lördag 12 juli 2014

Hur svenska media konstant hjälper Hamas att bryta mot lagen.

Internationella krigslagar säger:

Attackerande parter måste  

1) Angripa endast fiendens personal och objekt;  

Det vill säga endast militära mål och soldater/terrorister. Israel gör vad som är möjligt, Hamas försöker inte ens att sikta på militära mål.



2) avstå från urskillningslösa attacker

Detta är det enda Hamas gör, slänger iväg raketer i riktning mot befolkningskoncentrationer, Israel undviker dem när det går, det är grovt krigsbrott att göra som terroristerna i Gaza, att intimt krypa så nära befolkningen det är möjligt. Israel har spenderat de stora summorna som Järnkupolen, för att skydda sin civilbefolkning, Hamas ingenting, de har inte ens byggt skyddsrum.

3) avstå från attacker där de förväntade civila offren kommer att vara överdrivna med tanke på den militära värdet av målet; s.k. proportionalitet och  

4) ge varningar för civila i attacker där det är möjligt. I sitt eget territorium måste militärer och väpnade grupper avstå från att placera militära mål i tätbefolkade områden och vidta andra åtgärder för att hålla civila ur farans väg. Specifikt kriminaliserar lagen även användning av civila som mänskliga sköldar.

Israel har självklart inte militära förläggningar mitt i städer. Där finns ingen laglig möjlighet att attackera städer utan arméenheter. 

Det krävs ingen större fantasi för att se hur svenska massmedia hela tiden bryter mot lagen - man hör ytterst sällan om Hamas krigsbrott utom möjligen i sista stycket, men de oundvikliga skadorna på civila som sker tack vare Hamas lagbrott ger upphov till oändliga snyftstories. Till och med BBC har påvisat (även här) att många av dessa snyftbilder varken är från nu eller Gaza. 

Hamas långdistansraketer, M-302 kommer alla från Iran länk1 länk2, vilket är olagligt enligt Säkerhetsrådet - inga klagomål hos våra medier. Israel hittade ett antal sådana i skeppet från Iran för ett tag sen, och tydligen har fler kommit igenom eftersom Israel fortfarande inte blockerat Philadelphikorridoren, där alla tunnlar mellan Egypten och Gaza (de inte Sisi har blockerat) går - eller har de kommit via havet där man ofta sänker varor som sedan kan plockas upp av Hamas. Det som Ship to Gaza försöker förenkla.

DN håller helt på terroristerna, där finns inte ett ord hur man ska stoppa Hamas, enbart stoppa Israels möjligheter att försvara sig. Som jag sagt många gånger, Hamas har sänt 8000 raketer mot Israel efter det att den sista juden lämnat 2005, vet TT det? Vad är proportionellt mot det?

Våra media tjatar envist om att Hamas måste kunna fortsätta attackera judarna, inte få slut på sina möjligheter. SvD talar om "samtal" som om de aldrig läst Hamas stadgar, se länk, artikel 13. 

ISM:aren Ekblad (länk) känner sig som en kändis som sitter i Gaza för att "pressa på vår regering" att inte låta Israel göra slut på kriget utan låta det expandera i oändlighet. Sverige har ändå för länge sedan totalt gjort bort sej vad gäller medling i Mellanöstern.

Demonstranter som vill att Hamas i all oändlighet kan leva efter sina stadgar och mörda judar, finns till och med i Stockholm. Ren och kristallklar antisemitism=antisionism=judehat.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)