söndag 4 augusti 2013

Vad hände i Benghazi förra september?

CNN exponerar Obama
CNN exponerar Obama
Det kom­mer allt­mer om detta nu i ame­ri­kan­ska ny­hets­käl­lor efter att Oba­ma des­pe­rat har för­sökt tysta ner alla fakta. Och det gäl­ler inte bara FOX news, som han ha­tar efter­som han inte kan kontrollera deras nyhetsflöde  IiS3 .

Enligt senaste nyheter var där 35 CIA-killar i Benghazi då, vad katten gjorde alla de? Obama har frenetiskt hotat både dem och deras familjer för att knysta något och han har kört med månatliga lögndetektorsessioner för att se till att de inte berättar något för Kongressen eller media. Här en video: [videolänk]


FOX News hade bl.a. denna artikeln om det.

Vid sökning i Google vad svenska massmedia hade sagt om det hittade jag ingenting! De är alla Obamafantaster, hörde vad han kallade Benghaziskandalen, när han vräkte ur sej: "Benghazi is a “phony scandal” and “there is no cover-up.” Svenska medier TRODDE honom på samma sätt som de tror på vad Hamas säger och inget vad Israel säger - som många artiklar i min blogg här handlar om.
Här en översättning av en av flera artiklar:

Obama Hillary
Allt är Hilarys fel!
CNN Super­nyhet: CIA perso­nal i Beng­hazi tys­tas med hot mot deras famil­jer av Obama­regimen.

CNN har släppt ännu en bomb i den pågående Beng­hazi­skan­dalen, och det kommer garan­terat att chocka de som inte varit upp­märk­samma.Ett fönster till den "tran­spa­renta" Obama-admi­ni­stra­tionen.

Enligt CNN:s Jake Tapper, hotar Obama-administrationen CIA-agenter som var på plats under den dödliga terroristattacken i Benghazi, att hålla tyst:
CNN har fått reda på att CIA är involverat i vad en källa kallar ett aldrig tidigare skådat försök att förhindra spionbyråns Benghazihemligheter från att någonsin läcka ut.

Sedan januari har vissa CIA-agenter som deltog i byråns uppdrag i Libyen, utsatts för frekventa, även månatliga lögndetektorundersökningar, enligt en källa med djup inre kunskap om myndighetens arbete.

Målet för förhören, enligt källor, är att ta reda på om någon talar till media eller Kongressen.

Det beskrivs som ren skrämseltaktik, med hot om att varje obehörig CIA-anställd som läcker information kan möta slutet av sin karriär.

I den exklusiva kommunikationen som erhölls genom CNN, skriver en insider, "Du äventyrar inte bara dig själv utan även din familj."

Obama elefant
Fattar ingenting?
Detta bör kväsa allt förnekande att Benghazi är en "falsk skandal" och "det finns ingen mörkläggning." Eventuella länkar till Benghazi-historien som Obama-administrationen kanske vill täcka upp är vapenleveranserna till al-Qaida-anknutna terrorister den 17 februari, Martyrernas brigad och potentiell vapensmuggling till al-Qaida-anslutna rebeller i Syrien genom den turkiska konsuln, som jag skrev om för länge sedan IiS3.

CIA-agenternas berättelse liknar den som gavs av den andra diplomaten i rangordningen i Benghazi, Libyen - Gregory Hicks. Under ed vittnade Hicks [också här] som hade blivit beordrad av utrikesdepartementet att inte diskutera Benghazi med Republikaner i Representanthuset och därefter blev han degraderad när han gjorde det.

Den kom ut tidigare i veckan att diplomatiska säkerhetsspecialisten David Ubben försökte rädda Sean Smith innan han dödades och sedan försökte hjälpa SEALs Tyrone Woods och Glen Doherty medan de var under belägring. Granateld dödade småningom Woods och Doherty, och Ubben blev skadad och lämnades i 20 timmar på ett Benghazitak.

I mitten av juli meddelade Rep Frank Wolf att Benghazis överlevande tystas av Obamas administration, som misstänks be eller tvinga dem att underteckna sekretessavtal. Nyligen, vecklade en grupp av 1.000 specialtrupper ut en 60-fots petition för att komma till botten med vad som hände i Benghazi och varför Obama-administrationen dölja det. Rep. Louie Gohmert har också talat om eländet IiS3  .


643961_556759957719459_251368125_n
Benghazi May Have Been Center For Covert Arms To Syrian Rebels In CIA Op; Secrecy Is To Avoid Iran-Contra Type Exposure
The Telegraph: "CIA 'running arms smuggling team in Benghazi when consulate was attacked'"

Eller Googla helt enkelt efter Benghazi.
Det är heller inte helt okänt att information från Libyen säger att Morsi var inblandad i Benghaziskandalen, se t.ex.
http://www.wnd.com/2013/07/libyan-official-ties-morsi-to-benghazi-attack/
Har du kollat alla andra möjligheter hos Google? Vad jag använder mest är att jag kan ställa in att söka efter svenska nyheter eller inom en viss tid, som en månad eller ett år. Är du i Google, gå längst ner, klicka på Advanced Search och där kan du ställa in språk (language), eller last update, där du kan klicka på 24 timmar, en vecka etc. eller motsvarande om du har en kinesisk eller svensk browser.
 Allt detta är som sagt helt nertystat i Sverige utom någon enstaka blogg.

Blog: Amerikanska nyhetsanalyser, Mellanösternidag

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)