lördag 20 september 2014

Dränkta Gazaner.

http://www.timesofisrael.com/more-gazans-said-taking-risky-journey-for-better-life-in-europe/

Under de senaste veckorna har många Gazaner försökt fly via Egypten och trots all hjälp till Hamas från Obama och EU litar de inte på resultatet. Vi minns Sharon som hade fått för sej att bara Gazanerna fick all möjlig hjälp och full chans att sköta sej själva i Gaza och bygga upp en palestinsk idealstat i lugn och ro, skulle de uppskatta det och bli civiliserade. Ha, även om Sharon hade vunnit stort på att lova att inte lämna Gaza och de stora lönande judiska odlingarna och den lönande industribyn där många araber tjänade bra,  så gick det åt skogen efterom Hamas vann valet av alla palestinaaraber vars huvudpunkt är att mörda alla judar enligt sina stadgor, inte att få ett bättre liv - som inte Condy Rice hade läst, hon trodde att ett "demokratiskt val" skulle lösa allting trots att araberna på Västbanken varnade för vad som skulle hända.

Nu flyr Gazanerna i i dussintals till Egypten för att där hitta något flytetyg för att dränkas i Medelhavet. EU har ju lovat att alla ska få ett gratis  liv här även om de har medlemskap i HAMAS och de vet att t.ex. Sverige inte kollar någonting så oväsentligt.

Varför gör de inte som israelerna gjorde när de var där - odlade för både sig själva och Israel och EU, som köpte från judarna där för kanske $100 miljoner per år?

Du minns historien - Gaza fick en massa israeliska växthus betalda av amerikanska judar och transporten till EU var fixad. Hur det gick kan du läsa  om t.ex på NYTimes, AlJazera, Arutz7.
Under transporten till EU med israeliska transporter attackerar vansinniga BDSare alla produkter helt ointresserade av att delar är palestinaarabiska.

Israels översikt över transporter till Gaza på http://www.cogat.idf.il/894-en/Matpash.aspx med många tabeller. Israel och Holland samarbetar för att exportera produkter från Gaza och lär dom att följa EU-standard utan att Hamas ska kunna stjäla varorna eller betalningen.

Men frågan här var varför EU hjälper till att dränka Gazaner i stället för att hjälpa dem producera exporterbara produkter. Eller utgår de från att araberna är dummare än de judar som innan lyckades bra i Gaza?







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)