måndag 19 augusti 2013

Palestinier slaktas, fördrivs. Var är "pro-palestinierna"?

http://www.gatestoneinstitute.org/3934/palestinian-refugees-syria-lebanon

av Khaled Abu Toameh 14 augusti 2013 klockan 5:00


Misshandeln av palestinier i händerna på de libanesiska myndigheterna påminner alltid om en av de universitetsprofessorer och politiska kommentatorer som bor i USA som låtsas vara "pro-palestinsk." De fokuserar sina attacker på Israel, och ignorerar den verkliga lidandet för det palestinska folket i händerna på arabländerna.
Medan de israeliska myndigheterna utfärdade tillstånd förra veckan till hundratusentals palestinier på Västbanken att besöka Israel, beslutade den libanesiska regeringen att förbjuda palestinska flyktingar som flydde kriget i Syrien från att komma in i Libanon.


Så medan palestinierna slaktas och tvingas ut ur sina hem i Syrien, hindrar den libanesiska regeringen dem från att komma in i Libanon.

De israeliska tillstånd som utfärdats i samband med den muslimska högtiden Eid al-Fitr aktiverade hundratusentals palestinier att besöka köpcentra, restauranger och stränder i Tel Aviv, Jaffa, Haifa, Jerusalem och Acre.

Libanesiska palestinier
Libanesiska palestinier

Men medan palestinierna på Västbanken firade högtiden i Israel, fann tusentals av deras bröder sig strandsatta längs gränsen mellan Syrien och Libanon.

Och under det att palestinierna njuter av sin tid vid stränder, gallerior och restauranger i Israel, kom ordet att antalet palestinier som dödats i Syrien under de senaste två åren har nu stigit till 1472.
Enligt den palestinska mänskliga rättighetsobservatören RASD, är det libanesiska beslutet att förbjuda palestinska flyktingar från att komma in Lebanon "en kränkning av libanesiska internationella åtaganden."

Gruppen uttryckte också sin förvåning över den palestinska myndighetens "tystnad" angående lidande palestinska flyktingar som flyr från Syrien.

Det libanesiska förbudet förvånar inte dem som länge följt Libanons apartheidpolitik mot palestinierna. Denna politik omfattar lagar som förbjuder palestinier från att äga egendom och arbeta i dussintals yrken.

Även de libanesiska myndigheterna inte har givit någon anledning för den senaste anti-palestinska rörelsen, har vissa libanesiska politiker uttryckte rädsla för att palestinierna skulle försöka bosätta sig i deras land.

Mer än 70.000 palestinier rapporteras ha flytt Syrien till Libanon under de senaste två åren.
Andra libanesiska politiker har uttryckt rädsla för att de nya palestinska flyktingarna skulle utgöra ett hot mot landets nationella säkerhet. Dessa politiker hävdar att många av flyktingarna har använt Libanons palestinska flyktingläger som baser för islamistiska terrorgrupper.

Människorättsaktivister säger att de flesta av palestinierna som är strandsatta längs gränsen mellan Syrien och Libanon är kvinnor och barn som uppenbarligen inte utgör något hot mot Libanons nationella säkerhet och stabilitet.

Misshandeln av palestinier i händerna på de libanesiska myndigheterna påminner alltid mig om de universitetsprofessorer och politiska kommentatorer som bor i USA som låtsas vara "pro-palestinska."
Dessa professorer och kolumnister yttrar sällan ett ord om apartheidlagar som tillämpas av Libanon mot 450.000 palestinier som bor där.

Istället fokuserar "pro-palestinska" professorer och kolumnister sina attacker mot Israel och struntar i palestiniernas lidande i händerna på de libanesiska myndigheterna och andra arabländer.
Den palestinska myndighetens ledarskap verkar inte heller bry sig om den svåra situationen för palestinierna i arabländerna.

Abbas och hans topptjänstemän tillbringade hela veckan med att utfärda fördömanden av Israels planer på att bygga nya bostäder i judiska bosättningar, men ignorerar fullständigt det senaste libanesiska förbudet mot palestinska flyktingar. När det gäller den palestinska myndighetens ledarskap är planer att bygga nya bostäder mycket allvarligare än avlivning eller undanträngande av tusentals palestinier i Syrien och Libanon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)