måndag 4 november 2013

Egypten har förstört 334.000 liter av illegal bensin till Gazaterroristerna.

Al Ahram skriver:

Egyptiska armén förstörde ett stort bränslesmugglingsnätverk i Sinai

Nätverket mellan Sinai och Gazaremsan innehöll omkring 334.000 liter diesel.

Ahram Online, söndag 3 Nov 2013

Egyptisk militär talesman meddelade på söndagen att gränsskyddets styrkor har förstört åtta olagliga underjordiska dieselcontainrar som hade innehållit 334.000 liter bränsle, på Sinaihalvön .

Uttalandet publicerades på talesmannens Facebook-sida, och sade att ett nätverk av rör som använts för att överföra bränsle till den intilliggande Gazaremsan också förstördes.

På lördagen meddelade sidan att arméns styrkor hade avslöjat ett "stort nätverk för bränslesmuggling" som anslöt Sinai till Gaza, utöver andra smugglingstunnlar.

Den egyptiska militären har slagit ner på illegal smuggling i Sinai sedan president Mohamed Morsi sparkades. Verksamheten eskalerade efter Morsi s fall i juli.

I september sade FN:s kontor för samordning av humanitära frågor (OCHA) att olagliga smugglingstunnlar som förbinder Egypten till Gazaremsan kraftigt hade minskat, med cirka 10 tunnlar kvar från uppskattningsvis 300 i juni.

Den fattiga Gazaremsan är starkt beroende av det underjordiska tunnelnätverket, genom vilka handelsvaror såsom bränsle och grundläggande byggmaterial smugglas för att kringgå en israelisk blockad och Egypten infört restriktioner vid gränspassagen.

Egypten, som genomför en storskalig militär operation mot militanta islamister i Sinai, har nyligen anklagat Hamas - en ideologisk gren av det muslimska brödraskapet med ett maktfäste i Gaza - för inblandning i landets interna angelägenheter för att stödja Morsi och det illegala muslimska brödraskapet.

Hamas har förnekat dessa anklagelser.

Sedan den 3 juli har Egypten stängt övergången intermittent i Rafah, den viktigaste inkörsporten till omvärlden för de 1,7 miljonerna palestinier i Gazaremsan, och citerar säkerhetsproblem.


Snart har inte Hamas några vänner kvar förutom Erdogan efter det att Norge fått en mer normal regering.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)