onsdag 18 september 2013

Muslimer stämmer folk i Sverige och får höga summor så de blir behandlade som hemma. Detta är hemma - Kairo.

Sverige är mycket mer islamistiskt än många islamska länder, många nog muslimska länder har förbud mot hijab och burka i de fall identiteten är väsentlig, och tycker nån utlänning att han/hon/den/det har blivit diskriminerad är det bara att kontakta http://www.do.se/   Läs lite där - man kan antas vara diskriminerad pga ålder också ser jag där - har aldrig hört att de tagit upp ett sådant fall annars hade jag rapporterat att jag aldrig varit så gammal som nu och det SYNS - så jag är diskriminerad!

Ett antal fall har krupit fram speciellt där muslimer har fått enorma summor som tack för att de vägrat ta sin kvinnliga chef i hand, eller att en kvinna, klädd i säck och aska, inte har ansetts representativ på ett jobb, men hon har fått enorma summor för att de inte får göra precis som hemma - jag är säker på att du kan hitta ett antal exempel på http://avpixlat.info/

Som ett exempel på vad de gör hemma och alltså borde få göra i Sverige översatte jag den följande artikeln.


Tisdag, 17 September, 2013

Minderåriga flickor Kairo
Minderåriga flickor Kairo
El HAWAMDIA, Egypten Aug 5 2013 (IPS) - Varje sommar flockas välbärgade manliga turister från Gulfstaterna till Egypten för att undkomma den tryckande värmen på den arabiska halvön, med uppehåll på exklusiva hotell och hyreslägenheter i Kairo och Alexandria. Många kommer med sina familjer och tjänare, spenderar sina dagar vid poolen, shopping, och frekventerar caféer och nattklubbar. Andra kommer för ett mer olycksbådande syfte.

I El Hawamdia, ett fattigt jordbruksområde 20 mil söder om Kairo, är de lätta att upptäcka. Arabiska män i skarppressade vita thawbs seglar omkring i stadens håliga, skräpfyllda gator i sina lyxbilar och stadsjeepar. När de anländer dyker egyptiska fixare i sandaler som springer parallellt med deras fordon, och erbjuder lägenheter att hyra för en kort period, och med dem stadens mest eftertraktade handelsvara - minderåriga flickor.

Varje år säljs i El Hawamdia och andra fattiga samhällen på landsbygden i hela Egypten, tusentals flickor i åldrarna 11 till 18, av sina föräldrar till rika, mycket äldre arabiska män från Gulfen under förevändning av äktenskap. De simulerade vigslarna kan pågå från ett par timmar till år, beroende på förhandlat arrangemang.

"Flickan kan ha 10 syskon, så familjen betraktar henne som en handelsvara." - Sandy Shinouda, en Kairo-baserad tjänsteman vid IOM:s Counter-Trafficking Unit
"Det är en form av barnprostitution i skepnad av äktenskap," säger Azza El - Ashmawy, chef för bekämpning av människohandel med barn vid det nationella rådet för barn och moderskap ( NCCM ) till IPS. "

Mannen betalar en summa pengar och kommer att bo med flickan under några dagar eller sommar, eller tar han henne tillbaka till sitt land för hushållsarbete eller prostitution."

Flickan återvänder till sin familj när äktenskapet upphör, vanligen för att giftas bort igen.

"Några flickor har varit gifta 60 gånger när de fyller 18", säger El-Ashmawy. "De flesta 'äktenskap' varar bara ett par dagar eller veckor."

Affärerna fixas i El Hawamdias otaliga "äktenskapsmäklarkontor", identifierbara geno denm iögonfallande närvaron av luftkonditioneringsapparater i en fallfärdig stad med elektricitet periodvis.

Mäklarna, vanligtvis andra klassens jurister, erbjuder även en leveransservice. Byflickor så unga som 11 förs till de arabiska turisternas hotell eller hyreslägenhet för urval. Arabiska män som reser med sina fruar och barn arrangerar ofta en separat lägenhet för sådana ändamål.

De tillfälliga äktenskapen erbjuder ett sätt att kringgå islamiska begränsningar före äktenskapet .
"Många hotell och hyresvärdar i Egypten hyr inte ett rum till ogifta par," förklarar Mohamed Fahmy, en Kairobaserad fastighetsmäklare. "Ett vigselbevis, även ett svårläst, låter besökande män ha sexuella förbindelser."

Att ägna sig åt sexuellt umgänge med minderåriga är olagligt i Egypten. Mäklare kan hjälpa till med det också, tillverka födelseattester eller ersätta identitetskort med flickans äldre syster.

En endagars mut'a eller "nöjes-"äktenskap kan ordnas för så lite som 800 egyptiska pound (115 dollar). Pengarna delas mellan mäklaren och flickans föräldrar.
Relaterade IPS-Artiklar
Saknade kristna flickor Lämnar spår av tårar
Demokrati smakar bittert när fattigdomen biter

Ett sommar-långt misyar eller "besöks-"äktenskap löper från 20.000 egyptiska pounds ( 2.800 dollar ) till 70.000 egyptiska pound (10.000 dollar). Det juridiskt icke-bindande avtalet upphör när man återvänder till sitt land.

Den "hemgift" som Gulf-arabiska män är beredda att betala för sex med unga flickor är en stark magnet för fattiga egyptiska familjer i ett land där en fjärdedel av befolkningen försöker överleva på mindre än två dollar om dagen.

En NCCM-bemyndigad undersökning av 2.000 familjer i tre städer nära Cairo - El Hawamdia, Abu Nomros och Badrashein - fann att de dryga belopp som betalats av arabiska turister var huvudmotivet för den stora antalet "sommaräktenskap" i dessa städer.

Cirka 75% av de tillfrågade visste att flickorna deltar i handeln, och de flesta trodde att antalet äktenskap ökade.

2009 års undersökning visade att 81% av deras "makar" var från Saudiarabien, 10% från Förenade Arabemiraten och 4% från Kuwait.

Den internationella organisationen för migration (IOM) har också studerat dessa "äktenskap". "Familjen tar pengarna, och den främmande mannen "lämnar oftast flickan efter två eller tre veckor", säger Sandy Shinouda, en Kairo-baserad tjänsteman vid IOM:s Counter - Trafficking Unit.

"De oregistrerade äktenskapen erkänns inte av staten och ger ingen rätt till flickan, eller till några barn som är resultatet av dessa förbund."

Shinouda, som tidigare drev ett härbärge för offer för handeln, säger att de flesta av de unga flickorna kommer från stora familjer som ser äktenskapet till en äldre, rikare utlänning som ett sätt att fly svår fattigdom.

"Flickan kan ha 10 syskon, så familjen betraktar henne som en handelsvara", säger hon.

Föräldrar kan söka en mäklare för att arrangera ett äktenskap när deras dotter når puberteten. I ungefär en tredjedel av fallen pressas flickan att acceptera arrangemanget fann NCCM studien.

Detta kan ha en djupgående psykologisk inverkan på flickans psykiska hälsa, säger Shinouda.
"Tjejerna vet att deras familjer har utnyttjat dem ... de kan förstå att deras föräldrar sålde dem", säger hon." Återanpassning är en stor utmaning eftersom det i många fall händer att om flickan återvänder till sin familj säljer föräldrarna dem igen."

Egyptens 2008 Child lag kriminaliserar bröllop till flickor som inte uppnått laglig ålder, 18. En annan lag förbjuder äktenskap med utlänningar där åldersskillnaden överstiger 25 år.

Men lagarna upprätthållas dåligt, medger NCCM s El - Ashmawy. Obekräftade uppgifter tyder på att handeln har vuxit sedan Egyptens revolution 2011  som ett resultat av försämrade ekonomiska förhållanden och en ineffektiv poliskår.

"Det handlar inte bara om fattigdom eller religion," påstår hon. " Det är kulturella normer som stödjer denna olagliga handel - folk tror att det är i flickornas bästa intresse och familjernas i stort. Och mäklarna lyckas finna en gemensam grund med familjer för att utnyttja unga flickor. "



Så där har vi lite guidelinje för DO när de har övertygat alla om att den svenska kulturen är helt förkastlig. Man kan inte enbart välja delar av en kultur som man "tycker" kan vara lämpliga att betala stora summor för att bibehålla.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)