måndag 30 september 2013

Fransk diplomat utvisas från Israel.

Israel utvisar fransk diplomat som slog IDF soldat i ansiktet.

Marion Fesneau-Castaing kommer att utvisas från Israel efter angripit en IDF soldat under protest om stöd för illegala beduinhyddor. [Story om ett tidigare fall IiS3 ]

Av Ari Soffer
Först Publicerat: 2013/09/27, 15:59


En fransk diplomat som fysiskt attackerade en israelisk soldat under en demonstration till stöd för illegala beduinockupanter kommer att utvisas från Israel, har en tjänsteman berättat för Israel Hayom-tidningen.

[videolänk]

Han tillade dock att det var "en isolerad händelse som inte karakteriserar relationerna" mellan Israel och Frankrike.

Marion Fesneau-Castaing, Frankrikes kulturella attaché vid sitt konsulat i Jerusalem, slog en soldat i ansiktet under slagsmål kring en illegal samling hyddor som inrättats av lokala och utländska aktivister i Jordandalen.

EU-tjänstemän utfärdade initialt ett fördömande mot Israel över incidenten, efter rapporter från anti-israeliska aktivister som hävdade att israeliska styrkor hade använt våld mot en konvoj som illegalt IiS3  leverera "humanitärt bistånd", och hade fysiskt misshandlat den franske diplomaten.

Dock visades en video av händelsen [där finns flera på YouTube om du söker Israel French diplomat] med en helt annan historia - inklusive footage av Castaing som boxade en soldat i ansiktet, liksom anmärkningsvärd återhållsamhet hos IDF personal i ansiktet av provokation från arabiska och europeiska aktivister.

Denna film provocerade en ilsken reaktion från det israeliska utrikesdepartementet som fördömde "europeiska diplomaters" flagranta brott mot lagen, deras förakt för en dom av den israeliska domstolen [som förbjöd EU tillträde till area C efter deras illegala BDS-metoder] och deras onödiga provokation under påstådd förevändning av humanitärt bistånd."

Fesneau-Castaing kommer att utvisas ur landet före utgången av året.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)