torsdag 15 maj 2014

USA ökar läckorna för att förnedra Israel.

Vita huset eskalerar det hemliga mediakriget mot Israel.

 Obama-administrationen fortsätter att attackera Israel över fredsprocessen

 AV: Adam Kredo 8 maj, 2014 10:00
  Indyk_Abbas
Obamas förvaltningstjänstemän på hög nivå har eskalerat ett hemligt mediekrig för att misskreditera Israel i pressen, vilket ger mycket kritiska anonyma citat och negativ information om den judiska staten i ett försök att skylla dem för den senaste tidens kollaps av fredssamtal med palestinierna.

Flera källor i både USA och Israel bekräftade för Washington Free Beacon att Mellanösternsändebudet Martin Indyk tjänade som den anonyma källan för en intervju i den israeliska pressen somattackerade Israel, skyllde dem för problemen med fredssamtalen, och förutspådde att Israel måste attackeras av en ny våg av palestinsk terrorism innan de kommer att sluta fred. IndykIndyk identifierades först av Free Beacon som den anonyma källan för en serie av anti-israeliska historier som planterats av Obama-administrationen i april. De riktade läckorna har väckt ilska bland topptjänstemän i Jerusalem som tror att Israel attackeras med orättvisa och negativa nyhetsartiklar, medan den palestinska sidan aldrig skylls av Obama-administrationen, enligt dessa källor. "Det fanns ett allmänt förbud mot läckor, och det var mer eller mindre påtvingat", sade en hög tjänsteman med en ledande pro - Israel -grupp. Men "Indyk och hans team var undantaget." "Resultatet var att du hade denna ständiga ström av anti-israeliska samtalsämnen från anonyma amerikanska tjänstemän och inget att balansera dem med. Israelerna gick till amerikanerna och bad dem att rätta till den falska informationen, men amerikanerna vägrade - på grund av förbudet mot läckage" sade källan!.

 Obama-administrationens senaste försök att misskreditera Israel bakom en fasad av anonyma citat kom i en omfattande intervju som två icke namngivna tjänstemän gav till en israelisk reporter, Nahum Barnea. Flera källor i USA och Israel identifierade Indyk som en av Barneas viktigaste källor.

En talesman på utrikesdepartementet avböjde att spekulera i vem källorna till artikeln kunde vara när han kontaktades av Free Beacon och uppgav att både israelerna och palestinierna förtjänar skulden för sammanbrottet av fredssamtal.

 Indyk, en longtime Mellanösternhand och fredsförhandlare, har i flera år personligen ogillat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, enligt dessa källor. "Det har pågått i många år " sade en före detta israelisk diplomat, med hänvisning till Indyks läckor till pressen. "Han försvarade konstant palestinierna. Detta är en lång historia.

Hans motvilja mot Netanyahu är också en mycket lång historia. Den är inte ny. Det går tillbaka åratal." Indyk har haft en lång relation med reportern Barnea och har använt dessa band för att läcka historier kritiska mot Israel och Netanyahu, sade källan.

Barnea har varit offentligt nära Indyk sedan åtminstone2006, då han valdes som bästa talare på en stängd dörr-panel sponsrad av Brookings Institutions Saban Center, där Indyk länge har fungerat som direktör vid arbete utanför regeringen.

 Barnea fick också en chans att intervjua tidigare president Bill Clinton under en 2009 händelse där Saban Center stod värd. Under 2011 gick Barnea till Indyks Saban forum och där citerade han icke namngivna amerikanska tjänstemän som refererade till Netanyahu som "N-ordet."

"Indyk har länge gjort en praxis att i huvudsak köpa lojalitet av israeliska reportrar genom att ge dem fria resor och chans att få tala," sade den högre tjänsteman som arbetar för en pro-israelisk grupp. "Sen vänder han sig om och använder anonymt dessa journalister att attackera diplomater och ledare som han uppfattar som fiender."

 "Han kunde inte göra något av det utan kontanter från Haim Saban, som givit stora donationer till Saban Center där Indyk var direktör, eller, på senare tid, från Qatar, som har pumpat enorma summor pengar i Brookings Institution."

 State Departments taleskvinna Marie Harf avböjde att spekulera om artikelns källa, men berättade för Free Beacon att både israelerna och palestinierna delar skulden för att samtalen misslyckats. " Som vi har sagt offentligt flera gånger, vidtog båda sidor åtgärder som skadar möjligheten till samtalen att gå framåt," säger Harf. "Och det är helt fel att säga att sekreteraren ville skylla på den ena eller den andra."

 Israeliska regeringskällor har under de senaste dagarna släppt privata handlingar som visar att palestinierna hade planerat att "omintetgöra" fredsprocessen långt innan samtalen officiellt kollapsade.

 Andra nya fantasier i den amerikanska pressen har fokuserat på försök av Israel att spionera på Amerika. Newsweek publicerade ett långt "avslöjande" tidigare i veckan om vad de påstår vara Israels försök att stjäla tekniska affärshemligheter från USA. "Sånthär dyker upp med några års mellanrum," sade den tidigare israeliska diplomaten, som förklarar att amerikanska tjänstemän vanligtvis läcker dessa berättelser för att avleda uppmärksamheten från fredsprocessen och smutskasta Israel. "De saker Newsweek tog fram har jag sett upprepas fyra à fem gånger under det senaste årtiondet," säger källan.

"Det är nästan som om det finns en låda någonstans i källaren på utrikesdepartementet där någon ringer en byråkrat och säger, "Dra ut alla israeliska illdåd." Tanken hos utrikesdepartementet är, "Om det finns en spricka i Israels pansar låt oss dra ut det här," sa källan.

  Andra artiklar om Indyks förräderi: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180449 http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14987 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180438 http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14848 http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/292881

 Vad lagen säger om judiska nybyggen i area C, till skillnad från Indyks babblande och fantasier: http://jcpa.org/ten-basic-points-summarizing-israels-rights-in-judea-and-samaria/#sthash.EKGEDciZ.dpuf  


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)