onsdag 23 oktober 2013

Det muslimska brödraskapets man i Svarta Huset.

23 okt 2013 Av Robert Spencer

När ut­rikes­de­parte­men­tet med­de­lade, i bör­jan av ok­tober, att det skulle skära hund­ra­tals mil­joner i mili­tärt och annat bi­stånd till Egyp­ten var det ännu en mani­fes­ta­tion av Barack Obamas oreser­verade stöd för det Muslimska Brödraskapet, ett stöd som redan har kastat Egypten tillbaka till rysk kontroll. Stödets minskning gav i huvudsak det egyptiska folket ett val mellan Muslimska Brödraskapets styre och ekonomisk kollaps. Ingenting annat kunde ha förväntats från Obama, som har varit Brödraskapets man från början.


Obamas stöd för Brödraskapet går tillbaka till början av hans presidentskap. Han bjöd även Ingrid Mattson, dåvarande ordförande för Islamic Society of North America (ISNA), för att be en bön vid National Cathedral på hans första invigningsdag - trots att ISNA har erkänt sina band till Brödraskapet. Förra sommaren avvisade federala åklagaren en begäran från ISNA att ta bort sin unindicted co-conspirator status. Obama bad inte Mattson förklara ISNA:s kopplingar till Muslimska Brödraskapet och Hamas. Tvärtom: han sände sin frömsta rådgivare Valerie Jarrett att vara huvudtalare på ISNA:s nationella konvent 2009.

Det är en lång artikel, jag tänker inte översätta resten, men detta är början och är du intresserad av alla de snaskiga detaljerna gå till länken överst. Använd Google Translate om det underlättar. Se en grundläggande artikel vad Muslimska Brödraskapet vill, ligger här IiS3.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)