lördag 22 juni 2013

Varför hatar du Israel men inte råa muslimska terrorister? Se i slutet av artikeln.

Bennett: Applicera israelisk överhöghet över området C

Av Tovah LAZAROFF
Senast uppdaterad: 2013/06/17 13:47


[Många förutom jag hoppas på Bennett som framtida premiärminister i Israel - en person som älskar Israel mer än sig själv. Till skillnad från Netanyahu och vänstern.]

bennett_palestine_state_solution_2013_06_17
Bayit Yehudis [som fick 12 av 120 röster i senaste valet, senaste valundersökningen gav 13] ledare säger att idén om att skapa en palestinsk stat är över: "Vi måste gå från att lösa problemet till att leva med problemet."
Annektera area C på Västbanken nu eftersom idén om att skapa en palestinsk stat är helt överspelad, sade ekonomi- och handelsminister Naftali Bennett (Bayit Yehudi) på måndagen.

"Detta  är vårt hem. Vi är hyresgästerna här, inte ockupanter. Historien om upprättande av en palestinaarabisk stat inom vårt land, är över, "sade Bennett på en PR-konferens i Jerusalem som sponsras av Rådet för de judiska samfunden i Judéen, Samarien och Gazaremsan.
Hans kommentarer var helt enligt hans partis plattform och den position han har hyllats för före, under och efter det nationella valet i januari som placerade hans parti i regeringens koalition.

Men hans uttalande om detta mitt i ett nytt försök från USA:s utrikesminister John Kerry för att återuppväcka de direkta förhandlingarna om en tvåstatslösning, träffade en politisk och diplomatisk nerv.
Relaterat:
På måndag bekräftade både premiärminister Benjamin Netanyahu och justitieminister Tzipi Livni, som är ansvarig för fredsprocessen, sitt engagemang för en tvåstatslösning, där en del av område C skulle ges till palestinierna.
Men Bennett sade att sådana idéer, som uppfanns under  Osloavtalet 1993 och Annapolis-processen 2007, var totalt meningslösa nu.

"Den som ser sig om i Judéen och Samarien vet att vad som sades i korridorerna på Annapolis och Oslo är helt isolerat från verkligheten", sade han.

"Vi måste gå från att lösa problemet till att leva med problemet," sade Bennett.

Det är inte en perfekt lösning på situationen, säger han.

Han använde sig av en krigshistoria, drar en analogi mellan förekomsten av palestinier i område C och en bit av granatsplitter som gick in i hans vän Yoavs skinkor.

Yoav valde att leva med granatsplittret efter det att doktorn varnade honom att ett kirurgiskt avlägsnande kunde göra honom handikappad, sade Bennett.

Likaså, noterade han, kunde Israel leva med en arabisk närvaro i område C. Se IiS3

"Det finns situationer där strävan efter perfektion kan orsaka mer skada än nytta," sade Bennett.
Det viktiga nu, sade han, "är att bygga, bygga och bygga. Det är viktigt att ha en israelisk närvaro överallt."

Israel har kommit till situationen, sade han, då världen förväntar sig att vi ska dra oss tillbaka från område C, eftersom det har slutat att förstå att detta land tillhör det judiska folket.

[För 100 år sen visste gubbarna det, de kunde sin Bibel. I beslutet i San Remo IiS3  som är fortfarande giltig internationell lag, sägs:
Erkännandet har därmed gjorts av det historiska sammanhang det judiska folket har med landområdet kallat Palestina och grunderna för att återupprätta sitt nationella hem i det landet]
"Det centrala problemet är det fel den israeliska ledningen har fortplantat genom att inte helt enkelt konstatera att Israels land tillhör Israels folk," sade han.

 Israels beroende av säkerhetsskäl för att hålla fast vid Västbanken och dess oförmåga att hävda sin historiska  rätt [enligt internationell lag, se ovan] till marken är anledningen till att en reporter som Helen Thomas kunde säga att judarna skulle "återvända till Europa". [Mer än hälften av judarna i Israel kommer från Arabvärlden.]

"Det beror på att vi inte säger att marken är vår," sade han.

"Vi måste säga detta till oss på israeliska kanal 2 och på CNN, att Israel tillhör judarna," sade han.

"Vi måste säga till oss själva och hela världen att landet har tillhört oss i 3000 år. Den säkraste vägen att besegra oss är om Israel glömmer sin rättskänsla. Detta är sant historiskt och juridiskt. Det har aldrig funnits en palestinsk stat här, "sade han.

Men, varnade han, denna position kommer med en skyldighet att lägga fram en framtida plan för område C, som inkluderar en palestinsk närvaro.

Area C, som täcker 60% av Västbanken, är under israelisk militär kontroll. Alla bosättningar, med en total befolkning på cirka 340.000 israeler, är belägna i område C.

I det förflutna har Bennett uppskattat att det finns omkring 90.000 palestinaaraber som också bor i område C.  Se IiS3

Huvuddelen av den palestinska Västbanksbefolkningen, kanske 95%, bor i områdena A och B, som omfattar de större städerna.

Bennett sade att regeringen omedelbart bör införa full suveränitet på område C och komma med en plan B för palestinierna.

Detta bör omfatta ett aggressiv ekonomiskt program för att förbättra livet för både palestinier och judar på Västbanken, sade han.

Samma pengar som har spenderats på internationella konferenser om den israelisk-palestinska konflikten bör omfördelas för att bygga bättre vägar och industriområden [helt enligt Osloavtalet], sade Bennett.

Investeringar bör göras i samexistens och fred mellan människor, sade han.

Han tillade att palestinierna bör styra sina egna civila angelägenheter.

"Vår uppfattning  har inte godtagits," Bennett sade, "men vi kommer att återkomma till det igen och igen."

Men vice utrikesminister Ze'ev Elkin (Likud) som talade efter Bennett varnade att han inte trodde att det var ett fullbordat faktum att idén om en palestinsk stat i område C hade försvunnit. [Han talar alltså direkt emot Osloavtalet och är mer propalestinsk än Arafat.]

Detta kan endast ske, sade han, om staten Israel ändrar taktik och ger sig ut på en PR-kampanj för att förändra den internationella opinionen.

Han sade att medan han höll med Bennett, skulle 90% av européerna inte göra det.

En del av Israels problem, sade Elkin, är att det saknar medel att kämpa en sådan PR-kamp.

Utrikesministeriets budget för PR, sade han, är NIS 9 miljoner [16 miljoner SEK] jämfört med den palestinska myndighetens budget på $ 200.000 miljoner [vad det nu innebär, menar han $200.000.000 är det 1.325.541.771 SEK annars 1000 gånger mer].

"Vi är som David inför Goliat," sade han.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)