fredag 19 juli 2013

Och vad gör Israel mot EU om deras klassiska nazitänkande sprider sig? Där finns två sidor av allting.

EU:s Yeshasanktioner kan studsa tillbaka.

Europeiska unionen är inte den enda som kan införa sanktioner, sade israeliska tjänstemän. Israel kan behöva dra sig ur stora EU-projekt

Av David Lev
Först Publicerat: 2013/07/18, 01:25

[videolänk]

Europeiska unionen är inte den enda som kan införa sanktioner och bojkotter, sade israeliska tjänstemän i torsdags. En rapport i Maariv sade att om EU insisterar på att bojkotta israeler och judar som lever och gör affärer i länderna befriade under sexdagarskriget 1967, kunde Israel bojkotta vissa stora EU-projekt där Israel är en väsentlig partner.

Bland dem är ett € 80 miljoners projekt för att rensa upp i Medelhavet till 2020. Horisont 2020 [se t.ex. länk1 länk2, länk3, länk4, länk5, TimesofIsrael, IsraelMatzav, Ha'aretz,  sök på YouTube efter Horizon 2020 Israel   ] syftar till "att rena Medelhavet till år 2020 genom att angripa de föroreningskällor som står för cirka 80% av den totala föroreningen av Medelhavet: kommunalt avfall, avloppsvatten och industriella föroreningar," EU sade när projektet tillkännagavs under 2011 att israelisk grön teknik är en central del av projektet, med israeliska forskare som arbetat fram många system för att avlägsna föroreningar från stränderna i Grekland, Turkiet, Italien, Frankrike och norra Afrika.

Kanske ännu viktigare är det faktum att Israel är en viktig finansiär av projektet, fördelar 600 miljoner € till projektet under de kommande sju åren. Källor i israeliska UD sade att EU:s nya politik kan sätta hela projektet i fara, eftersom åtminstone en del av den teknik som Israel bidrar till projektet har utvecklats av företag och akademiska institutioner belägna i Judéen och Samarien och i områden i gamla Jerusalem [som Jordanien illegalt ockuperade 1948-67 med hjälp av den brittiska general Glubb Pascha - England var det enda land på jorden som godkände den ockupationen. Ny vill EU göra det retroaktivt.]. Med tanke på den finansiella krisen i många Medelhavsländer, kan Israels finansiering för projektet vara en viktig fråga för projektets kontinuitet.

Enligt de nya EU-reglerna måste Israel lova att inte leverera någon av tekniken till projektet från företagare i Judéen/Samarien och deras många arabiska arbetare - vilket tar bort en god del av de tekniska bidragen Israel hade lovat att göra.

När han talade på onsdagen sade ekonomiminister Naftali Bennett att han personligen skulle se till att israeliska företag som drabbats av politiken inte skadades. "Även vi kan införa egna regler på EU. Till exempel har vi något att säga om EU-projekt inom den palestinska myndigheten," sa Bennett till journalister." Sanktioner som detta skulle innebära slutet för sådana projekt," eftersom Israel måste godkänna sådana projekt för att de ska bli legala.

[Tänkte Bildt överhuvudtaget över konsekvenserna när han var med och bestämde om bojkotten i full nazistil?]

Bland kommentarerna under en artikel om EU:s vansinne och totala obetänksamhet läste jag - vilket verkar mycket troligt:

If the European Union wants to strut about like a bantam rooster, fine, let it. Here's a thought: Israel controls a significant number of patents on every computer, laptop and notebook sold anywhere in the world. Israel also controls one-half of the patents on every single mobile phone, iPad and Smartphone sold anywhere in the world.

Det vore rätt taskigt om Israel klipper dessa patent för användning inom EU. Och varför skulle de inte göra det efter att ha behandlats i sann nazianda? Israel är litet, knappt så många människor som i Sverige.  Att de kan irritera Bildt och hans kollegor så otroligt att de, likt araberna förlorar allt självbevarande så fort de ser en JUDE, är skrämmande. Så detta är vad Bildt noga har tänkt igenom

[videolänk]

Allt detta roade sig EU och Bildt att göra på ALLA JUDARS stora sorgedag, 9 be'Av, bara för att håna dom. Tala om klassisk nazistil.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)