torsdag 22 maj 2014

”Sverige önskar besked om palestinier”

Sverige är lika rasistiskt och antisemistiskt som alltid. De kräver att Israel utreder (som de ALLTID gör) två arabiska demonstranter. TT fantiserar som såhär. Omkring 6000 kopior av titelraden hittar Google. Att rått kopiera TT till andra media bryter direkt mot Pressens Etiska Regler.
2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
Dvs att bara kopiera TT:s fantasier duger inte.

Vad Israel säger kan du se t.ex. på länk1 länk2 länk3

Den första artikeln jämför med al Dura-affären där en lögn om en skjuten pojke i Gaza, som en fransk reporter hittade på, spred sig som en löpeld och hjälpte till att sätta fart på snacket och andra intifadan (om jag minns rätt blev resultatet att palestinaarabernas ekonomi gick ner 13%). Den artikeln visar också filmsnutten.

Den andra artikeln visar hur Libanon presenterade utrikesminister Liebermans uttalande om händelsen.

Den tredje talar om det rutinmässiga editerandet av filmsnuttar av araber och leftists gjorda för att uttrycka sitt Israelhat. B'tselem får mycket pengar från Diakonia för att bekosta projektet, Både kamera och utbildning att ta komprometterande filmer, ingår. Och att editera film så den bara visar vad man vill visa, är mycket lätt.

När krävde Sverige utredning av alla mord i Israel/Judéen/Samarien utförda av araber? Från länk länk kan du läsa:

Från Osloöverenskommelsrna (Sept. 1993) till September 2000 - dödades nästan 300 israeler av palestiner..

Under den palestinska Al-Aqsaintifadan (Sept. 2000 - Dec. 2005) dödades ytterligare 1,100 israeler.

Sedan December 2005 har palestinaarabiska terroristattacker dödat ytterligare minst utterligare 135 israelers liv.

Nur många gånger har Sverige - eller USA eller FN begärt detaljerad utredning av dessa mord?

2013 års attacker från araber, se länk.

Hur många gånger har Sverige fördömt raketerna från Gaza, varenda en ett krigsbrott oberoende av var den träffar i Israel. Den berömda Goldstone sa:
Hundreds more rockets and mortar rounds have been directed at civilian targets in southern Israel. That comparatively few Israelis have been killed by the unlawful rocket and mortar attacks from Gaza in no way minimizes the criminality. The U.N. Human Rights Council should condemn these heinous acts in the strongest terms.


Inte för att någon bekymrar sig om det. Det var när Goldstone sa att han hade haft fel på många punkter i sin berömda bok som anklagade Israel, men FN vägrade acceptera hans rättelser - boken passade ju så bra deras Israelhat, sammalunda gäller Bildt, som inte accepterade rättelserna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)