onsdag 4 september 2013

Vad borde Reinfeldt fråga Obama om.

Vad borde Reinfeldt fråga Obama om.

Ett antal tidningsartiklar om det i svenska tidningar, som

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vilka-fragor-bor-reinfeldt-ta-upp-med-obama_8481012.svd
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5634946
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1992400-britt-marie-mattsson-infor-obama-besoket
http://www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete/foresla-talepunkter-till-fredrik-reinfeldt-i-samband-med-motet-med-barack-obama
http://nyheter24.se/nyheter/politik/752405-fragorna-reinfeldt-borde-stalla-till-obama
http://www.dn.se/nyheter/varlden/vad-pratar-de-om/

Efter att ha skummat igenom lite av det, skrev jag ett eget mail:


Subject: Frågor till Obama
Date: Wed, 04 Sep 2013 00:17:49 +0200
From: israelisverige
To: statsradsberedningen.registrator@regeringskansliet.se

Tidningarna är fulla av artiklar om "vad bör Reinfeldt diskutera med Obama". Mina frågor hade självklart varit - men de är inte särskilt gemensamma med tidningarnas spekulationer:
  • Obama har ända sedan tjänstetillträdandet lovat att han ska göra något seriöst åt Irans envisa försök att ta fram kärnvapen, vilket de gör enligt IAEA. När tänker han börja? Än har han inte gjort det minsta som fått dem att avbryta framtagandet av anrikat uran till långt högre grad än som behövs för energiutvinning, enbart stört deras ekonomi.
  • Starka röster i USA har vid BÅDA valen sagt att de var påtagligt fejkade, i det sista förlorade Obama i ALLA stater som krävde foto-ID. Varför har han förkvävt alla undersökningar och vad visar det?
  • Syrien: fler är rädda för ett styre av islamister och al Qaeda än Assad, var tänker han göra så dessa inte får kontroll över landet?
  • När ska han betala sina skulder?
  • Under ett år har hans vänner islamisterna i Syrien bett om gasmasker, han har endast skickat vapen, som från Benghazi. Varför? Assad har gott om gasmasker.
  • I hans berömda Kairotal lyfte han fram islamisterna mot Mubaraks vilja, därefter tvingade han Muslimska Brödraskapet till ett fejkat val - enligt många experter. Under deras år av vanstyre har Egypten kommit ännu närmre svältgränsen och Obama har inte gjort ett dugg för att avhjälpa det. Ett berömt uttalande var när Morsi löste problemet genom att säga till egyptierna att de bara fick 3 subventionerade pitabröd om dagen. Ingen klarar sig på det. Deras liv räddades genom $13 miljarder från Saudiarabien, UAE, Kuwait så fort MB blev avpolletterade  - tio gånger mer än vad de fått från Obama per år, som dessutom enbart givit vapen som bara kan användas mot en fiende. Varför skänker han inte i stället ett avsaltningsverk?
  • Klimatfrågor är svårare än Obama tror. NASA visade nyligen att växthusgaserna snarare hjälper att kyla jorden. USA håller på att bli självförsörjande på energi genom fracking - vilket han försöker stoppa eftersom de vanligaste metoderna är miljöförstörande. Varför lär han inte från Israel som värmer upp oljeskiffer långt långt ner och pumpar upp oljan miljösäkert? En metod också Sverige har använt historiskt för att utvinna olja ur sin skiffer.
  • Obama har desperat försökt minska USA:s försvar för att tillfreda Ryssland. Nu säger flygvapnet kort och gott att de är så reducerade att de har svårt att utföra sina uppgifter om de krävs i Syrien.
Hur många av dessa väsentliga frågor tänker Reinfeldt ta upp? Ekonomi trodde jag var för ekonomiminstrar som är specialister på de frågorna.

Redaktör för israelisverige.info

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)