torsdag 20 juni 2013

Föreställ dej Abbas - eller Nasse'allah - stå framför med deras småpojkar. Video. Skäggmopsarna i Iran? En video till.

[Videolänk]

Skäggen i Iran? iran är 100 gånger större än Israel. Är de 100 gånger smartare? Dagens krigskonst består inte av hästar och svärd och hundra gånger fler gubbar. Det består av hi-tech. Speciellt hi-techföretag som fått sin grundutbildning i armén. Ett roligt sätt att börja fundera på är att studera världens hi-techbörs, NASDAQ i New York, se denna länk.

Det är roande att se att enorma tuffa Ryssland är klassat under Asien och har 7 företag där just nu. Det ändras från dag till dag.

Klicka därefter på Mellanöstern, http://www.nasdaq.com/screening/companies-by-region.aspx?region=Middle+East

Iran har 0
Egypten har 0
Irak har 0
Turkiet 0
Israel 65

Får det inte dej att tänka så får inget, inte ens DN:s utlandssidor.

Nå, Iranskäggen kan se emot [video]

De har urgamla ryska vapen, liksom Syrien. Många ryssar är väldigt smarta, många matematiker etc., kommer därifrån. Men de smartaste, en miljon av dessa har flytt till Israel.
israel_nbr90Om jag var nån höjdare i den israeliska armén hade mitt problem snarare varit metoden. Massor av jetplan som når till Iran. Israel håller på att få tankplan från USA så de kan tanka mittpå resan. Massor av UAV:s, drönare som når dit. Massor av missiler som Arrow3, Davids Slunga som når dit. Laservapen, kanske Iiyle= . De har full kontroll över EMP-tekniken IiS3. Azerbaijan är vänskaplig och vad Israel har där, vid Irans gräns vet ingen, även om Obama har försökt förstöra Israels säkerhet genom att babbla, många gånger IiS3 .
Popeye? Var det de kryssningsrobotar de använde mot Syrien? 150 mil kan de vandra runt och se sej om innan de skjuter in sej på ett mål.
israeliran-737751Sen kan du ju använda din egen fantasi om du hade ansvar för existensen av alla medborgare i ett land, vad hade du dragit dej för? Iran har placerat anrikning under berg, rätt löjligt att spränga berget, miljöförstörelse. Anrikningscentralen måste liksom ha råtthål till ingångar, och Israel har satelliter som ser det som är en halvmeter och större, på Irans yta. Tänk efter. Vad hade du hällt över berget för att sippra in i hålen, om det var din enda möjlighet och ingen hade något bättre råd förutom Peres? Förgiftad sirap? Det behövs ju inget olagligt för att dränka råttor. Eller åtminstone göra råttboet obeboeligt. Surströmmingsspad? Men de har redan skunkspray. Har du nån bra idé, skicka till Israel så får du royalty, om de inte redan har idén i systemet.

En rät linje från Jerusalem till Teheran är 1500 km enligt Google Earth. Originellt nog just maxavståndet för Popeye.

Några nattliga funderingar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)