fredag 30 augusti 2013

Fatwa mot skämtteckningar.

Sharia i aktion i Indien : Muslimsk imam utfärdar fatwa mot karikatyrer

Inte bara karikatyrerna av Muhammed , även om de är rätt tydligt behandlade. Alla karikatyrer. "Allah skapade inte människan så att han kunde ha kul . Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara seriös i varje område . Det finns inga skämt i islam. Det finns ingen humor i islam. Det finns inget roligt i islam. Det kan inte vara något kul och glädje i allt som är allvarligt ."
- Ayatollah Khomeini


"Islamiska ledare i Indien utfärdar fatwa mot karikatyrer, " av Cheryl K. Chumley för The Washington Times den 29 augusti :



Islamiska präster i Indien har utfärdat en fatwa mot karikatyrer, säger att de animerade skämtserierna gör narr av Allahs skapelser.

Förbudet kommer från religiösa ledare vid Darul Uloom-seminariet i Indiens Deoband-samhälle, rapporterade BBC. Det omfattar alla animeringar, även de med komiska toner, t.ex. teckningar, och de säger att sådana shower bryter mot de grundläggande principerna i islam, rapporterade Deccan Herald.

" En tecknad är en bild," säger ledande prästman Mufti Arif Quasmi i Deccan Herald. "Dessutom är det inte för barn. Det bör inte ses."

Strikt islamisk lag säger ingenting om att vad Allah skapade får bli hånat - och karikatyrerna härmar faktiskt vad Allah skapat. Samtidigt säger andra uttolkare av islamisk lag att fotografier och riktiga videos är tillåt

Det tecknade förbudet har redan mötts med viss skepsis.

En medlem av All India Personal Law Board sade att Darul Ulooms beslutsamhet faktiskt "gör narr" av islam.

"Jag tror inte att de muftis som utfärdade fatwan har någon kunskap i ämnet eller har tillämpat sitt sinne för att förstå konsten med karikatyrerna alls," sade en senior imam, rapporterade BBC.

Darul Uloom har tidigare utfärdat fatwa mot kvinnor som bär parfym med alkohol, mot tatueringar, använder jeans eller antar frisyrer som liknar de som bärs av kvinnor i västvärlden .
Googla efter Mufti Arif Quasmi så hittar du artikeln på många ställen, han skrålar också predikningar på YouTube och verkar vara en allmänt ytterst obehaglig typ. Den pakistanska mullahn på denna videon framträder i ett bättre ljus IiS3 .

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)