onsdag 12 juni 2013

Egypten livsfarligt, Israel säkert. Egyptisk artikel.

Egypten kommer i sist på WEF:s säkerhets- och trygghetsindex.

Egypten faller till botten av World Economic Forums Rese- och TurismIndex i fråga om säkerhet och trygghet, precis bakom Pakistan, Tchad och Jemen.

Ahram Online, söndag 10 Mar 2013

Egypten har sjunkit till den lägsta rangen av 140 länder som utvärderas i fråga om säkerhet och trygghet precis bakom Pakistan, Tchad och Jemen, i World Economic Forum (WEF) 's Resor och turism (T & T) Competitiveness Index, som släpptes förra veckan.

Egyptens totala rang i termer av T & T-konkurrenskraft låg på 85 - och har fallit tio platser sedan 2011 - på grund av senaste tidens politiska turbulens. Enligt index har Egypten sjunkit till tionde plats i form av T & T konkurrenskraft på listan över 15 Mellanöstern- och Nordafrika (MENA)-länder.

Rädsla för säkerheten har påverkat Egyptens turism under de senaste månaderna, särskilt efter den andra årsdagen av 25 januari 2011:s revolution, vilket har följts av månader av protester mot regeringen.

I februari minskade antalet turister till Egypten ytterligare på grund av politiska oroligheter, med flera västerländska regeringar som informerade medborgarna att iaktta försiktighet och undvika stora folksamlingar när de reser till Egypten - särskilt de som kommer från Europa och Nordamerika.

WEF:s index släpptes en vecka efter Egyptens värsta  luftballongskatastrof någonsin, som dödade 19 utländska turister i Luxor i övre Egypten.

I februari sade Egyptens turistministerium att den lokala turistnäringen hade gjort förluster på cirka $2.5 miljarder sedan revolutionen för mer än två år sedan.

Förenade Arabemiraten, Qatar, Israel, Bahrain och Oman representerar de fem bästa länderna i fråga om T & T-konkurrenskraft i MENA-regionen, medan Schweiz, Tyskland, Österrike, Storbritannien och USA toppar den globala listan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)