tisdag 11 mars 2014

USA fördömer Iran Över Vapenskeppet. Netanyahu utmanar Ashton att fördöma. Bildt )

raketräckvidd_Gazahttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178345
Irans försök att skicka vapen till Gaza är ett brott mot FN:s säkerhetsråds resolution, säger Vita husets talesman Jay Carney.

Av Elad Benari
Först Publicerat : 2014/03/11 , 01:42

Vita huset på måndagen fördömde Iran över vapenskeppet det skickades till Gaza och som fångades upp av Israel i Röda havet .
" Vi var mycket tydliga med vår syn på fartyget som uppfångades och det faktum att vi fördömer i de starkaste ordalag Irans ansträngningar att leverera vapen till terroristorganisationer som är verksamma i regionen, med vapen", säger Vita husets talesman Jay Carney .
" Transporten av avancerade vapen ansågs vara bunden för militanta grupper i Gaza , och utgjorde ett direkt hot mot Israels säkerhet ", sade han.

" Vi, USA, fördömer starkt detta brott mot FN: s säkerhetsråds resolution 1929," förklarade Carney.

"Det är viktigt att klargöra att även när vi fortsätter arbetet med att lösa vår oro över Irans kärnvapenprogram genom diplomati, kommer vi att fortsätta, i samarbete med våra partners och allierade, för att trycka tillbaka mot Irans stöd till terrorism, hot mot våra vänner och partners och brott mot de mänskliga rättigheterna," påpekade han .
Carney underströk vidare att trots de pågående nukleära samtalen med Iran "håller vi inte tillbaka alls i de steg vi tar och de åsikter vi har om Irans fortsatta stöd till terroristorganisationer."

Kommentarerna kom efter att premiärminister Benjamin Netanyahu smällde världens hyckleri , med hänvisning till den internationella samfundets nertoning av IDF upptäckt av vapen. [Som jag skrivit flera artiklar om här - svenska media försökte totalt tysta ner det.]

"Vi avslöjar sanningen bakom de falska leenden hos Iran, för att avslöja den villfarelsen att Iran ändrat riktning", sade han, eftersom vapnen visades för journalister från Israel och världen.

Netanyahu noterade att det internationella samfundets beslut att tona ner IDF:s fynd är "bevis för en tid präglad av hyckleri där vi lever."

" Det internationella samfundet vill ignorera Irans pågående aggression och sin del i utförandet av massakern i Syrien, " uttryckte statsministern sin irritation. "De vill lura sig själva att Iran har övergett sin avsikt att skaffa kärnvapen."

IDF genomförde räden i Röda havet onsdag, mellan vattnet i Sudan och Eritrea. Fartyget, som flög en panamansk flagg, transporterade vapen som tillverats i Syrien under Irans direktiv och höll på att tas emot av Sudan . Därifrån skulle de sedan till Sinaihalvön och smugglas till Gaza genom de underjordiska tunnlarna.

Både Iran och Hamas har förnekat någon koppling till Klos C. Israels UD har sagt att det skulle lämna in ett klagomål till FN: s säkerhetsråd under transporten .

Total tystnad från Bildt och Ashton, de står alltså tydlig på Irans sida när det gäller illagala vapenleveranser trots att båda nyligen besökt mullorna i Iran. Det känns allt obehagligare att bo i Sverige och EU när man klart ser den framtida utvecklingen.

I Allgemeiner utmanas Ashton och EU i frågan. Ser du nån skillnad mot nazisternas uppträdande mot judarna?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)