lördag 17 augusti 2013

Israel är unikt - tyvärr.

Israel är unikt - tyvärr.

Jonathan Pollard

Jonathan Pollard
Jonathan Pollard






Tyvärr, när det gäller moral, har staten Israel, till skillnad, ett antal världsrekord som inget annat land skulle vilja ha.

Under de senaste sex decennierna har Israels ledare och dess rättsväsende övat konsten  politisk anpassningsbarhet till en sådan grad att Israel nu är den första och enda landet i världen som innehar följande tvivelaktiga "heder":

• Israel är det enda landet i världen som någonsin frivilligt utvisat sina egna medborgare från bitar av sitt hemland för att överlämna jorden till sina fiender.

• Det är det enda landet i världen någonsin som frivilligt förstör hem och företag för sina egna medborgare, lämnar dem med sönderslagna liv och brutna löften.

• Israel är det enda landet i världen som någonsin frivilligt grävt upp och transporterat sina döda från sina gravar, för att marken skulle lämnas över till sina fiender.

Staten Israel har också det föga avundsvärda världsrekordet i att förråda dem som tjänar staten, inklusive följande:

• Israel är det enda landet i världen som håller tillbaka sin militär från att rädda en sårad soldat, av rädsla för att provocera fienden och riskera sina godkännandevärderingar med världen. Soldaten skadades av fiendens skottlossning på en judisk helig plats, fick långsamt förblöda i onödan medan IDF stod och tittade.

• Israel är också det enda land i världen någonsin att frivilligt samarbeta i lagföringen av sin egenunderrättelseagent, vägra honom fristad, lämna över handlingar för att vittna mot honom, förneka att staten kände honom, och sedan låta honom ruttna i ett utländskt fängelse i årtionden i sträck, de avstår fegt sin rätt till enkel rättvisa för nationen och för agenten.

• Dessutom är Israel fortfarande det enda landet i världen som någonsin brutit mot sitt eget rättssystem genom att upprepade gånger släppa farliga, förhärdade mördare och terrorister tillbaka in i civilbefolkningen ostraffat. Inget annat land i världen har någonsin gjort detta!

Sammanfattningsvis har Israel den tvivelaktiga äran av att vara det enda landet i världen så förvirrat av moralisk tvetydighet att den är villig att vanära sina döda, förråda sina sörjande, och vanära sina medborgare för politisk opportunism.

Tidigare denna vecka, började staten Israel det iscensatta frisläppandet av några av de värsta mördare och terrorister världen någonsin har skådat. Tjugosex av dessa 104 mördare släpptes fria på tisdagen. Många tjänar flera livstidsstraff för sina avskyvärda brott och deras många offer.

Blodet från deras offer ropar från graven inför denna skymf mot mänsklig anständighet. Deras rop går ohörda.

De sörjande familjerna till offren tigger och vädjar att inte befria det vilda mördade av deras nära och kära. Deras krav ignoreras.

Alla opinionsundersökningar visar att den överväldigande majoriteten av israeliska medborgare är emot frisläppandet av mördarna. Det är en konstig typ av demokrati som inte tar någon hänsyn alls till folkets vilja.

Ingen israelisk tjänsteman har fört fram ett enda övertygande skäl till stöd för mass-frisättningen av dessa mördare och terrorister. Påståendet att det "tjänar nationella intressen" är falsk. Det finns inget nationellt intresse som ersätter moral.

De näst mest omtalade varningarna är att Israels regering fick tre existentiellt hotande val av sina bästa allierade, och det minst skadliga valet var frisläppandet av mördare och terrorister.

Har någon vid rodret någonsin ansett att med tanke på tre livshotande val, var det enda svaret: "Nej, nej och nej!"?

Trots alla invändningar är regeringen i staten Israel fast besluten att släppa mördarna, vars offer nte alla är döda. Vissa har lemlästats, krymplingar och vanställda för livet. Andra visar inga yttre ärr men har haft föräldrar, barn och nära och kära amputerade från sina liv. Ingen ser de brustna hjärtan som aldrig kommer att sluta blöda för sin förlust.

Äkta judisk tradition undervisar i detalj hur man relaterar till de döda med heder och vördnad. De döda är inte bara innehavare av det förflutna, de är våra lärare, våra moraliska guider och vår inspiration för framtiden. Ett land utan respekt för de döda har inte någon respekt för de levande.

En suverän stat som kan vanära sina döda genom att frigöra deras mördare och plåga deras sörjande anhöriga har i huvudsak kastat bort alla de moraliska grunderna för sin egen existens.

Inte heller bör det komma som någon överraskning - som varje student i historia vet - att inget land kan klara sig utan en tydligt definierad moralisk infrastruktur.

Landet Israel är evigt och staten Israel har temporär förvaltarskap över landet. Den frätande moraliska tvetydigheten som har fört oss till denna fruktansvärda dag tär obevekligt på legitimiteten av statens fortsatta roll som förmyndare av marken. Prognoserna är förfärliga.

Endast en nytändning av nationell beslutsamhet och en pånyttfödelse av en etisk politik rotad i nationell självrespekt, moralisk rättfärdighet och mod av övertygelse kan garantera framtiden. Inga politiska processer som saknar dessa grundläggande värderingar kommer att kunna sluta plågan eller rädslan för staten Israel.

Det är helt klart dags för en historisk restaurering.

Jonathan Pollard går in i sitt 28: e år av ett aldrig tidigare skådat livstidsstraff i ett amerikanskt fängelse för sin verksamhet på uppdrag av Israel.

http://www.jpost.com/LandedPages/PrintArticle.aspx?id=323271

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)