måndag 28 oktober 2013

Släppa ut Breivik? Netanyahu ägnar sig just åt samma sak och en stor del av israelerna är rasande. USA har tvingat honom till det men de själva skulle aldrig göra samma sak.

Som vi sett är Netanyahu och hans inre krets beredda att släppa ännu en dos av mestadels livstidsfångar som har mördat och slagit ihjäl judar. Vilket annat land skulle ha gjort samma sak även om de tvingats av Obama och Kerry?

En Likudminister sade kort och gott att Netanyahu hade förrått hans röstares och offentlighetens förtroende.


Den första gruppen terrorister som släpptes fick Abbas att berätta om deras stordåd, de har stimulerat till nya terrordåd som mord på två israeliska soldater, och nu raketanfall från Hamas.

Efter första släppen, för att få Abbas gubbar till kaffebordet, garanterade Netanyahu att han inte skulle släppa fler om han inte såg avsevärda eftergifter från araberna i förhandlingarna. Han har inte sett en enda.

Nu klämmer han i med att "ja, men jag lovade ju araberna att släppa mördarna!" medan hans löfte att inte släppa fler enbart var till hans judiska röstare, så inget värt.

Livni, hans vänsterpartner, har alltid stått på palestiniernas sida också när hon förhandlade under Olmert. Vansinnigheten att Netanyahu drog in hennes miniparti i regeringen, har fått svidande kritik i Israel. Påminner om när han drog in Barak tidigare.

Han hade väl gjort om den grodan om Baraks nya parti hade haft en enda röst i Knesset.

Dussintals med bussar fulla av demonstranter kommer att gå i kväll till fängelset där mördarna hålls innan de ska släppas lösa för att jobba vidare. Demonstranterna innehåller många som har familjemedlemmar och släktingar som har mördats av de arabiska terroristerna.

Ministrar som ser lite klarare skulle rösta mot att terroristerna skulle ges chans att terrorisera mera - de flesta var livstidsdömda - men Netanyahu och Livni stoppade det.

Som "kompensation" sas det att Netanyahu skulle ge fler tillstånd att bygga i area C i Judéen/Samarien som om det mutförsöket mot högern hade ett dugg med mördare att göra. Och där har getts en hel del tillstånd men sen har det ändå inte blivit nåt. Som i område E1, där skulle byggas men sen har Netanyahu inte gjort ett dyft för att realisera det.

Mördargänget är beskrivet här.

Abbas ska hålla stor ceremoni för att ta emot de stolta mördarna som exempel på hur palestinierna ska uppföra sig och få inspiration och pengar. "Detta är ett stort steg mot att tvinga israelerna att släppa alla palestinska terrorister. Detta bryter helt ner Israels tanke om livstidsstraff".

Därefter ska han antagligen hoppa av diskussionerna. Kerry är desperat, och försöker tvinga av Netanyahu allt allvarligare och allvarligare gåvor utan att Abbas gett ett dyft - Kerry har ju faktiskt lovat honom att fixa det, liksom Obama lovade att se till Att Abbas fick hela Jerusalem 4 år tidigare. En vacker dag upptäcker förhoppningsvis Netanyahu att han blivit grundlurad.

Allt fler vill att Danny Danon ska bli premiärminister i stället eftersom han är intresserad av Israels fortlevnad. Läs t.ex. länk1 länk2 länk3

Man får länka länge och noga för att komma ihåg ett enda fall där Israel har släppt en enda av sina dömda medborgare i förtid.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)