lördag 19 juli 2014

Vad säger FN:s UNHRC-representant? Vad säger palestinierna i UNHRC? Hamas skyldiga till brott mot mänskligheten.

FN:s svar: ett tweet att ljuset har slocknat, från den ökända norska marxisten och läkaren  Mads Gilbert utan att antyda att det var producerat av Hamas raketer.


Också en lakonisk rapport om resultatet av att Hamas skjutit ner två elledningar från Israel till Gaza som Hamas aldrig sagt tack för och aldrig betalat elräkningen.
Se länk


Fatah och Hamas försvarar användning av mänsliga sköldar.

Bilder.

Samtidigt ägnar sig arabiska Knessetmedlemmar åt att försvara Hamas och helt emot att judar får försvara sig.

Som lätt ses talar svenska media inte det minsta om sådana saker, de lyder helt vad Hamas säger till dem att de ska säga. i urval,  Att Hamas/Fatah upphöjer terrorister och mänskliga sköldar till  skyarna är inte vad man söker efter, inte försök att nämna någorlunda troliga siffror för förolyckade, se TGS




18 juli, 2014

Hamas är skyldiga till brott mot mänskligheten

Av Michael Curtis

I en intervju på palestinsk TV den 14 juli, 2014 riktade Mahmoud Abbas, presidenten för den palestinska myndigheten, en fråga till Hamas. "Vad" frågade han "är det ni försöker uppnå genom att skicka raketer (mot Israel)? Vi föredrar att kämpa med visdom och politik. "Även om hans andra påstående är tvivelaktigt, besvarades hans fråga  av Hamas som parentetiskt refererar till honom som en "kriminell "och talar om honom, i vad som måste komma som en överraskning för Benjamin Netanyahu, som en "medlem av Likud."

Det enkla svaret på Hamas är att den försöker döda så många judar som möjligt och  att eliminera staten Israel. De förkunnar, i en bisarr blandad metafor, att det "ska rasera Israel till marken, utrota kackerlackernas bo, och bannlysa alla sionister." Det är en uppmaning till folkmord.

Det finns ingen rationell syn hos Hamas. År 2005 drog  Israel tillbaka alla de 21 bosättningarna med sina 9.000 bosättare från Gazaremsan, och även alla synagogor. Det vettigaste hade varit att främja Gazastranden enligt linjerna i Tel Aviv. Istället blev remsan platsen för bostäder och sedan avfyrning av raketer. Sedan Hamas tog makten år 2007 har de skickat mer än 5000 raketer mot israeliska civila. Till och med de mest "opartiska" observatörer måste finna detta "oproportionerligt."

Den störtflod av raketer som inletts mot israeliska civila i juli 2014 måste också betraktas som "oproportionerlig." En kommentar på Hamas angrepp har kommit från en oväntad och osannolik källa, Ibrahim Khreiseh, PLO:s ambassadör till FN:s råd för mänskliga rättigheter. Han förklarade att Hamas missiler "nu lanseras mot Israel -. Varje missil utgör ett brott mot mänskligheten, eftersom den riktas mot civila mål" [Vad svenska media säger får du höra själv.  De ägnar den mesta tiden åt att tycka synd om att civila dör i Gaza, ett krigsbrott av Hamas att placera sig bland civila"]

Trots retoriken och åtgärder av Hamas, är många i det "internationella samfundet" kvar i en hållning av moralisk likvärdighet mellan Israel och Hamas, som om skulden var för striderna. Israels premiärminister Netanyahu förklarade det asymmetriska beteendet, "Vi använder missilförsvar för att skydda våra civila, och de använder sina civila för att skydda sina missiler."

Förutom sin okontrollerbara hat mot judar, är det svårt att förklara den krigförande aggressiviteten hos Hamas på denna punkt. Många av länderna i arabvärlden är i kaos och kan inte godkänna eller stödja Hamas aggression. Hamas, och faktiskt alla palestinier, bör inse att deras frågan om självbestämmande eller stat inte längre är central, även retoriskt, för den arabiska dagordningen.

Arabländerna är i allmänhet upptagna med sina egna problem, deras lokala intressen - stridande tribala klaner, bitter konfessionell rivalitet, och motstånd mot islamistisk fanatism. Mer specifikt, fyra av dem, Libanon, Libyen, Irak och Syrien, är i ett tillstånd av kaos, och kan knappast kallas "stater." Terroristgruppen Hizbollah dominerar Libanon. Detta gör den officiella regeringen oviktigt, och tillståndet för de kristna farlig. Den brutala inbördeskrig i Syrien har lett till 200.000 döda och miljontals rotlösa, orsakar flyktingproblem som påverkar Libanon och Jordanien.

Däremot, Israel, även om det har sina egna interna problem, är en stabil, modern stat. Det är nu uppenbart att Israel är den enda stat upprättas efter första världskriget som är ansluten historiskt med ett folk och ett land.

Judiska ockupationen av landet har spårats tillbaka till åtminstone 12-talet f Kr., Aderton århundraden tidigare än ankomsten av araber från den arabiska halvön. Efter utgången av den israeliska kungariket, var landet ockuperat av ett antal olika härskare, men en del av den inhemska judiska befolkningen återstod. Efter första världskriget marken överfördes från Osmanska riket till kontroll av de allierade.

Kartan över Mellanöstern ritades om, avgränsar gränserna för nya stater, Irak, Syrien, Libanon, Turkiet, Jemen. Men det inneboende problem sedan dess är att gränserna inte återspeglade den demografiska och religiösa verkligheten på plats.

De befintliga arabstaterna är artificiella skapelser och har lite relation till några speciella personer. Irak blev ett självständigt land 1932, Syrien och Libanon 1943, och Transjordanien 1946. De inte liknar moderna nationalstater. Detta är inte att förneka den arabiska bidrag till världskulturen i det förflutna, i ämnen och deras kontroll över territoriet. Araberna var en gång viktiga i matematik, medicin, astronomi och arkitektur, städer som Cordoba, Bagdad, Damaskus och Kairo var metropoler kreativitet, med relativ tolerans av minoritetsgrupper.

Nedgången i den arabiska världen, bortsett från de oljerika stater, sedan dess har varit svårt att förklara på något enkelt sätt. Olika faktorer är relevanta: de ekonomiska och sociala skillnaderna, sämre kvinnans ställning, höga födelsetal, fördrivna bönder, hög arbetslöshet, patriarkala kultur av hänsyn till äldre, dålig utbildning, analfabetism, koloniala ingripande gynnar västerländsk, och den underskattade verkligheten att islam har handikappat någon moderniseringsprocess.

Arabisk historia har varit en långa rad av brutala diktaturer, odemokratiska regimer, religiös förföljelse, religiösa spänningar och krig. Sanningen, nu allmänt förstås, är att placera sina världskriget arabstaterna inte har gjort succé i nationsbyggande, och inte heller har de acceptabla gränser. De förblir utmanas av interna rivaliteter. Gränsen mellan Syrien och Irak har egentligen inte funnits sedan 2012, och inte heller har den syrisk-libanesiska gränsen.

Tre viktiga förändringar har skett. Kurderna har vidhöll sitt krav på en självständig stat, som nu i stort sett i existens i norra Irak. En andra är att den kristna närvaron är att elimineras: 1914 kristna i Mellanöstern numrerade omkring 20 procent; de nu står för cirka 5 procent. Den tredje, föregångaren till fara för att komma, är att upprätta en islamisk stat.

Att staten sträcker sig från östra Syrien till västra Irak och syftar till att expandera i framtiden att omfatta åtminstone de områden i Palestina-Israel. Den terroristgrupp ISIS förklarade det område den kontrollerade, provinsen Anbar och Fallouja, ett kalifat, att kallas staten för den islamiska kalifatet, och dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi är den självutnämnda befälhavare för de troende, ledare för alla muslimer, efterföljaren till profeten. Det är dock tveksamt om hans påstående kommer att accepteras av andra muslimer, särskilt av den rivaliserande terroristgruppen al-Qaida och dess dotterbolag, såsom AQAP på den arabiska halvön. Men den nya staten är nu ett viktigt centrum för islamistiska jihadister.

Hamas tycks vara omedvetna om de dramatiska förändringarna i arabvärlden, och även om den virulenta islamistisk extremism. Västvärlden är medvetna om denna utveckling och är nu ännu mer medveten om den obevekliga angrepp av Hamas. Obamas administration bör följa råden från PLO delegat i Genève och efterlyser åtgärder mot Hamas, skyldig till brottsligt beteende.

DN

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)