fredag 14 juni 2013

Hacker säger att Irans censur kan kringgås.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168898#.UbocYPlSWCY

En israelisk hacker säger att det är lätt att kringgå den iranska censuren, hur tät den än är. "Möjliga kamouflage åtgärder är allmänt tillgängliga."

Av Chana Ya'ar Först Publicerat: 2013/06/13, 13:03

En israelisk hacker säger att det är lätt att kringgå den snäva iranska regeringens censur lindad runt media och Internet när 50 miljoner medborgare går till röstningarna denna fredag.

"I dessa dagar av att förlita sig på högnivå Internettjänster glömmer vi ofta att människor kunde kommunicera även i gamla dagar innan globala datanätverk täckte nästan varje kvadratmeter av planeten," berättar hacker "D." i en exklusiv intervju på torsdag morgon.

"Iran är ganska knepigt, och även att äga en vanlig satellit-TV-skål kan sätta dig i fängelse och någon typ av utanför-normen radioöverföring kommer omedelbart att uppmärksammas. Men du behöver inte något speciellt. Inget internet, ingen tillgång till satellit-telefoner eller nåt sånt. "

Det är ändå fullt möjligt att få information om valet och vad som händer i landet ut ur Iran, sade D..

Och det tar inte en raketforskare för att göra det - bara lite gammaldags uppfinningsrikedom.

"Människor idag är bara bortskämda, och om bilderna av Gmail-gränssnittet kommer upp för långsamt, är de oförmögna att kommunicera över gränserna," tillade D. med ett skratt. "Text är tydligen inte längre tillräckligt - folk vill ha HD-video annars tar de inte saker på riktigt.".

Hackaren fortsatte med att förklara att de nuvarande restriktionerna på internet av den iranska regeringen är en "känd situation och inte första gången Iran gör det nästan omöjligt att kommunicera rådata som inte är förklädd till vanlig HTTP webbtrafik."

Men, tillade han, det finns "knep som kan tillämpas på alla anonyma nätverk, som FreenetProject ..." och många andra.

"Jag hoppas att vissa organisationer blir delaktiga och ser till att alla de videoklipp som tas av människors smartphones faktiskt kommer att hamna på YouTube," log han.

Mobiltelefoner övervakas faktiskt . Internet är under bevakning. The Independent Media Review och Analysis (IMRA) vakthundsorganisation citerade på torsdagen Ali Bangi, chef för ASL 19, som säger att iranska myndigheter har ändrat sin deep packet inspection, och blockerar alla paket i förebyggande syfte tills de är bevisade oskyldiga.

Likaså har regeringen blockerat de portar som används av virtuella privata nätverk (VPN) - ett verktyg som används av iranier och journalister för att kringgå statliga censorer. Detta har försvårat användningen av TOR, ett verktyg för anonym användning av Internet.

Det sociala nätverket Twitters webbplats rapporterar till kommittén för skydd av journalister (CPJ) att dess nya video om fängslade journalister var inte längre tillgängliga i Iran - men att presidentkandidaterna och den högste ledaren alla driver sociala mediakonton.

Dussintals lokala journalister har fängslats och många webbplatser och tidningar har förbjudits.

Av de hundratals internationella journalister som sökt till ministeriet för kultur och islamisk vägledning om visum för att täcka denna veckas val, var det få fått något. De som beviljats tillstånd krävdes att de arbetar med en av regeringen godkänd "fixare" som gör arrangemang för intervjuer, översättare, chaufförer, tekniker, tillstånd och annan byråkrati.

Under de senaste tre veckorna har den islamiska republiken invaderat också tiotusentals Googles Gmail-konton, enligt ett uttalande i torsdags av Google. De flesta av datastöldsoffren var iranier eller använde persiska i sin e-post, som kränkts genom nätfiske, phishing, som installerar ett virus i en användares dator som registrerar Gmail-användarnamn och lösenord när man klickar på en länk i ett mejl. Informationen skickas sedan till en server som övervakas av den iranska regeringen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)