onsdag 20 augusti 2014

Gazaterroristerna siktar mot Israels internationella flygfält, deras gasfält.

DN, SvD

I de svenska artiklarna ovan talas det om att Hamas försöker sikta in sej mot Israels enda storflygplats för att förstöra deras ekonomi. Samtidigt som Norge, Turkiet och EU vill ge Hamas en flygplats där Iranska, Turkiska och Norska plan okontrollerat kan landa med vad de vill.

Självklart har Israel åkt hem från Kairo eftersom Hamas vägrat bry sej om vare sej Egyptens eller Israels förslag. De inser att det inte finns nån anledning när EU och speciellt Norge, och Turkiet planerar att ge dem möjlighet att importera vapen hur mycket de vill.


Lieberman är sur på sin regering som låter Hamas styra allting samtidigt som Sisi sagt åt Netanyahu att han har varit alldeles för mild mot Hamas.

Tunnlarna - de externa mot Israel har attackerats hårt, men där är massor av tunnlar under tätorterna som Hamas använder som andra råttor. Hur länge ska Israel undvika dessa, dit alla externa tunnlar går under jorden? Visst lär både Hamasnikar och deras mostrar gå åt men det är problemet när man startar tunnlar och helt utanför krigslagarna. Det talas mycket om proportionalitet och inget om vad det innebär - vilket INTE har med antalet dödade att göra! Proportionalitet har att göra med när det är en vinst för ena sidan att skjuta på terrorister som illegalt gömmer sig och beblandar sig med mänskliga sköldar.

Netanyahu har förlängt kriget genom att säga att "bara det är lugnt svarar vi inte utan låter dem privat utveckla och importera raketer". Lieberman talar om det. Han säger:
From the moment he returned to office in 2009, Netanyahu has led Israel based on one clear strategy: quiet. Not peace, heaven forbid. And not war. Just general, unassuming calm, that would allow his government to survive and wouldn’t require him to take difficult political or diplomatic decisions.
Från början av kriget till 18 juli avlossade de muslimska terroristerna 3488 raketer mot civila i Israel, varenda en ett klart krigsbrott, inte för att det rapporteras i Sverige, här har vi bara hört Hamas propagandasiffror om antalet döda som ingen, inte ens BBC, tror på utom media här. I går, tisdag, kom 50. Inte har FN eller UNHRC klagat, som de gör när Israel försvarar sig.


Hizbollah har sänkt soldatåldern till 16 eftersom de börjar bli rädda för ISIS.

De flesta rapporterade dödsfall i Gaza har uppstått  i och med tunnelsökandet. Länk. I länken kan du också läsa lite mer än i våra tidningsartiklar vad "proportionell" betyder.

Södra Israel är fullt av raketrester. Fyll ett transportplan med dessa och dumpa dem över Gaza city utan att varna!


Gasfält


Hamas: Rockets targeted off-shore Israeli gas well

Hamas Aims for Israeli Natural Gas Field

Hamas says it fired rockets at offshore gas well

Hamas Targets Israeli Offshore Gas Rig With Rockets







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)