torsdag 12 juni 2014

Abba och hans nya regering: Israel får inte försvara sig!

Abbas anklagar Israel för att "dra-regionen i våld" efter flygattack på Gaza.

Av JPOST.COM PERSONAL
2014/06/12 15:26
http://www.jpost.com/Middle-East/Abbas-accuses-Israel-of-pulling-region-into-violence-following-Gaza-airstrike-358147

PA-presidentens [d.v.s. den ovalda Abbas som nu också tagit på sig rollen som ledare för det nya samlingspartiet] kontor släpper uttalande om Israels riktade dödande av Mahmed Awwar är upptrappning, försök att förvärra konflikter.

Kontoret för den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas fördömde Israel och anklagade det för det eskalerande våldet i regionen efter dess airstrike på Gaza onsdag som dödade en palestinsk terrorist

Relaterat:

    Efter IAF dödar Hamas soldat, anklagar Netanyahu Abbas för Gaza raketbeskjutning
 

Israels flyganfall följde avskjuandet av en raket från Gaza mot israeliskt territorium på onsdag morgon.

Uttalandet kom från den officiella palestinska nyhetsbyrån WAFA, och konstaterade: "Vi håller Israel ansvarigt för denna upptrappning, som vi anser vara ett försök att förvärra situationen och dra regionen i våld". Abbas uttalande uppmanade den israeliska regeringen att omedelbart stoppa vad det kallas "allvarlig upptrappning." [d.v.s. försvar. Han sa inte ett ord om olämpligheten av att sända raketer in i Israel.]

Onsdagens raket som skickades från Gaza missade snävt en pulsåder i södra Israel då den landade på en närliggande fält utan att orsaka några skador.

På onsdag kväll riktades det israeliska flygvapnet mot Mahmed Awwar, 33, i Beit Lahia, och dödade honom från luften, i en gemensam operation med Israels Security Agency. Länk

IDF brättade att Awwar hade varit inblandad i många tidigare raketattacker mot Israel, särskilt under de senaste månaderna, medan han arbetade som polis för Hamas.

"Denna infrastruktur av terror är en våldsam och extrem Salafi-cell som har utfört flera raketattacker och har försökt att genomföra olika terrorattacker mot Israel, liksom försök att skjuta ner en helikopter.

"Det förebyggande anfallet var avsett att förhindra Awwar från att genomföra ytterligare attacker som han hade planerat mot Israel," sade IDF.

Gazas utskickade raket som drabbade Eshkol-regionen längs Israels södra gräns var den första attacken sedan den nya enhetsregeringen gemensamt sponsrad av Fatah och Hamas svors in förra veckan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)