lördag 17 augusti 2013

200.000 döda i Irak, 100.000 döda i Syrien, 500 döda i Egypten och 50.000 döda TOTALT, båda sidor, alla Israelkonflikter sedan 1948.


Kollar dagens blaska. SvD: bomb i Beirut, bomb i Baghdad, sen 7 artiklar om Egypten som alla hejar för den totalt fanatiska mördargruppen Muslimska Brödraskapet, som har "Dö för Allah" i sitt valspråk. Det är vad massan av västerländska media förespråkar.

Att MB på heltid ägnar sig åt att bränna kristna i deras kyrkor talar bloggen JihadiMalmö om, följ vidare länkar där. Se också Petterssons blogg.

 I Irak har 3000 dött och 7000 skadats de senaste 4 månaderna.

Men var är det USA och Kerry ägnar sig åt nästan på heltid, förutom något enstaka uttalande? Konflikten mellan Israel och PA, som är ett av de få lugna hörnen av Mellanöstern.

MB:s förföljelse och mord av kopter står i ett fåtal svenska artiklar medan bekämpandet av MB får sida upp och sida ner. Alla tycker synd om dom förutom militären som gör dem glada för att de kan följa sitt valspråk om att DÖ för Allah.

 Saudiarabien stöder benhårt militären förstås, och varnar för interferens utifrån, som Obama och EU. Obongo och EU stöder de som vill dö för Allah, och passar på att mörda alla kristna de ser och bränna och förstöra deras kyrkor. Bildt ger ett antal miljoner för att stödja "mänskliga rättigheter" medan de svälter ihjäl. Men det är ju mina skattepengar så det berör inte honom om de är totalt bortkastade. Egypten behöver

vatten

mat

energi


De stora, DN och SvD har knappt nånting, de talar bara om de stackarna i MB som vägrar lyda militären och därmed råkar illa ut - följer sitt valspråk om att "dö för Allah". Och självklart inte ett dyft om de verkliga problemen i Egypten och hur man ska lösa dem. IiS3 IiS3 IiS3

Och i största allmänhet, sök efter Egypten på denna bloggen.

Tror du ett ögonblick på att valet i Egypten var redigare och rättvisare än ett fullt Tahrir Square - valet  var lika systematiskt. Här en artikel.

Även om inte militären gör mer än rensar bort MB gör det att Egypten får en chans att överleva helt enkelt eftersom en stor del av deras ekonomi berodde på turismen
http://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Egypt
http://www.middleeastmonitor.org/news/africa/6882-egypt-loses-720m-in-tourist-income-since-coup

tills Morsi tog över och nu därefter tack vare hans gubbar.  En av de tre länkarna ovan, bredvid varann, till denna bloggen innehåller en artikel om att Morsis bidrag till svälten var att begränsa brödsubventionerna till 3 pitabröd om dagen, vilket inte ger många kalorier. De har bensinsubventioner så staten inte ens kan betala de utländska bolag som gräver upp oljan åt dom! Helt pga dålig planering.

De avsaltar mindre än 1% av dricksvattnet jämfört med Israel som går emot 100% - varför förmedlar store stolte Bildt inte Israelisk teknologi till Egypten på den punkten? För att han är livrädd för dom efter alla hans antisemitiska uttalanden! Karln har helt och hållet gjort bort sej.

De längre artiklar jag lagt ut om Egypten på bloggen är i regel från Spengler. Han är en vis man och också professionell internationell ekonom. Hans senaste talar om USA:s absoluta vansinne när det gäller deras inkompetenta beteende i Mellanöstern.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/egyptens-regering-525-doda_8425654.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/vem-ska-stalla-militaren-till-svars_8425764.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/manga-doda-i-kaoset-i-centrala-kairo_8430716.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/protestmarscher-pa-vag-genom-kairo_8428958.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nya-uppgifter-278-doda-i-egypten_8424842.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-manar-egypten-till-aterhallsamhet/
http://expo.se/2013/kristna-kopter-attackeras-i-egypten_6056.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5617896
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5618629
http://avpixlat.info/newsdesk/tilltagande-forfoljelser-av-kristna-kopter-i-egypten-nya-angrepp
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5618629
http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/08/15/Kristna-i-Egypten-far-betala-priset/
http://www.dagen.se/nyheter/vald-mot-kristna-efter-mursis-fall/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)