fredag 4 oktober 2013

Och det talas och talas i FN. Netanyahu och Obama.

Netanyahu: väl beskrivet på denna länken.

Författaren hörde Netanyahus tal inför FN, och läste den totalt förvanskade versionen som NYT presterade inför världen. Iran ansåg talet upphetsande, NYT aggressivt och sarkastiskt och odiplomatiskt. Netanyahu nämnde: 2005 sa Ruhani:
"Ett land som skulle kunna anrika uran till ca 3,5% kommer också att ha möjlighet att berika den till cirka 90%. Att ha kontroll över kärnbränslecykeln innebär att ett land som besitter denna förmåga kan producera kärnvapen."
Kom ihåg att 3.5% räcker när det ska användas för energiproduktion.
"Rouhani talade om, citat, "den mänskliga tragedin i Syrien." Ändå deltar Iran direkt i Assads mord och massakrer på tiotusentals oskyldiga män, kvinnor och barn i Syrien. Regimen backar upp den syriska regimen som nyligen använde kemiska vapen mot sitt eget folk. "
Och vidare:
"Förra fredagen försäkrade Rouhani oss om att i jakten på sitt kärnenergiprogram, Iran - detta är ett citat - Iran har aldrig valt svek och sekretess, aldrig valt svek och sekretess. Tja, under 2002 togs Iran på bar gärning med att i hemlighet bygga en underjordisk centrifuganläggning i Natanz. Och sedan 2009 har Iran åter tagits på bar gärning med att i hemlighet bygga en enorm underjordisk kärnanläggning för urananrikning i ett berg nära Qom. "
NYT var våldsamt kritisk till att Netanyahu flera gånger sa att "om Israel står under direkt existentiellt hot kommer vi självklart att försvara oss". Netanyahu talade också i många media i USA och sa t.ex. att där inte finns någon som helst anledning för Iran att anrika uran bortom 3.5% utom för att använda för kärnvapen. 17 länder inkl. Canada och Mexico använder kärnkraft utan att börja experimentera med anrikning. Iran har gort så mycket 20% anrikat material att de är farligt nära Netanyahus röda linje. Har man kommit till 20% är det trivialt att komma till vapengrad, ca 90%.

 Hörde du i pressen att Rohani hade erkänt Förintelsen var det en ren lögn uppdiktad av CNN.

Obamahöjdpunkter avnjutes här. Och bearbetat här.

Titta på första O-länken, från Vita (Svarta?) Huset: eftersom jag är intresserad av hans ord om Israel i denna bloggen, sök efter ordet israel på den sidan. 15 ställen enligt Chrome.


Barack Obama
Mr O har fått för sej att han genom ett pennstreck kan lösa en 100-årig konflikt - genom att prata. Med en Abbas helt ointresserad av fred liksom Arafat, trivialt att se genom att kasta ett öga på Fatahs Konstitution:
Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen. Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.

percap aid



Abbas/Arafat såg ju att de får precis lika många donationer från hela Västvärlden utan att vilja ha fred, (obetydligt från de arabiska oljestaterna) utan att följa Osloavtalet (som bl.a. specificerar att industribyar ska placeras där - var ska de annars få exportinkomster ifrån? TGS) hur dålig än ekonomin blir för Väst. Mycket roligare att ösa pengar över palestinaaraber än Sydeuropa,

  Han har ju trots allt fått Nobelpris för att prata. Först försökte han prata i 4 år, nu har han givit Kerry i uppdrag att göra exakt samma sak i 4 år till med samma ord och tankar och mer än $1.1 miljoner i årslön.

  Av samma vikt det är för honom att ge araberna israeliskt land så de får MER än 650 gånger så mycket land som Israel - det existerade inga "palestiner" med dagens betydelse förrän KGB uppfann iden mitt på 60-talet som slagträ i Arafats propaganda. Se t.exTGS.

Men hur kan mr O veta det.

 Nästa Obamapunkt är att han sätter den palestinska landstölden på samma nivå som ett svampmoln över Tel Aviv. Det är hans två stora problem för resten av hans spel som Kejsaren utan Kläder.

Helst vill han väl ha ambassad i Teheran och sitta och prata och prata alldeles naken, med Khameini flinande i bakgrunden.

 Inte konstigt att han vill göra Israel till ett 1-bombsland som Hizbollah och Iran vill, med i stort sett alla judar i Tel Aviv med närområde.

 I den andra länken förtydligas mr O:s fantasier: Titeln berättar mr O:s innersta känslor: "Självmord är säkerhet"...... Säkerhet genom att av ingen anledning alls ge bort ca en fjärdedel av Israel och dess historiska områden till en deklarerad fiende, vars två senaste ledare själva definierat sig som terrorister mot judarna.

 Israels transportminister förklarade häpet att "det är det värsta någon amerikansk president någonsin sagt om Israel!" Mr O och Kerry har inte den blekaste aning om vad lagen säger.

Minns San Remobeslutet TGS, bortåt 90-årig internationell giltig lag och helt antagen av FN, borde ha funnits tid för O&K att läsa på men.....

Minns Osloavtalet, ingen lag men avtal mellan två partner, som USA och EU bevittnade - men inte läste. Båda försöker övertyga den lika okunniga världen om att Arafat INTE fick Nobelpris för att han signerade, vilket klart innehöll det faktum att han fick kontroll över 95% av alla araber i Judéen/Samarien, medan Israel fick minst lika mycket kontroll över area C. Något nu EU och USA desperat försöker stjäla från dem.

Varför inte från Jordanien, som mest består av palestinaaraber och har en yta 4 gånger större än allmänt erkända Israel?

 Säkerhetsrådets §242 är inte bindande men Israel följer det som är möjligt att följa. §242 säger mycket tydligt att Israel bör lämna tillbaks land de vann när de blev anfallna 1967, men där står ingalunda ALLT land. Och inte före fred!

Israel har fred med Egypten och de fick tillbaka det aktuella landet, ca 90% av "ALLT" land, d.v.s. Sinai.

 Men han har visst andra problem nu i USA eftersom inte alla vill lyda hans diktat om att totalförstöra USA och dess ekonomi. Det senaste om de Obamastyrda medialögnerna här.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)