onsdag 12 mars 2014

England betalar hatpengar till anti-israeliska NGOs tillsammans med Sverige.

Storbritanniens finansiering av NGOs lawfare på Israels rättssystem.
NGO Monitors rapport avslöjar att Storbritannien och EU ger 20 miljoner USD till NGOs som saboterar israeliska juridiska processer .
Av Ari Yashar
Först Publicerat : 2014/03/11 , 22:00
Storbritannien, tillsammans med EU och andra europeiska regeringar, har investerat stora allmänna medel i en icke-statlig organisation som bedriver lawfare mot Israels rättssystem, rapporterar forskningsinstitut NGO Monitor.
Den icke-statliga organisationen, kallad det norska flyktingrådet (NRC), har agerat för att sabotera Israels juridiska processer, enligt rapporten, som släpptes lagom till Storbritanniens premiärminister David Camerons besök i Israel på onsdagen.
"Från 2011-2015 har Storbritannien fortsatt att ge £6 miljoner till NEO, en av de största enskilda bidragen till alla icke-statliga organisationer i regionen, som används för att driva rättsfall som syftar till att påverka Israels politik, lobby för internationella sanktioner mot Israel och stödja internationella kampanjer för demonisering," rapporterade NGO Monitor president professor Gerald Steinberg. [Nåt mer seriöst försök att stoppa demokratin i Israel känner jag inte till. Men de har ju ägnat sig åt samma sak sedan de bröt emot i stort sett alla mandatlagarna under 25 år och dödade 100.000-tals judar.]]
Mellan Storbritannien, EU, Norge och Sverige, fick NRC över $20 miljoner mellan 2011 och 2013 för att hitta på "bevis och analys för att ligga till grund för internationella påtryckningar på Israel" samt att icke-demokratiskt ändra Israels politik och praktik och arabisera staten.
Den nya rapporten visar att NRC har använt medlen för att starta ett massivt antal, 677 rättsfall för att "störa det israeliska rättsväsendet ... för att öka arbetsbördan för domstolarna och högsta domstolen i en sådan utsträckning att det blir ett stopp."
När det gäller omfattningen av de juridiska attackerna konstaterade Steinberg "Vi känner inte till några andra exempel i världen där demokratiska länder är engagerade i sådan verksamhet i stor skala. Denna direkta inblandning av Storbritannien och andra statliga finansiärer, via NRC, står i direkt motsättning till arbetet med att förhandla fred, och de etiska normer som styr förhållandet mellan demokratier."

" Låg synlighet" för dold lawfare

Dessutom avslöjar interna brittiska dokument som citeras i rapporten, att NRC använder en "dålig synlighetspolitik" för att dölja sitt engagemang i att påverka och undergräva det israeliska rättssystemet .
Steinberg hävdade att sådana åtgärder är till för att undvika ansvar för givarstater, och kan utgöra ett brott mot "villkoren i NRC-tjänstemännens humanitära visum i Israel."
Rapporten uppmanar de europeiska regeringarna att frysa finansieringen till NRC tills förfrågningar kan konstatera beslutsprocessen bakom lawfare-initiativet, och tillade att den israeliska regeringen bör initiera delta.
I juni förra året rapporterade NGO Monitor att den spanska regeringen var likaså skyldig till finansiering av NGOs avsedda att delegitimera Israel, donerade 15.000.000 € (ca $ 21.000.000) mellan 2009 och 2011 till orsaken.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)