programmet att behandla barn från den palestinska myndigheten: "Trots fientligheter förblev den kanalen öppen Det bryter ner barriärer"

Själv son till irakiska föräldrar som invandrat till Israel när landet grundades, konstaterade Sasson genom projektet "Vi sår frön av fred med det land mina föräldrar lämnade.

[caption id="attachment_14369" align="alignright" width="408"]Mohammad från Irak med sin mor. (Photo: Sheila Shalhevet) Mohammad från Irak med sin mor. (Photo: Sheila Shalhevet)[/caption]

"Fadern till ett irakiskT barn som behandlades här 2005 ringde mig under den andra Libanonkriget för att se om vi var ok. Han ville se hur vi mådde och var orolig för hela den medicinska personalen. Det var fantastiskt för mig.

Simon Fisher, verkställande direktör på Rädda ett Barns Hjärta, tillade att "det komplexa att föra in barn från länder som definierats som'fientliga länder' hänger på samarbetet mellan den medicinska personalen och regeringen, men i slutändan bevisar det att mänskligt liv står över allt."

Med hänvisning till projektets personal, betonade han: "De bygger broar och krossar stereotyper."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)