torsdag 31 oktober 2013

En av Israels många vänner ställer upp.

Paraguay säger att de gärna utgör språngbräda för israelisk teknologi i Latinamerika

Av Sharon UDASIN
2013/10/27 18:18

Med ett gynnsamt skattesystem, stabil affärsmiljö, kunde Paraguay vara nyckeln till att ge israeliska innovatörer mer tillgång till bredare latinska marknader, säger den paraguayanska ministern.

Paraguay
Paraguay
Paraguay, med dess politiskt och ekonomiskt stabila miljö skulle kunna vara en perfekt språngbräda för israelisk teknik i Latinamerika berättade en minister från landet i en intervju förra veckan.

Paraguays handels- och investeringsminister Gustavo Leite talade på Water Technology and Environmental Control Exhibition and Conference i Tel Aviv på tisdagen om den uppsjö av möjligheter till handel som finns mellan Israel och den sydamerikanska nationen.

Med ett gynnsamt skattesystem och ett stabilt företagsklimat kunde Paraguay vara nyckeln till att ge israeliska innovatörer bekväm och tillförlitlig tillgång till de bredare latinamerikanska marknaderna, betonade Leite.

"Jag är övertygad om, och min regering är övertygad om att Israel har en långvarig bundsförvant i Sydamerika", sade han. "Men nu kan vi vara en mycket pålitlig affärspartner, för att transformera israelisk uppfinningsrikedom för att produkter som produceras i Paraguay."

Leite sade att medan han var i Israel hade han haft möten med premiärminister Benjamin Netanyahu och Ekonomi- och handelsminister Naftali Bennett, under vilken han bekräftade dessa känslor.

Genom att de två länder arbetar tillsammans - som Leite kallade "gamla vänner och allierade" - skulle de kunna generera mer intäkter och se till att deras folk har en ökad levnadsstandard, förklarade han.

I jämförelse med andra länder i Sydamerika är Paraguay mycket stabil och har ett "konkurrenskraftigt skattesystem" på omkring 10 procent, vilket motsvarar ungefär hälften till en tredjedel av omgivande nationer, enligt Leite. Samtidigt är omkring 70% av Paraguays befolkning under 35, vilket ger landet en stor demografisk bonus, tillade han.

Paraguay är också det enda landet i regionen som erbjuder lättillgänglig förnybar vattenkraft som energi för industrier och företag som finns där, förklarade Leite.

"Ovanpå det är Latinamerika integrerat i en mycket stor frihandelszon" sade han.

Som en del av Mercosur - den ekonomiska gemensamma marknaden som delas mellan Paraguay, Brasilien, Argentina, Uruguay, Venezuela och Bolivia - har Paraguay direkt tillgång till andra sydamerikanska marknader enligt Leite.

"Om vi teamar upp det med Israels uppfinningsrikedom och innovation så är det en vinnande kombination", sade han.

Genom en israelisk - Paraguay partnerskap, medan Paraguay skulle få tillgång till Israels högteknologiska och teknologiöverföringssektorer skulle Israel få en omedelbar förmåga att expandera sina marknader mycket snabbare än det kunde ensamt, förklarade Leite.

Leite tog upp vattensektorn i synnerhet, när han deltog i en vattenkonferens och utställning, och sade att han såg vatten som en stor möjlighet till samarbete, eftersom "Paraguay är ett land som har ett överflöd av vatten, till skillnad från Israel som inte hade mycket vatten i det förflutna."

Han såg också utsikterna för partnerskap inom förnybar energi, och betonade att Paraguay hade börjat utveckla en långsiktig energiplan.

Även om landet producerar fyra gånger mer energi än det behöver ur vattenkraft sade Leite att han förväntade sig att dett skulle börja ta slut om cirka 30 till 40 år , vilket kräver framåttänkande.

"Så Israel har också där en mycket bra vinnande kombination" fortsatte han och pekade ut Israels framgångar i utvecklingen av sol- och vindkraftsinnovationer.

Han erkänner att det finns många länder som önskar att samarbeta med Israel på teknikutveckling och marknadsföring, men Leite säger att han skulle föredra att inte fokusera på tävlingen utan på Paraguays skattesystem, plats och resurser som alla var "mycket svåra att imitera."

"Vad vi vill göra är att göra det bästa av vad vi har," tillade han. "Vi är i särklass den mest proisraeliska i regionen, och vi har i särklass den största tron på demokrati och fri marknadsekonomi."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)