torsdag 8 augusti 2013

Judarna i Judéen och Samarien allt fler.

Judéen och Samarien - judisk befolkning upp 2% på 6 månader

Tillväxthastigheten i det bibliska hjärtat är större än i resten av Israel. "Fred Nu" är nu förtvivlad.

Av Gil Ronen
Först Publicerat: 2013/08/06, 09:25

Kvinnor i Samarien
Kvinnor i Samarien
Den judiska befolkningen i Judéen och Samarien ökade med 2,12% under de senaste sex månaderna - snabbare än den judiska befolkningstillväxten i resten av Israel, vilket är 1,9% per år, rapporterar Israel Hayom.


Den judiska befolkningen i Judéen och Samarien är för närvarande 367.000. Under de senaste sex månaderna ökade detta antal med 7700, däribland invandrare och förlossningar.

Tidningen konstaterade att antalet är särskilt imponerande när man tar hänsyn till den låga utbudet av bostäder i Judéen och Samarien, de stigande bostadspriserna och det faktum att under det senaste året har det i praktiken varit varit mindre byggnadstillstånd och förseningar i godkännandet av zonindelningsplaner för samhällen i Judéen och Samarien.

Befolkningen i Etzion Blocregionen ökade med 4,1%, och Samarienregionen ökade med 3,2%.

137578274293677368a_b
Yigal Dilmoni, biträdande direktör för Yesha-rådet, en inofficiell sammanslutning av Judéen och Samariens ledare, reagerade på siffrorna, berättar tidningen: "Den stora efterfrågan förpliktar regeringen att förnya byggnadstillstånden och utfärda nya anbud för byggnad i blocken."

"Peace Now":s ordförande Yariv Oppenheimer var rasande över siffrorna, säger: "Med denna takt, kommer snart tvåstatsvisionen inte att kunna realiseras" [Vilket araberna aldrig planerade ändå - de kräver hela Israel.]
Judar har levt i Judéen och Samarien sedan biblisk tid, omkring 3.500 år, men före upprättandet av staten Israel mötte de diskriminering, förföljelse och ofta massmord - exempelvis i Hebron, där det trots de svårigheter som fanns en betydande judisk gemenska fannsp fram till 1929, då de lokala araberna genomförde en massaker på de lokala judarna, varefter resten av dem tvingas fly från sina hem.

Alla judar som blev kvar i Judéen och Samarien fördrevs under 1948-1949 års frihetskrig och kom inte tillbaka förrän befrielsen 1967. Sedan dess har den judiska befolkningen i Judéen och Samarien ökat dramatiskt, men har också varit föremål för en bitter politisk kontrovers som nästan definierar skillnaden mellan vänster och höger i israelisk politik.

Medan vänstern motsätter sig existensen av judiska samhällen i Judéen och Samarien, stöder nationalister det, och "centrister" stödjer en fortsatt judisk närvaro endast i vissa "block", förslaget att riva judiska samhällen utanför dessa block i ett framtida fredsavtal.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)