tisdag 10 juni 2014

Knessetmedlemmar välkomnar "värdig" Rivlin.

Se Arutz7, TT1,TT2,flera artiklar i TimesofIsrael,

Först TT:s skröna.

Peres "stark" president eftersom han har varit en kändis länge och inte har gjort sitt jobb som president - som i stort sett är som att vara kung i Sverige - mestadels ceremoniell, han kan benåda vissa fångar - men det arbetas nu på att han inte får göra det med terrorister. Han är väl stark för att han gör enorma statsbetalda parties lite då och då för att behålla kändisskapet med många inbjudna journalister. Lär dej på TGS och TGS  men det gör honom alltså "stark" hos TT.

Att han är stark socialist är väl också till hans fördel i deras ögon.  Han kallas "Israels kärnvapens fader", han skrev i sin ungdom böcker om nödvändigheten av judiska nybyggen i områden Israel legalt hade vunnit under sitt försvarskrig mot araberna 1967, han har hunnit mycket.

Tusentals israeler har också dött tack vare hans vansinniga "Osloöverenskommelsen" som utgick från att Peres faktiskt trodde på vad Arafat sa!!!  Samma kväll som Rabin och Arafat skakade tass vid Vita Huset sände Arafat ett tal i Jordansk TV för att lugna araberna - tro inte på vad jag säger, det är bara det muslimska sättet att lura sin fiende.

Reuven Rivlin
Peres gratulerade Rivlin varmt för hans nya position.

TT:s idiotiska uttryck "hökaktiga högerpolitiker" för alla som anser Israels välfärd som det viktigaste, inte utländska araber, verkar smått löjlig när man har sett det hundratals gånger. Alla från Netanyahu är "hökar", om den verkliga högern hör man mindre.

Att göra posten mer aktiv, tja låt oss göra den svenska kungen sammalunda. Vad TT menar är att han ska få eller ta sig rätten att säga emot premiärministern.  En tidigare president, Ezer Weizman hade liknande tendenser.

Rivlin är självklart emot "tvåstatslösningen" eftersom "palestinerna är totalt ointresserade av fred, enbart att försöka erövra Israel och kasta ut varenda jude. I Fatahs [sossarnas systerparti] Konstitution hittar du inte särskilt moderata:

Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.

Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.

Inte för att TT nämner det särskilt ofta. Dessutom glömmer de att "palestinierna" inte HAR någon stat och inte visat det minsta intresse att skaffa en. Har man en stat kan FN acceptera den om det är en stat enligt reglerna - som de gjorde när de accepterade Israel - de deklarerade självklart inte staten. Och Generalförsamlingen kan självklart inte deklarera en stat även om Abbas och många som sitter med där tror det. De vet ju inte särskilt mycket. Det är en hel del krav som måste uppfyllas för att man kan kalla sig en stat som EN huvudstad (PA har två och vill ha tre), EN regering (just nu har de tre), ett folk (Abbas vägrar ta in en enda "politisk flykting till sitt fantasiland "Palestina", en egen ekonomi (leva på gåvor duger inte alls).

Judiska nybyggen är inte det minsta kontroversiella enligt internationell lag eller Osloöverenskommelsen - som Arafat fick Nobelpris för. Abbas anser att ALLA judiska bosättningar, också inom Israel, är olagliga så där blir inga fredssamtal så länge hans konstitution innehåller lydelser som de jag nämnt ovan. TT har ingen aning.

Och varför skulle Israel lämna ifrån sig något land de har enligt internationell lag när araberna har 650 gånger mer?

Rivlin verkar vara ett bra val, inte lika vek mot fienden som Peres och inte lika benägen att gå bakom ryggen på de som bestämmer (som Peres regelbundet gjort, som med Rabin och hemliga samtal med Abbas).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)