söndag 27 oktober 2013

Flyktingar och liknande.

Först studera denna bilden och fundera ett slag vad den säger.

Flyktingar genom tiderna.
Flyktingar genom tiderna.

Nästan det enda vi hör om är de konst­lat ge­ne­re­rade "palestin­ska flyk­tin­garna" som aldrig tycks ta slut som ALLA andra flyk­tingar. Andra har för­vand­lats till nor­mala skat­te­be­ta­lande män­niskor med mänsk­liga rät­tigheter. De "Palestinska flyktingarna" har med gemensamma ansträngningar av UNRWA och Arabvärlden med nödtvingenhet ökat och ökat men har inga mänskliga rättigheter. Snart finns det hur många som helst. OK, definitionen är lite suspekt eftersom en del är miljonarer i USA etc.

En rolig grej som inte är relaterat till någonting: jämför med USA:s skuld här IiS3 - USA:s skuld under andra världskriget är samma kurva som för alla normala flyktingar, snabbt upp, snabbt ner. Palestinernas eviga flyktingskap är som Obamas skuld, går bara upp och upp i all oändlighet. Båda kräver något radikalt för att problemen ska lösas.

Som du ser är ALLA andra världens flyktingproblem lösta, kurvorna har snabbt gått ner till noll igen. Utom dessa "palestinska flyktingar" som konstlat hålls i sitt lidande emot alla mänskliga rättigheter. UNRWA stoppar dem från att bli icke-flyktingar till skillnad från UNHCR. Arabländerna enbart bidrar med taggtråden.

Vem betalar till UNRWA?

Toppbetalare till UNRWA
Toppbetalare till UNRWA
för att de ska bibehålla dessa 5 miljoner människor som "flyktingar"? Toppbetalarna i den senaste tabellen jag hittade var dessa, klicka på bilden så kommer du till originaldokumentet med alla betalare.

Saudiarabien har av nån anledning kommit in i topp också, de är väl toppen bland de arabiska länderna.

Land Donation, skr Folkmängd Donation/person
USA 1,512,823,806.65 316,668,567 4,78
EU 1,108,521,717.31 739,165,030 1,50
Saudiarabien 485,132,267.28 26,939,583 180,1
England 482,072,829.51 63,395,574 7,60
Sverige 370,557,538.87 9,119,423 40,63

Du bör kontrollräkna. Men det är svårt att komma bort från att Sverige ger av våra skattemedel 40 kr per person där EU-genomsnittet är 1:50.

Hur är det med de mänskliga rättigheterna för dessa "flyktingar" och barnbarn till flyktingar? Vilka rättigheter har de? Har de rätt till arbete, att byta religion, många andra saker? Arbetsfrihet? Neutral skola - i Gaza är det Hamasfolk som är lärare på deras skolor. De har ingen direkt möjlighet att bli icke-flyktingar, vilket är avsikten med ALLA andra flyktingar med UNHCR:s hjälp. Nä, de fostras, och skaffar många barn, ENDAST som kanonfoder mot judarna i Israel! Det är därför Sverige betalar dem såna enorma summor i stället för att hjälpa dem att bli icke-flyktingar.

Sverige älskar Abbas trots att han uttryckligt sagt att inte en enda "palestinsk flykting" får komma till hans framtida "palestina", inte ens de som redan bor där i de läger han håller med taggtråd!

Några punkter från artikeln UNRWAs dilemma från 17 september 2013:
Om hela den palestinaarabiska ledningen lever på internationellt socialbidrag därför att där finns en konflikt finns det inte något tryck att avsluta konflikten.
Korrigerat för inflation har palestinaaraberna fått 25 gånger så mycket som de krigsdrabbade europeerna fick i Marshallhjälp.

Den största summan har kommit via UNRWA, en FN-organisation som endast bryr sig om palestinaaraber - föreställ dig om det funnits en liknande FN-grupp med liknande regler för alla andra flyktinggrupper enligt bilden överst så hade ALLA kurvor pekat uppåt.......

90% av alla i palestinaaraber har förstås aldrig varit flyktingar. 2 miljoner, 40% av dem, har fullt medborgarskap i Jordanien, Syrien och Libanon och ändå klassas de som flyktingar......

Sedan andra världskriget har vi haft 50 miljoner flyktingar pga krig och ALLA har placerats - utom palestinaaraberna.

Arabländerna erbjuder väldigt lite till den reguljära budgeten.

Dessa pengar är förstås inte allt vad de palestinska ledarna vill ha, men det har tagit bort allt deras intresse för att sluta fred.

Abbas personliga förmögenhet uppskattas till $100 miljoner och han har knappast fått den summan genom hederligt arbete, han avslutade ju uppdrag han valts till, som ledare i januari 2009 men har nog pengar för att bara sitta där som en klump.

Alla barnen i alla skolorna får samma budskap: lärarna har upppfunnit "hembyar" i Israel som deras förfäder påståtts ha kommit ifrån. UNRWA ser till att de fortplantar sig 10 gånger så snabbt som där de kommer ifrån.

Israel ger av humanitära skäl pengar till UNRWA liksom de transporterar enorma mängder gods till Gaza. Israel har ingen som helst möjlighet att ta över skötseln av dessa läger, de som finns på Västbanken och Gaza, driva deras skolor etc., som har en hård antisemitisk drive och lär alla barnen hata Israel.

Artikeln innehåller många detaljer och tips hur man kan börja vrida systemet till något som kan fungera för framtiden. Något t.ex. Sverige finner helt ointressant, de bara skinnar skattebetalarna som inte kan protestera.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)