tisdag 28 maj 2013

Mordbrandssäsongen för israeliska araber i full blom.

Jerusalem: Arabiska Mordbrandssäsongen kickar in.

Var 24 timme, i genomsnitt, startar arabiska mordbrännare en brand på Mount Scopus eller i närheten av Abu Tor. Totalcensurerat i svenska media.

Av Gil Ronen

Först Publicerat: 2013/05/27, 12:24

Jerusalem brandbil
Jerusalem-brandbil

Sommaren närmar sig och arabiska mordbrandssäsongen i Jerusalem har fått en glödande start.

Enligt Yisrael Hayom är det en av de hetaste platserna för nationalistiskt motiverad mordbrand av israeliska araber vad som ironiskt heter "Fredsskogen" nära Armon Hanatziv Promenade i södra Jerusalem, och området runt Ofrit Base på Mount Scopus i nordöstra Jerusalem.

 Jag skrev nyss om eländet här.

Arson_JerusalemIbland bombarderas också brandmännen med stenar när de anländer till platsen för att släcka elden.

På Mount Scopus har Jerusalems brandmän fått släcka 15 bränder nära byn Issawiya sedan maj började. Ytterligare 13 bränder startades i Peace Forest, nära Jabel Mukabar och Abu Tor. Tre av dessa bränder inträffade på samma dag.

Detta ger ett genomsnitt av en brand per dygn.

Alla bränderna var avsiktliga, enligt brandutredare.

Yisrael Hayom sade att bränder också har brutit ut mellan Pisgat Ze'ev och den arabiska byn Anata, och att dessa har spårats till brandbomber som kastats av lokala araber.

Polis och JNF:s myndigheter använder enligt uppgift bakhåll, informanter och andra sätt att hitta de ansvariga för mordbrand. De flesta är ungdomar.

Se också

Community's Guards Resign in Protest

Polisen arresterar två vakter som var hårdhänta mot araber som kände för att elda upp judarnas fält. Polis och militär stod bara och glodde medan araberna eldade upp fält nära judarnas byggnader.

Group Fights Against Terrorist Arsonists

Brandmän räddade stora delar av flera skogar. Israel är det enda land på jorden som har mer skog än för 50 år sedan, araberna gör allt för att förstöra detta arbete. "I varje annat land hade detta kallats terror." 

Arabs Torch Jewish Vineyard in Samaria

En judisk vinträdgård förstördes med bordbrand av araber från en grannby. 

Minns vad José Maria Aznar, förre premiärministern i Spanien sa:

"Om Israel faller, faller vi alla". Israel är ett normalt västerländskt land placerat i mycket onormala omständigheter av sina grannar. Han leder organisationen Friends of Israel. Vi har hört uttrycket om att Israel är Europas kanariefågel - det som händer i Israel kommer till EU. Upplopp i Judéen/Samarien, mordbränder i Israel, alla åstadkomna av araber, och nu upplopp av muslimer i Sverige, Paris, mord i England och Frankrike. EU:s politiker har inte den blekaste aning om vad de ska göra, och Obama med anhang försöker tvinga Israel till samma inaktivitet. En krönika av vad som händer i Sverige översatte jag just till engelska. http://negevsandviper.endoftheinternet.org/?p=95 med länk till det svenska originalet.

 

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)