fredag 7 mars 2014

Gaza igen.

Iran och Hamas förnekar förstås att de har en aning om några vapen.....

Analytiker: Israeliskt infångande av Gaza - inkommande Iranskt vapenskepp visade Israelisk underrättelsetjänst på högsta nivå, förhindrade troligt krig
Analytiker och journalister ägnade onsdag åt att bedöma den geopolitiska, diplomatiska och militära betydelsen av nattens stoppande av ett iransk fartyg med avancerade missiler på väg till Gazaremsan, efter rapporter började sippra ut ur Mellanöstern tidigt på morgonen att det Panamaflaggade Klos-C handelsfartyg hade bordats av elit israeliska kommandosoldater cirka 1.500 kilometer utanför den israeliska kusten.

TT sov.

Den israeliska försvarsmakten släppte en stormvind av information, inklusive video av razzian, hela dagen. Lasten av avancerade M302 missiler - som har en räckvidd på 200 km, så att varje grupp som hade dem att nå över Israel - enligt uppgift sitt ursprung i Syrien , och sedan transiterat genom Iran och Irak , innan slutligen fångas på öppet hav av Israel . Israels sura vänsterinriktade Haaretz rubricerade sin täckning av intelligenskuppen med "Genom att gripa det Gaza - bundna fartyg försenade Israel kriget ingen vill ha" vilket tyder på att den lyckade leveransen av vapen till Gaza - baserade terrorister skulle ha tvingat israelerna att göra drag som syftar till att militärt avskräcka deras användning eller direkt förnedra dem.
Veteran Jerusalem Post nationella säkerhetsreporter Yaakov Lappin läste incidenten mot bakgrund av ett förtäckt krig mellan den iranska regeringen , som syftar till att sätta avancerade vapen i händerna på anti-israeliska terrororganisationer, och israeliska underrättelsetjänster, som har flyttat för att hejda flödet av raketer , missiler och andra vapen.
Trots Israels stora framgångar i detta krig - mellan krigen , raketen hotet mot landets mjuka buk - dess städer, städer och byar - växer . Det verkar fantasifullt att tro att den dagen inte kommer när Israels avskräckning tar slut . På den dagen måste IDF aktivera sin exempellösa eldkraft för att skona civila israeler från raketer och missiler som Iran och dess underorganisationer förbereder sig för dem.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)