onsdag 2 oktober 2013

Flera ministrar kräver möte med Netanyahu om fortsatt lössläppande av samma terrorister som just mördade två israeliska soldater.

Ministrarna kräver Möte med PM on policyn att släppa råa terrorister. Efter mordet på två israeliska soldater kräver ministrar en översyn av regeringens politik för frisläppande av terrorister.

 Av David Lev 
Först Publicerat : 2013/09/23 , 08:37 

  Ministrarna skickade ett brev till premiärminister Benjamin Netanyahu måndageftermiddag och krävde ett regeringsmöte för att diskutera regeringens politik att släppa terrorister. "Under de senaste dagarna har vi sett två svåra mord som tog livet av två soldater - Tomer Hazan och Gal Kobi. Som ett resultat kräver vi ett omedelbart regeringssammanträde om politiken när det gäller släpp av terrorister," sade brevet.

 Brevet undertecknades av ministrar Uri Orbach, Uri Ariel, Naftali Bennett, Yisrael Katz, Uzi Landau, Soffa Landver och Yair Shamir.

 På fredagen kidnappades IDF soldaten Tomer Hazan och mördades i Samarien av terroristen Nadal Amar, där motivet sägs av IDF tjänstemän att ha varit en plan av terrorister att byta Hazans kropp för hans brors frihet, en Fatahterrorist som har varit i fängelse i Israel under de senaste tio åren.

Soldaten försvann fredagen och efter en Shabak-utredning kom soldater till Nadals hem i byn Bayt Amin , nära Kakilya. IDF fann senare Hazans kropp, som hade dumpats i en underjordisk brunn.

 På söndagen dödades IDF-soldaten Gabriel (Gal) Kobi från Tirat Hacarmel efter att en arabisk prickskytt siktade på honom medan han var på patrull i Hevron . Attacken ägde rum i Avraham Avinu-stadsdelen nära Machpelah-grottan i staden, vid ca 18:30. En Magen David Adom-besättning [Israels Röda Kors] behandlade offret, som träffades av kulor i hans överkropp.

Han togs senare med helikopter till Hadassah Ein Kerem sjukhus i Jerusalem, där han dog av sina sår.

 Apropå söndag sade ekonomiminister Naftali Bennett att han krävde en översyn av regeringens politik om att släppa terrorister. "Sedan utsläpp av terrorister var nyckeln till att inleda förhandlingar, har den olyckliga utvecklingen tvingat regeringen att ompröva sin ståndpunkt i frågan. Svaret på terror måste vara en kamp mot mördare, inte en dialog med dem" sade han.

  [Exakt varför ska Israel, som vann kriget, i varenda fall visa svaghet, medan PA aldrig någonsin ger upp något, inte ens uppfyller de löften de gav för 20 år sen i Oslo för att få kontroll över area A, B?]


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)