lördag 28 juni 2014

"Israeliska soldaters bordning av Ship to Gaza

"Ship to Gaza"-gänget har gjort bort sig igen genom att försöka få den svenska  rättvisan att än en gång mala om denna gamla idioti. DN, SVT Världenidag. Fåneriet förlöjligas i israelisk press: länk

Du har en bra översikt från Svensk Israelinformation.

Där i tidningarna argumenteras: folkrättsbrott för att civila attackerades (efter att ha mötts med järnpåkar etc., knappast civila. Alla de andra skeppen använde inte vapen och blev inte på något vis "attackerade", enbart - förtullade. Israel visste ju inget eftersom armadan vägrat svara på radio.

Har du hört löjan om att de attackerades på internationellt vatten? Läs lagen om bojkott där det bl.a. står "any ship can be inspected as soon as it is established that it is attempting to break the blockade. This inspection can occur inside the blockaded area or in international waters".

Att blockaden är laglig har FN sagt.


Där fanns flera lagliga sätt att införa humantärt gods. Via Israel efter förtullning, eller varför inte via Egypten och hamnen i El Arish? 5 mil söder om Gaza och en lämplig motionspromenad med kamelkaravan. Men nähä, gnällisarna från Sverige, Turkiet och andra länder skulle förstås attackera Israel och deras bojkottregler, för att kunna säja "vi ska bara knäcka den lagliga blockaden, vi skiter i vad lagen säjer och vi vill ha mycket publicitet" - vilket fortsätter med dagens utnyttjande av den svenska rättvian så inte folk glömmer dom och inte fortsätter att ge massor av pengar för publicitet. Det är ju kul att sitta på en massa slantar för ännu en lyxkryssning till Israel.

Det andra som de gnäller om lär inte den svenska rättvisan ta upp, att de inte togs emot med röda mattan vid illegal attack mot Israel, och liknande fantasifoster.

Att "bryta blockaden" har en och endast en motivering: att underlätta för Hamas att få in vapen mot Israel. Gaza får in så mycket humanitär hjälp att de tidvis har kunna sälja det vidare till Egypten med god förtjänst. Läs på Cogat och se bilderna. Senaste veckans leveranser på denna länk.

Blogg: Sapere Aude

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)