lördag 3 maj 2014

Tid för konsekvenser.

http://carolineglick.com/time-for-consequences/
 http://www.jpost.com/LandedPages/PrintArticle.aspx?id=350385

 Fredag 25 april, 2014 Abbas Meshaal
Abbas Meshaal

 Det är svårt att inte beundra den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas fräckhet.

För två veckor sedan skrev Abbas om att 15 internationella avtal som bland annat kräver att PA respekterar mänskliga rättigheter och straffar krigsförbrytare. Och denna vecka undertecknade han ett enande med två folkmordsterrorgrupper vars alla ledare är krigsförbrytare. Varje ledare för Hamas och Islamiska jihad, de två parter som undertecknat avtalet med PLO, är krigsförbrytare.

Enligt Genèvekonventionerna, som Abbas undertecknade för bara ett par veckor sedan, är han skyldig att stämma dem för sina krigsförbrytelser. Här är det värt att notera att enligt Genèvekonventionerna är varenda raketuppskjutning från Gaza mot israeliskt territorium en separat krigsförbrytelse.

 Abbas kunde bara underteckna Genèvekonventionen å ena sidan, och samgåendet med terroristerna/krigsförbrytarna på den andra, eftersom han är helt övertygad om att varken USA eller EU kommer att hålla honom ansvarig för hans handlingar. Han är helt säker på att varken amerikanerna eller européerna menar allvar med sina bekännande åtaganden att upprätthålla internationell rätt.

Abbas är säker på att både Obama-administrationen och EU:s intresse för fortsätt stöd till PLO är långt större än någon oro som de har för att inte följa internationella lagar. Han tror det därför att han har sett dem göra allehanda ursäkter för PLO och dess ledare under de senaste två decennierna. När det kommer till palestinierna är västmakterna alltid helt beredda att kasta ut sin trohet till lag - internationell rätt och deras inhemska lagar - för att fortsätta att stödja PLO i namn av en fredsprocess, som vid det här laget alla förstår är helt fiktiv.

Varför gör de det? De gör det för att fredsprocessen ger dem ett sätt att ignorera och önska bort patologierna i den islamiska och arabiska världen. Fredsprocessen bygger på tanken att alla dessa sjukdomar är Israels fel. Om Israel bara gav upp Jerusalem, Judéen och Samarien till palestinierna, då skulle araberna i större format, och den muslimska världen som helhet kasta bort sitt stöd för jihad och terrorism och allt kommer att bli bra. Åtminstone det är hur Abbas analyserar situationen. Och än så länge har USA inte gjort honom besviken. Obama-administrationens omedelbara reaktion på Abbas enighet med terrorister och krigsförbrytare, där låtsas de som om de inte förstod vad som precis hade hänt.

Vid en pressträff på onsdagen, strax efter Hamas krigsförbrytare Ismail Haniyeh undertecknade affären med Fatah och Islamiska Jihad, erkände State Departments taleskvinna Jen Psaki att affären är dålig för fredsprocessen. Men hon var inte beredd att fatta den oundvikliga slutsatsen. Snarare bedyrade hon fånigt "Jag tror att bollen, på denna punkt, är hos palestinierna för att svara på frågor om huruvida denna försoning möter USA:s långvariga principer."

Två dagar innan enighetsaffären frågade en reporter från al-Monitor Hamasledaren Mahmoud Zahar om Hamas har gett upp terrorism. Zahar svarade , "Den som påstår det måste vara berusad. Hur har Hamas gett upp motståndet [det vill säga terrorismen]? Vilka är de uttryck för det? Har vi förhindrat lanseringen av raketer?" Ingen tvetydighet som helst där. Och Abbas undertecknade bara ett förhållande med Hamas, och med Islamiska Jihad, officiella representanter för de iranska mullorna bland den palestinska krigsförbrytaregruppen. Ingen tvetydighet där heller. Om USA är medvetet blinda för vem palestinierna är, vad de gör och vad de står för, är européerna så engagerade för palestinierna att de uppfann en fantasivärld där internationell rätt skyddar krigsförbrytare och kallar des judiska offer internationella laglösa.

Enligt EU:s uppfattning är Hamas en attraktiv organisation. Under ett möte med Abbas i oktober förra året uppmanade Catherine Ashton, EU:s utrikespolitiske talesman, Abbas att underteckna ett avtal med Hamas. Ett uttalande från hennes kontor säger att hon ser försoning mellan Fatah och Hamas "som en viktig faktor för enheten av en framtida palestinsk stat, och för att nå en tvåstatslösning." Och medan enighet mellan terroristfraktioner är något som Ashton anser främjar fred, enligt henne, är judisk närvaro i Jerusalem, Judéen och Samarien liktydigt med en krigsförbrytelse.


I ett uttalande från hennes kontor i förra veckan , efter att Baruch Mizrahi mördades av palestinska terrorister under körning i sin familjebil, med sin fru och barn, till en påsk Seder, gav Ashton inte mer än ett slentrianmässigt fördömande av krigsbrott.

Fyra femtedelar av hennes uttalande fördömde Israel för att respektera judisk äganderätt och reglerna för rättssäkerhet och internationell rätt i Jerusalem, Judéen och Samarien. I EU:s fantasivärld, befinner sig judar i Judeen, Samarien och Jerusalem och utgör en krigsförbrytelse . Mörda judar är bara oartigt.

 Avtalet som undertecknades på onsdagen är den fjärde Fatah har tecknat med Hamas. Efter den första undertecknades 2007, utfärdade den så kallade Mellanösternkvartetten, som omfattar USA, EU, FN och Ryssland tre villkor för att acceptera samlingsregering Hamas måste erkänna Israels rätt att existera, avsvärja terrorism och acceptera legitimiteten i de tidigare avtal som undertecknats av PLO med Israel.

Som Zahar och alla andra Hamasledare har klargjort flera gånger, kommer dessa villkor inte att uppfylls. Men oavsett hur Hamas ser dem , är i och för sig kvartettens villkor djupt problematiska. De själva utgör ett brott mot internationell rätt. Kvartettens villkor hävdar att om Hamas och Islamiska Jihad samtycker till dem, kommer de att ges samma legitimitet som PLO. Med andra ord, har kvartettens medlemmar förbundit sig att bevilja immunitet mot åtal för krigsförbrytelser till alla palestinska terrorister.

Att tillhandahålla sådan immunitet är utan tvekan ett brott mot internationell rätt Och det uppvisar ett djupt och irrationellt beroende av den mytomspunna fredsprocessen hos västerländska politiker. [Ingen tar någon hänsyn till Fatahs Konstitution: Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella stensen. Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.]

Reaktion till denna veckas samgående, sade ekonomiminister Naftali Bennett, "Avtalet mellan Fatah , Hamas och Islamiska Jihad bringar Mellanöstern in i en ny diplomatisk era.

Den palestinska myndigheten förvandlas till den största terrororganisationen i världen, 20 minuter från Tel Aviv."

 Och enligt folkrätten, inklusive de avtal som Abbas anslutit sig till för bara två veckor sedan, har Bennett helt rätt. Apologeter för Abbas konstaterar att denna veckas affär är lika osannolik som alla dess föregångare som ska genomföras. Men även om de har rätt betyder det inte att Abbas upprepade praxis att underteckna enighetsavtal med krigsförbrytare ska kastas åt sidan som obetydliga.

De utsätter lögnen i centrum för fredsprocessen. Det är dags att kalla saker vid deras namn. Abbas är en terrorist och PA är en terroristorganisation. Mot bakgrund av detta obestridliga faktum, är det dags att behandla PA i enlighet med internationell rätt. Kanske chockad av Abbas beteende, kanske överväldigad av serien fel på varje moment i dess utrikespolitik, erkände administrationen att Israel inte kan förväntas förhandla med en regering som inte accepterar dess rätt att existera.

Förvaltningstjänstemän sade även att USA skulle behöva se över sina förbindelser med den palestinska myndigheten mot bakgrund av överenskommelsen med Hamas. Det verkar som om administrationen är övertygad om att de kan återgå till att ignorera verkligheten ännu en gång när röken har lagt sig. Men oavsett dess avsikter har administrationens erkännande av Abbas onda tro öppnat dörren till åtgärder från både Israel och den amerikanska kongressen. Den israeliska regeringen och den amerikanska kongressen bör vidta nödvändiga åtgärder för att anpassa sin nationella politik mot palestinierna i enlighet med folkrätten. På torsdag beslutade säkerhetskabinettet med rätta att avsluta förhandlingarna med PA. Men detta kan inte vara slutet på det hela.

Israel måste också stoppa alla finansiella överföringar till PA. Lika kritiskt måste Israel sluta samarbeta med palestinska säkerhetsstyrkor i Judéen och Samarien. De måste sluta sitt stöd för USA:s utbildning av dessa styrkor och kräva av USA att avsluta sitt uppdrag att bistå de palestinska säkerhetsstyrkorna.

Israel måste börja arrestera och lagföra palestinska tjänstemän som hetsar till mord på judar, och anklaga dem med uppmuntran till mord. Regeringen bör hjälpa israeliska medborgare att avge klagomål om krigsförbrytelser mot palestinska tjänstemän och PA generellt vid internationella tribunaler för dess inblandning i krigsförbrytelser, bland annat deras uppvigling till folkmord.

 När den amerikanska kongressen i förra veckan lade fram passage i lag av senator Ted Cruz, en proposition att förbjuda terrorister från att tjänstgöra som FN-ambassadörer, visade kongressen att den kan agera för att tvinga administrationen att upprätthålla USA:s anti-terrorlagar. För detta ändamål, i enlighet med dessa lagar, måste kongressen agera för att omedelbart avsluta USA:s militära stöd till palestinska säkerhetstjänsten. Kontoret för US säkerhetssamordnare för Israel och de palestinska områdena som tränar palestinska militära styrkor bör stängas omedelbart. Dess personal bör omplaceras ut ur området omedelbart.

Så , också med tanke på att den palestinska myndigheten nu otvetydigt möter den amerikanska definitionen av en utländsk terroristorganisation, USA måste avsluta allt ekonomiskt stöd till dess driftsbudget Dessutom, i enlighet med amerikansk lag, måste det amerikanska banksystemet vara stängt för PA-enheter. Utländska banker som gör affärer med dessa enheter bör bli avstängda från att göra affärer med amerikanska banker. Abbas är inte intresserad av fred. Tvåstatsmodellen handlar inte om att uppnå fred. Den handlar om att skylla på offret av frånvaron av fred för frånvaron av fred.

Abbas vet hans försvarare , både i Israel , och viktigast i USA och Europa. Han vet att de kommer att gå hur långt som helst för att försvara honom. Den israeliska vänstern försvarar den falska fredsprocessen, justitieminister Tzipi Livni, Arbetarpartiet och Meretz blir politiskt rrelevanta.

Administrationen och EU försvarar Abbas och den falska fredsprocessen eftersom de inte vill erkänna det enkla faktum att Israel är den enda stabila allierade de har i Mellanöstern och ju starkare Israel är desto mer skyddade är de .

Om de gör det motsäger det deras ideologi. Så nu säger Abbas till dem att affären är bra för fred eftersom det ger Hamas -kontroll i Gaza inom PLO och så reunifierar PA, som har fungerat som två separata enheter i sju år. Och de accepterar det. De har varit helt villiga att omfamna rent nonsens otaliga gånger under åren.

Endast den israeliska regeringen och kongressen kan stoppa dem. Och de måste stoppa dem. Dessa falska peaceniks preferens för judemördare över internationell rätt kommer med en avskräckande prislapp. Judar mördas, krigsförbrytare omfamnas, och rättsstatsprincipen är uppsplittrad.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)