lördag 26 juli 2014

"Samtal i Paris". Vad tycker USA.

DN, DN,

Med alla Hamasälskare som Kerry kan plocka ihop. men INTE Israel, inte Hamas, inte PLO med Abbas, inte Egypten.....

Varför i Paris och inte i Israel? För att Israel tycker att Kerry enbart är löjlig? De har lång erfarenhet.

Qatar har alltid gett stora summor och energi till Hamas men Turkiet är den stora bidragsgivaren nu så de är förstås med. Neutrala? Eller fullständigt för ena sidan? Gissa.

Erdogan har just attackerat Sisi i sin vanliga bulldoggstil. Egypten börjar bli ilsket. De börjar tröttna på han som drömmer om ny ledare för det Ottomanska Riket.


Kerry representerar som alltid enbart honom själv och Obama, inte det amerikanska folket. Se vad de tycker, från länk. Ju noggrannare de följer händelserna desto mera pro-israeliska är de. I sverige är det enda sättet att följa, att sitta och bli lurade av våra massmedia. Eller läsa faktabloggar som denna (som inte hinner allt, bara ett korn här och där - men sant och väl lånkat till originalkällor på normalt akademiskt sätt.) och utländska originalartiklar.

Israel ville förlänga provianteringstiden för Gazanerna, som svar började Hamas omedelbart skjuta, eftersom barnen där tycker det ser skoj ut och ju mer de tittar desto mer glass får de. Israel är vansinnigt för att Kerry helt lyder Hamas order.

Jag tjatar - vet inte om Netanyahu tar min order på allvar men jag är inte den enda, länk länk. Ta Philadelphi Korridor, tillåtet enligt Oslo, och många problem löses.

IDF hittar den ena raketavlossningsrampen efter den andra, två UNRWA-skolor med raketer har redan hittats men UNRWA har väl inte nåt intresse av att hitta fler. http://www.idfblog.com/blog/2014/07/24/grad-rocket-launchers-discovered-next-gaza-school/

Nä, nog för i dag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)