onsdag 11 juni 2014

Hamas gräver upp kristna lik och bränner dom. Nåt påven skulle ha sett.

EU supportar terroristgruppen Hamas och försöker göra dem rumsrena, se länk.  Obama har haft möten med Hizbollah TGS och sägs ha samtalat med Hamas länge.

 http://www.jewsnews.co.il/2014/06/08/palestinian-muslims-in-the-middle-east-digging-up-christian-bodies-from-cemeteries-and-burning-them/

JERUSALEM, Israel - Den palestinska terrorgruppen Hamas, som styr Gazaremsan, grävde upp kristna gravar i Gazaremsan eftersom de sa att de kristna kropparna orenade landet.


En människorättsgrupp sade att "De kristna i den palestinska myndighetens områden utstår förföljelser. Sina hem, sina kyrkor de blir attackerade nästan varje dag", säger Majed El Shafie, grundare och VD för One Free World International, en kanadensisk-baserad människorättsgrupp.

Kort efter att Hamas tog kontroll över Gazaremsan i en våldsam kupp i juni 2007, sade El Shafie att hans grupp fått rapporter om två typer av överträdelser.

"Det första som Hamas ägnade sig åt var att tortera medlemmar av Fatah i Gaza," berättade El Shafie för CBN News.

"Den andra var att Hamas skändade kyrkogårdar för de kristna, grävde upp den döda kroppen av de kristna, kastade dem och brände dem och sade" du kan inte begrava din döda kroppar här eftersom detta är vårt land, det är helig mark.

Genom att gräva ner dina kristna familjer här har du vanhelgat marken. "Och vi fick det här information om fem gravar i Gaza", säger El Shafie.

El Shafie sade att hans grupp hade också fått rapporter om att kristna familjer "tvingas att samarbeta med Hamas annars kommer deras barn eller deras fruar att bli våldtagna eller kommer att bli förföljda." Så de var tvungna att samarbeta med Hamas för att skydda sina familjer, sade han.

Uppskattningsvis 3.500 kristna lever bland cirka 1,4 miljoner muslimer i Gazaremsan. Den lilla kristna gemenskapen hade hoppats på ett visst skydd mot Hamas när det kom till makten.

Men kristna och västerländska mål har kommit under upprepade attacker under de senaste åren enligt uppgift från islamiska fundamentalistiska grupper. För två år sedan kidnappades en palestinsk kristen, som arbetade för Bibelsällskapet, och mördades, enligt uppgift för att ha vägrat att konvertera till islam.

Enligt El Shafie är situationen för de kristna på Västbanken där den palestinska myndigheten har kontrollen, bättre. PA vill ha stöd från väst, så ledarna försöker att framställa sig själva som ett "demokratiskt land", sade han.

Men El Shafie pekade till Betlehem, staden för Jesu födelse, där det skett en stadig utflyttning av det kristna samfundet i årtionden.

Betlehem har blivit en "turis zon" för PA, sade han. "I grund och botten vill de inte ha de kristna där, men de vill att de kristna turisterna ska komma med sina pengar."

El Shafie är väl förtrogen med förföljelse. Uppvuxen i en framstående egyptisk muslimsk familj, blev El Shafie en kristen vid 18 års ålder. Han arresterades, torterades och dömdes till döden för sin tro. Han flydde och flydde till Israel, där han fick hjälp av internationella organisationer för att emigrera till Kanada.

Han säger att framtiden för de kristna i den muslimska världen är upp till de kristna i väst.

"Från början av Förintelsen fram hela vägen till Darfur allt detta skedde inte bara för att människor gör ont. Det är för att de människor som sitter runt omkring inte gjorde något för att stoppa det", säger El Shafie.

Han sade att de kristna ska be varje dag för den förföljda kyrkan samt vidta åtgärder genom att gå till sina kongressledamöter och parlamentariker för att ta upp frågan. I många fall ger västerländska länder bistånd till länder som förföljer kristna minoriteter. Västerlänningar bör kräva att deras regeringar ansluter till internationellt bistånd för att förbättra de mänskliga rättigheterna, sade han.

Trots förföljelsen, sade El Shafie att kristna är fortfarande segrande.

"De förföljda kristna  dödas, men de är fortfarande leende. De är i en mycket djup mörk natt, men de har fortfarande ljuset i Herrens ljus av hopp. Vår fiende har mycket starkt vapen. Vår fiende har en mycket stark armé, men vi har Herren Sebaot.

"Räkna med det. Räkna med det. Vi kommer att kämpa ända till slutet i Jesu namn och alltid minnas, de kan alltid döda drömmaren, men ingen kan döda drömmen ", sade han.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)